Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Øjenlågsoperation

På øvre øjenlåg er årsagen ofte en blanding af løs og overskydende hud samt frembulende fedt bag øjenlåget. Under operationen fjernes både overskydende hud og evt. også fedtpuderne. Hvis man har poser og mørke rande under øjnene, er det typisk en kombination af fedt og løs hud på nedre øjenlåg. Ved en nedre øjenlågsoperation fjerner man fedtet og et stykke af øjenlågshuden, hvorved huden strammes op og bliver mere jævn.

Ønsker man både øvre og nedre øjenlågsplastik kan det udføres i samme operation i både fuld bedøvelse og lokalbedøvelse.

Resultatet af en øjenlågsoperation holder normalt i mange år, men stopper ikke den naturlige aldring, hvorfor der nogle gange kan være behov for at gentage operationen efter nogle år.

På Lift Clinic koster en øvre øjenlågsoperation 12.000 kr., mens en nedre øjenlågsoperation koster 16.000 kr. Priserne er angivet i lokalbedøvelse, og der kommer et tillæg på 3.500,-, hvis man ønsker at få operationen i fuld bedøvelse. 

Priserne er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

På Lift Clinic kan du låne til din øjenlågsoperation rente- og gebyrfrit. Du kan således dele betalingen op i mindre bidder uden at skulle betale ekstra for operationen. Vi tilbyder finansieringsløsningen i samarbejde med Resurs Bank, og du kan lave en låneansøgning her på siden.

Det er typisk patienter i aldersgruppen 35-75 år, der får foretaget en øjenlågsoperation. Man kan godt være kosmetisk og/eller fysisk generet af tunge øjenlåg i en tidligere alder. Hvis det er tilfældet, så vil en øjenlågsoperation være mulig i de fleste tilfælde, dog skal man være over 18 år, før vi kan tilbyde en operation.
Man skal forvente, at der kan gå 3-4 måneder, før man kan se det endelige resultat af en øjenlågsoperation.  

Normal kan man genoptage sit arbejde et par dage efter en øjenlågsoperation. Nogle foretrækker at arbejde hjemme fra den første uge efter operationen.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Indgrebet foretages som oftest i lokalbedøvelse, men kan også foretages i fuld bedøvelse. Dette aftales til forundersøgelsen.

Når operationen er overstået, vil du blive kørt ind på vores opvågningsstue, hvor vores opvågningssygeplejersker vil passe godt på dig og informere dig om det videre forløb. Som oftest vil du være klar til at tage hjem ca. 15-30 min. efter operationen. I tilfælde af fuld bedøvelse vil du som oftest være på klinikken 2 timer efter operationen.

I timerne efter operationen hæver man ofte op og får blå mærker omkring øjnene. Det kan føles som om, at man ikke kan åbne øjnene og synet kan være lidt sløret i de første timer efter operationen. De første 3-4 dage er det meget vigtigt at lægge is på øjnene jævnligt. Det mindsker hævelse, misfarvning og ubehag. Du kan bruge is, frosne ærter eller andet koldt. Det er vigtigt at bruge et rent viskestykke eller lignende, da såret ikke må blive beskidt og dermed inficeret.

I de første par døgn efter operationen, er der en meget lille risiko for, at der opstår en blødning. Kommer der nogle dråber blod, tørrer man det bare væk, og det er helt normalt. Bliver sårene tiltagende røde og kommer der lidt pus, kan det være et tegn på infektion, og her bør du kontakte klinikken.

Spis og drik som du plejer, dog skal du undgå alkohol og endnu vigtigere tobak de første 6 uger efter operationen. Undgå meget varm mad og drikke de første par døgn.

På 2.-3. dagen må du gerne gå i brusebad. Det lille brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand, lad det lufttørre efter badet. Plasteret skal sidde indtil kontrollen og fjernelsen af sytråden 7 dage efter operationen. Er du i tvivl, så kontakt Lift Clinic.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

Det er vigtigt, at du ikke får hovedet under hjertehøjde den første uge. Vi anbefaler, at du den første uge ligger på ryggen med hovedet højt for at undgå uønsket blødning. Læg med fordel et par ekstra puder i ryggen.

