Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Arkorrektion

Mini ansigtsløft

Et mini ansigtsløft er for dig, der synes, at huden er blevet lidt løsere i ansigtet. Det gælder specielt huden omkring kæbelinjen, eller hvis du har begyndende hamsterposer, men at du endnu ikke har behov for eller ønsker et fuldt ansigtsløft.

Mini ansigtsløft

Fra 30.000,- eller 499,-/måned

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

1-3 timer

Operationstid

1,5 time

Sygemelding

5-7 dage

Holdbarhed

Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt, og det afhænger specielt af huden og bindevævets kvalitet og elasticitet. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. I bedste tilfælde har du en effekt af operationen, som varer op til 5–7 år.

 

Derudover er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer, og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Kirurgisk læbeløft

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Inden beslutningen om et mini-ansigtsløft kommer du til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger. Vi anbefaler, at du læser denne side igennem før konsultationen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem ved forundersøgelsen. Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

 

Ved forundersøgelsen taler vi om dine ønsker, og plastikkirurgen undersøger dig. Ud fra dette forklarer plastikkirurgen dig, hvilke muligheder der foreligger, og sammen beslutter vi, om et ansigtsløft er det rette for dig. Du bliver grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb efter operationen samt mulige bivirkninger og komplikationer.

 

Hvis du derimod er generet af tunge øjenlåg, så kan du læse mere her på siden. Hvis der er tale om løs hud på de nedre øjenlåg, så kan du læse generelt om en øjenlågsoperation her på siden.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Hos Lift Clinic er vores plastikkirurger meget erfarne, men der er altid en risiko ved enhver operation. Mulige komplikationerne er følgende:

  • Hævelse og misfarvning: Det er normalt, at den nedre del af ansigtet hæver op dagen efter operationen. Hævelsen vil aftage i de efterfølgende uger. Ligeledes vil misfarvning efter blødning også aftage. Eventuelle ujævnheder i huden vil også udligne sig med tiden.
  • Nedsat følesans: Der vil være nedsat følesans i huden i ansigtet i nogle uger. Følesansen kommer langsomt tilbage. I sjældne tilfælde kan der være lidt følelsesløshed i længere tid i kinderne. Som regel bliver følelsen normal igen, men det sker ikke altid.

  • Arrene efter operationen vil typisk være lyst røde, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.
  • Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et ansigtsløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver behandling med antibiotika. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.
  • Blodsamling efter en ansigtsløftning er den hyppigste komplikation. Det kan kræve et lille indgreb i lokalbedøvelse for at fjerne blodsamlingen. Blodsamling opstår oftest i det første døgn efter operationen.
  • Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent, efter et mini-ansigtsløft
  • Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent, men kan være permanent.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Indgrebet foretages i oftest i lokalbedøvelse, men kan også foretages i fuld bedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med alle informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Operationen varer ca. 1,5 time i alt. Snittet lægges foran øret. Huden løsnes næsten frem til mundvigene og ned mod kæbelinjen. Der foretages også en opstramning af den underliggende muskulatur (SMAS-plastik) for at få et mere varigt resultat. Overskydende hud ved øret efter opstramningen fjernes. Der syes nu i huden med en selvopløselig tråd.

Ved et mini-ansigtsløft er der ingen løft eller opstramning af huden på halsen. Der kan komme en mindre blødning under operationen, men der vil næsten aldrig være behov for at lægge et lille dræn. Der bliver lagt lokalbedøvelse i sårene ved operationens afslutning. Der sættes papirplastre over sårene. Der lægges til sidst en forbinding omkring hovedet. Bemærk, at du ikke selv kan køre bil hjem efter operationen.

Det brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand og skal blive siddende indtil din første kontrol på klinikken. Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt. Du skal benytte en hovedforbinding, som giver kompression på halsen og kinderne. Den skal du benytte døgnet rundt i 7 dage.

Ca. 2 uge efter operationen fjernes en evt. tråd. 3-6 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.