Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Brystløft

Et brystløft er et kirurgisk indgreb, hvor man løfter og former brystet. Operationen kan enten foregå i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse og varer mellem 1½-2 timer. Ved operationen fjernes den overskydende hud. Det resterende væv og hud syes sammen omkring brystvorten, så den løftes til den ønskede placering. Læs mere her på siden.

Med tiden vil dine nye brysters facon ændre sig, da huden og bindevævet vil ældes. Resultatet vil derfor ændre sig over tid. Vægtændringer, graviditet og amning kan have stor betydning for, hvor hurtigt denne ændring indtræder.

Bemærk, at holdbarheden af resultatet varierer fra patient til patient afhængig af ydre forhold, levevis, vægtsvingninger mv.

Et lille brystløft i lokalbedøvelse koster 18.000 kr., mens et stort brystløft i fuld bedøvelse koster 39.000 kr. Priserne er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

På Lift Clinic kan du låne til dit brystløft rente- og gebyrfrti. Du kan således dele betalingen op i mindre bidder uden at skulle betale ekstra for operationen. Vi tilbyder finansieringsløsningen i samarbejde med Resurs Bank, og du kan lave en låneansøgning her på siden.

Et brystløft er til dig, som er generet af hængebryster også kaldet “lange bryster”, og som ønsker brystets naturlige facon tilbage eller brystet hævet til den oprindelige position. Alle raske kvinder kan få foretaget et brystløft, men det bedste resultat opnås hos kvinder med mindre, hængende bryster. For at opnå det bedste resultat kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at kombinere et brystløft med en brystforstørrende operation med implantater.

Er du over 40 år, eller har nogen i din tætte familie haft brystkræft, så anbefaler vi, at du får en mammografi forud for din brystforstørrende operation.

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage – de fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende arbejde, skal du forvente 1-2 ugers sygemelding. Dette kan du drøfte med din plastikkirurg til forundersøgelsen.

På Lift Clinic foretager vi som oftest små brystløft i lokalbedøvelse, mens store brystløft foretages i fuld bedøvelse.

Når din operation er overstået, vil du blive kørt ind på vores opvågningsstue, hvor vores opvågningssygeplejersker vil passe godt på dig og informere dig om det videre forløb. 

Hvis du har været i fuld bedøvelse, så vil du formentlig være klar til at tage hjem efter ca. 2-3 timer. Hvis du derimod har været i lokalbedøvelse, så vil du være klar til at tage hjem efter ca. 1 time.

Der går som oftest mellem 3-6 måneder før, du kan se det endelige resultat. Der kan i nogle tilfælde gå op til 1 år, før man kan se det endelige resultat af et brystløft.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

På Lift Clinic kan vi ikke tilbyde en brystløft til personer med en BMI på over 30. Det skyldes, at der er større risiko forbundet med operationen.

Du skal forvente at opleve smerter i tiden efter dit brystløft. Derfor anbefaler vi, at du tager smertestillende medicin de første par uger efter operationen, hvilket du vil blive informeret nærmere om ved udskrivelsen. Det er meget individuelt, hvor mange smerter der er forbundet med operationen. 

For at støtte arrene bør du anvende den udleverede bh både dag og nat i 6 uger efter operationen. Du må tage den af i forbindelse med bad, og når den skal vaskes. I dette tidsrum anbefaler vi, at du holder dig i ro. På den måde støtter du brystet og opnår det bedst mulige resultat.

Du bør vente 3 måneder, før du går helt uden bh.

Vent 3 måneder med at bruge bøjle og push-up bh, da det kan skabe irritation omkring arret. Du kan i mellemtiden bruge en sports bh, fortsætte med at benytte den udleverede bh eller bruge en blød bh, der ikke føles generende. Det er altid vigtigt at lytte til sin krop – føles det ubehageligt eller generende med den bh, du bruger, så find en anden løsning.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Det hvide plaster er ikke vandfast. Det fjernes i forbindelse med dit første bad efter operationen. Det brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand og skal blive siddende indtil kontrollen 14 dage efter operationen.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

Du bør som minimum vente 4 uger med at sove på maven. Begynd først at sove på maven, når det føles komfortabelt. 

Vi anbefaler, at du udelukkende sover på ryggen de første 4 uger efter operationen. Derefter kan du sove på siden, hvis det føles komfortabelt. 

Vi anbefaler, at du venter 4-6 uger med at dyrke motion. Start stille og roligt ud og lyt til din krop. Oplever du smerter i forbindelse med en aktivitet, bør du stoppe aktiviteten.

De første 4-6 uger efter din operation skal du undgå tunge løft. Hold dig i ro og brug dine arme så lidt som muligt.

Du må køre bil, når du føler dig klar til det. Dog tidligst dagen efter operationen. Mærk efter, om det giver anledning til smerter, i så fald vent yderligere nogle dage med genoptagelse af bilkørsel. Du må ikke køre bil, hvis du tager stærk smertestillende medicin.
Det er helt normalt, at der forekommer blå mærker og misfarvning af området. Dette vil typisk aftage inden for et par uger.
Langt de fleste kvinder kan amme helt normalt efter et brystløft. Hvis man i forbindelse med operationen mister følsomheden af brystvorterne, som er meget sjældent, så kan dette umuliggøre amning.

Nej, det er ikke farligt at få et brystløft, men ved alle kirurgiske indgreb så er der en lille risiko for komplikationer, og dem tager vi selvfølgelig højde for her på Lift Clinic. Til forundersøgelsen vil vi informere dig om de risici, der er forbundet med operationen. Du kan læse mere her på siden.

Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med et plejeprodukt 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, fremmer hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen. 

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Som oftest vil du få ar rundt om brystvorten, fra brystvorten og ned til folden, og et kort ar i folden under brystet. Vi stræber efter, at arrene skal blive så pæne som muligt. Arrene vil i starten være røde og meget synlige, men dette vil aftage i månederne efter operationen. Det kan tage et år før, at arrene er blegnet og helet helt. Der er en lille risiko for, at man kan få grimme og skræmmende ar.

Det er individuelt, hvordan man heler, og har du tidligere haft problemer med ardannelse og grimme ar, så kan du også forvente det ved denne operation. Det er derfor vigtigt at oplyse om dette til forundersøgelsen.

I langt de fleste tilfælde er det ikke muligt at få et brystløft betalt af det offentlige, da det vil blive vurderet som en “kosmetisk indikation. Desuden kan vi hos Lift Clinic ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.