Vi anbefaler, at du venter 2 uger med at dyrke motion. Start stille og roligt op og lyt til din krop. Oplever du smerter i forbindelse med en aktivitet, bør du stoppe aktiviteten. Du kan gå ture og cykle, når du vil.

De første 2 uger efter et øjenlågsløft bør du holde et lavere aktivitetsniveau og undgå tunge løft.

Du må selv køre bil umiddelbart efter operationen, hvis du føler dig klar til det. Du må ikke køre bil, hvis du tager stærk smertestillende medicin.
Det er helt normalt, at der forekommer blå mærker i området omkring øjnene. Dette er helt ufarligt og vil typisk aftage inden for et par uger.
Operationsområdet vil være lokalbedøvet under hele operationen, og du vil derfor ikke opleve smerter under operationen. Du skal dog forvente ubehag i det behandlede område i ugerne efter operationen. Derfor anbefaler vi, at du tager smertestillende medicin i tiden efter operationen, hvilket du vil blive informeret nærmere om ved udskrivelsen.

Operation på øvre og nedre øjenlåg er en sikker operation med få komplikationer, når den udføres korrekt. Dog er der som ved alle andre operationer en lille risiko for komplikationer.

 • Behandlingskrævende blødninger er meget sjældne ved operationer på øjenlåg, og kommer oftest inden man udskrives. Dog kan man godt få et ”blåt øje” efter operationen, hvilket skyldes mindre efterblødninger. Dette kan forlænge tiden inden øjenomgivelser er normale, men påvirker ikke resultatet.
 • Forbigående dobbeltsyn og sløret syn ses ved mindre end 1% af tilfældene.
 • Nedsat følesans i øjenlågene.
 • Besvær med at lukke øjnene.
 • Dry eyes -syndrom.
 • Svien og brændende fornemmelse.
 • Hvis arrene i meget sjældne tilfælde ikke heler tilfredsstillende op, kan man efter 3-6 måneder korrigere arret.
 • Unormal øjenlågsposition kan i meget sjældne tilfælde ses.
 • Øget tåreflåd eller tørhed i den første uge kan lindres af viskøse øjendråber.
 • Dyb blødning. Ekstremt sjældent (1:10.000) ses en dyb blødning bag øjet. Symptomerne er meget kraftige smerter bag øjet. Hvis tilstanden ikke behandles hurtigt, kan det medføre varige synsnedsættelse og blindhed grundet øget tryk på synsnerven. Oplever du dette, skal du straks kontakte kirurgen. Får du ikke kontakt til kirurgen, skal du ringe til nærmeste vagtcentral mhp. akut tilsyn ved en øjenafdeling/øjenlæge på et hospital.
 • I under 1% af operationerne kan efterforløbet kompliceres af infektion, som oftest behandles med enten antibiotika øjendråber eller tabletter.
 • Ektropion. En tilstand efter operation på nedre øjenlåg hvor slimhinden på indersiden af nedre øjenlåg mister kontakten med selve øjet grundet hævelse og væskeansamling. I sjældne tilfælde tager det mange uger inden tilstander falder til ro, men ofte normaliseres tilstanden 1-2 uger. Tilstanden kan yderst sjældent (under 1 %) være permanent og medføre et behov for en ny korrigerende operation.

Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med et plejeprodukt 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, fremmer hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen. 

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Ved en øvre øjenlågsoperation placeres arret i øjenlågets omslagsfold og ses derfor ikke, når man har åbne øjne. Endvidere heler arrene på den tynde øjenlågshud hurtigt og vil efter ca. 3 mdr. være nærmest usynlige. Ved en nedre øjenlågsoperation kommer arret til at ligge under vipperne og heler som oftest uden synlige ar efter ca. 3 mdr.
I nogle tilfælde, men dette skal man kontakte egen læge omkring. Hos Lift Clinic kan vi ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.