Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Arkorrektion

Arkorrektion

En arkorrektion er for dig, der har et uskønt ar, der generer enten kosmetisk eller funktionelt. Der kan være forskellige årsager til, at man har fået arret, men i langt de fleste tilfælde er det muligt at korrigere dette ar med en arkorrektion. Det gør man ved at erstatte det generende ar med et nyt, der er pænere eller ikke generer fysisk.

 

Ved forundersøgelsen gennemgår din plastikkirurg indgrebet, bedøvelsen, efterforløbet og det forventede resultat af en arkorrektion. Læs mere om arkorrektion her på siden.

Arkorrektion

Fra 7.500,-

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

1-3 timer

Operationstid

Fra 30 min.

Sygemelding

Dette varierer

Anbefaling / Pernille fra Aarhus C

❝Så snart man træder ind af døren føler man sig i trygge hænder. Alle på klinikken er meget professionelle og erfarne. Der bliver både lyttet til ens ønsker, men også vurderet hvad der er æstetisk pænt til kroppen, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som både er naturligt og smukt. Jeg vil til enhver tid anbefale Lift Clinic❞

Pernille anbefaling

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Ønsker du en arkorrektion, så kommer du først til en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger. Det er ofte en fordel at tage en veninde eller partner med til dette, da planlægningen af en arkorrektion rummer mange informationer, man skal forholde sig til. Det er vigtigt at læse denne side om arkorrektion grundigt igennem samt notere eventuelle spørgsmål ned.

 

Ved forundersøgelsen optages en grundig medicinsk journal, og der udføres en fysisk undersøgelse. En meget vigtig del af forundersøgelsen er en forventningsafstemning. Forhold som over- eller undervægt, rygning, genetik mv. kan påvirke resultatet af en arkorrektion, og dette gennemgås grundigt. Risikoen for eventuelle komplikationer ved en arkorrektion og håndteringen af disse vil du også blive informeret om.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter din arkorrektion. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har sygdomme og lidelser.

På operationsdagen for din arkorrektion er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår. 

 

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din arkorrektion. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter en arkorrektion. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter en arkorrektion af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande/uge som kvinde og mindre end 14 genstande/uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din arkorrektion. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før din arkorrektion for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Efter en arkorrektion kan man få en blødning (ca. 1%), der kræver en ny operation. Endvidere kan ved en arkorrektion få infektion i såret (1%) og et nyt ar, der i værste fald heler dårligere op end det gamle ar.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Efter en arkorrektion kan du godt have milde smerter. Du får medicin med til de første dage, men det er en god ide at købe håndkøbsmedicin (paracetamol og lign.) til tiden efter operationen.

1-2 uger efter din arkorrektion fjernes sytråden. 3-6 måneder efter operationen kommer du i klinikken til den afsluttende kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelses regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne informationen om arkorrektion igennem, så du er godt forberedt.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til en arkorrektion. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få tilsendt via en sikker mail. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Hos Lift Clinic er dette inkluderet i prisen på en arkorrektion.

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr.

Information vedrørende dit forløb hos Lift Clinic til egen læge udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.