Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Arkorrektion

Arkorrektion

Har du af forskellige årsager et uskønt ar, der generer enten kosmetisk eller funktionelt, er det ofte muligt at korrigere dette. Det gør man ved at erstatte det generende ar med et nyt, der er pænere eller ikke generer fysisk. Ved forundersøgelsen gennemgår din plastikkirurg indgrebet, bedøvelsen, efterforløbet og det forventede resultat.

 

Hos Lift Clinic tilbyder vi rente- og gebyrfri finansiering i samarbejde med Resurs bank. Læs mere her på siden.

Arkorrektion

Fra 5.000,-

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

1-3 timer

Operationstid

Fra 30 min.

Sygemelding

Dette varierer

Anbefaling / Pernille fra Aarhus C

❝Så snart man træder ind af døren føler man sig i trygge hænder. Alle på klinikken er meget professionelle og erfarne. Der bliver både lyttet til ens ønsker, men også vurderet hvad der er æstetisk pænt til kroppen, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som både er naturligt og smukt. Jeg vil til enhver tid anbefale Lift Clinic❞

Pernille anbefaling

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Forundersøgelse

Ønsker du en arkorrektion, så kommer du først til en forundersøgelse på Lift Clinic hos en af vores plastikkirurger. Det er ofte en fordel at tage en veninde eller partner med til dette, da planlægning af en operation rummer mange informationer, som man skal forholde sig til. Det er vigtigt at læse denne side grundigt igennem samt notere eventuelle spørgsmål ned.

 

Ved forundersøgelsen optages en grundig medicinsk journal, og der udføres en fysisk undersøgelse. En meget vigtig del af forundersøgelsen er forventningsafstemning. Forhold som over- eller undervægt, rygning, genetik mv. kan påvirke resultatet, og dette gennemgås grundigt. Risikoen for eventuelle komplikationer og håndteringen af disse vil du også blive informeret om ved forundersøgelsen.

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pause med dette 4 uger inden og efter operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har sygdomme og lidelser.

 

På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår. 

Godt at vide

Efter operationen kan man få en blødning (ca. 1%), der kræver en ny operation. Endvidere kan man få infektion i såret (1%) og et nyt ar, der i værste fald heler dårligere op end det nye.

Ved operationer i fuld bedøvelse er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (fx Innohep, Fragmin eller Klexane). Du skal have dette, hvis du skal i fuld bedøvelse og opfylder ét af følgende kriterier:

  • Spiser p-piller
  • BMI over 25
  • Alder over 40 år
  • Operationen har længere varighed end 30 minutter.
  • Unormal blodstørkning (fx Faktor V Leiden mutation) 

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i 5 dage efter operationen. En sygeplejerske i opvågningen viser dig, hvordan det gøres.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande/uge som kvinde og mindre end 14 genstande/uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Indgrebet kan foretages enten i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse. Dette aftales ved forundersøgelse med plastikkirurgen. Nogle dage inden operationen modtager du en sikker e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer. Du kan ikke selv køre bil efter operationen, så tag gerne en ledsager med. Ellers bestiller vi en taxa til dig, når du skal hjem.

Efter operationen kan du godt have milde smerter. Du får medicin med til de første dage, men det er en god ide at købe håndkøbsmedicin (paracetamol og lign.) til tiden efter operationen.

Det brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand og skal blive siddende indtil din første kontrol på klinikken. Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.
1-2 uger efter operationen fjernes sytråden. 3-6 måneder efter operationen kommer du i klinikken til den afsluttende kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelses regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne informationen igennem, så du er godt forberedt.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operationen. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få tilsendt via en sikker mail. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Hos Lift Clinic er denne inkluderet i operationsprisen.
Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr.

Information vedrørende dit forløb hos Lift Clinic til egen læge udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra vores patienter. På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen og er at finde på deres hjemmeside.

Du er altid velkommen til at tage kontakt, hvis du har spørgsmål vedrørende operationen, udfyldning af låneansøgning, forløbet hos Lift Clinic mv. Du kan enten skrive til info@lift-clinic.dk eller ringe til os på tlf. 6916 2345.