Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Mommy makeover

En mommy makeover er en kombination af en brystoperation og en maveplastik. I nogle tilfælde vil man også kombinere det med en fedtsugning eller en fedtsugning af maven

Det er en operation for dig, der har født børn eller tidligere har været overvægtig og døjer med overskydende hud på maven, en slap bugvæg og/eller et hæng på brystet. Det kan også være, du har mistet fylden i dit bryst. Læs mere her på siden.

Holdbarheden på en mommy makeover er langvarig, men den stopper ikke tiden, og din krop vil altså fortsat ældes betinget af arv og miljø. Vær opmærksom på at graviditet, rygning og vægtændringer kan påvirke resultatet markant.

Bemærk, at holdbarheden af resultatet varierer fra patient til patient afhængig af ydre forhold, levevis, vægtsvingninger mv.

På Lift Clinic ligger prisen på en mommy makeover fra 52.500 kr. Prisen afhænger af, hvilken kombination af indgreb, der er tale om. Vores priser er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

På Lift Clinic kan du låne op til 60.000 kr. rente- og gebyrfrit til din mommy makeover operation. Du kan således dele betalingen op i mindre bidder uden at skulle betale ekstra for din operation. Vi tilbyder finansieringen i samarbejde med Resurs Bank, og du kan lave en låneansøgning her på siden.

Kvinder der har født børn eller tidligere har været overvægtige og har overskydende hud fortil på maven, en slap bugvæg og/eller et hæng på brystet. Det kan også være, at man har mistet den volumen, man førhen havde i brystet.
På Lift Clinic kan vi ikke tilbyde en mommy makeover til personer med en BMI på over 30. Det skyldes, at der er større risiko forbundet med operationen og bedøvelsen.

På Lift Clinic udføres mommy makeover operationer i fuld bedøvelse.

Operationstiden på en mommy makeover er typisk mellem 3-4 timer afhængig af operationens omfang.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi)

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Efter en mommy makeover skal du som oftest være indlagt til dagen efter, så vi kan holde godt øje med dig og sikre, at alt er, som det skal være. Dette besluttes til forundersøgelsen.

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage – de fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende arbejde, skal du forvente 1-2 ugers sygemelding. Dette kan du drøfte med din plastikkirurg til forundersøgelsen.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

Du kan begynde at dyrke sport efter 4-6 uger. Det er dog vigtigt, at du starter stille og roligt ud og lytter efter din krop. Hvis du oplever ubehag eller smerte i forbindelse med en aktivitet, så bør du stoppe aktiviteten. Du kan gå ture, når du vil.

De første 4 uger efter operationen skal du undgå tunge løft. Har du fået brystimplantater, så må du maks. løfte 1 kg. per arm de første 4 uger. Du må heller ikke løfte armene over skulderhøjde. Det er vigtigt at overholde dette, da brystet og arret har brug for ro til heling.
Du må køre bil, når du føler dig klar til det. Dog tidligst dagen efter operationen. Mærk efter, om det giver anledning til smerter, i så fald vent yderligere nogle dage med genoptagelse af bilkørsel. Du må ikke køre bil, hvis du tager stærk smertestillende medicin.
Det er helt normalt, at der forekommer blå mærker og misfarvning af de behandlede områder. Dette vil typisk aftage inden for et par uger.

Det er ikke farligt at få en mommy makeover, men ved alle kirurgiske indgreb er der en lille risiko for komplikationer. Dem tager vi naturligvis højde for her på Lift Clinic. Til forundersøgelsen vil vi informere dig om de risici, der er forbundet med at få en mommy makeover. Læs mere her på siden.

Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med et plejeprodukt 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, fremmer hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Det afhænger af operationens omfang og kombinationen af indgreb. Man vil fx få synlige ar efter en stor maveplastik og efter et stort brystløft, men man kan tage diverse forholdsregler for at opnå pænere ar. Arrene vil i starten være røde og meget synlige, men dette vil aftage i månederne efter operationen. Det kan tage et år før, at arrene er blegnet og helet helt. Der er en lille risiko for, at man kan få grimme og skræmmende ar.

Man kan godt blive gravid og få børn efter en mommy makeover operation. Vi anbefaler dog, at man venter med at få en mommy makeover til man er færdig med at få børn, da en graviditet i høj grad kan påvirke resultatet.

Det er ikke muligt at få en mommy makeover betalt af det offentlige, da det vil blive vurderet som en “kosmetisk indikation.
Desuden kan vi hos Lift Clinic ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.