Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Kirurgisk læbeløft

Fedttransplantation til ansigt

Fedttransplantation til ansigtet er en nyere teknik, hvor man i stedet for hyaluronsyre-fillere som Restylane og Juvederm bruger kroppens eget væv til fx at fremhæve kindben eller kæbelinjen. Operationen har vundet stigende popularitet, da man med dette indgreb får et permanent resultat. Operationen egner sig specielt til dem, som tidligere har prøvet traditionelle fillere og nu ønsker et permanent resultat. I nogle tilfælde kan det give mening at kombinere indgrebet med et læbeløft.

 

Operationen foregår i lokalbedøvelse. Hos Lift Clinic tilbyder vi rente- og gebyrfri finansiering i samarbejde med Resurs bank. Læs mere her på siden.

Fedttransplantation til ansigt

Fra 14.000,- eller 499,-/måned

Operation

Lokalbedøvelse

Tid på klinikken

1-2 timer

Operationstid

1 time

Sygemelding

2-14 dage

Operationen

Selvom teknikken er forbedret markant de senere år, er der stadig begrænsninger. Mængden af fedt, man typisk transplanterer til ansigtet, varierer i forhold til, hvilket område der behandles. Transplanterer man for stor en volumen, så risikerer man, at trykket omkring de enkelte fedtceller bliver for stort, og at de derfor går til grunde. Går for meget af fedtet til grunde, mister man den ønskede volumen. Da fedtcellerne er sårbare, kan man forvente, at ca. 60-70% af det transplanterede fedt overlever. Det kan derfor være nødvendigt med 2-3 operationer med ca. 3 måneders mellemrum for at opnå det ønskede resultat.

 

Hos Lift Clinic fedtsuger vi dig fra det område, som er aftalt til forundersøgelsen. Herefter overføres fedtet til mindre sprøjter og gennem huller på ca. 1 mm injiceres fedtet i de områder, der skal behandles. Hvis du ryger vil mindre af det transplanterede fedt overleve, derfor fraråder vi, at man ryger.

Arkorrektion

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Pernille anbefaling

Anbefaling / Pernille fra Aarhus C

❝Så snart man træder ind af døren føler man sig i trygge hænder. Alle på klinikken er meget professionelle og erfarne. Der bliver både lyttet til ens ønsker, men også vurderet hvad der er æstetisk pænt til kroppen, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som både er naturligt og smukt. Jeg vil til enhver tid anbefale Lift Clinic❞

Forundersøgelse

Ønsker du en fedttransplantation til ansigtet, kommer du først til en forundersøgelse på Lift Clinic hos en af vores plastikkirurger.

Det er ofte en fordel at tage en veninde eller partner med til dette, da planlægning af en operation rummer mange informationer, som man skal forholde sig til. Det er vigtigt at læse denne side grundigt igennem samt notere eventuelle spørgsmål ned.

Ved forundersøgelsen optages en grundig medicinsk journal. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har sygdomme og lidelser.

 

Der udføres en fysisk undersøgelse, og herefter beslutter man i fællesskab det bedste sted til fedtsugningen samt hvor meget fedt, der skal transplanteres for at opnå det bedste resultat. En meget vigtig del af forundersøgelsen er forventningsafstemning. Forhold som over- eller undervægt, rygning, genetik mv. kan påvirke resultatet, og dette gennemgås grundigt. Risikoen for eventuelle komplikationer og håndteringen af disse vil du også blive informeret om ved forundersøgelsen.

Forberedelse til operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pause med dette 4 uger inden og efter operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin.

På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår. Plej din hud godt i tiden op til operationen; en sund og velernæret hud heler hurtigere og bedre.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande/uge som kvinde og mindre end 14 genstande/uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

  • Asymmetri – alle ansigter har en mere eller mindre grad af asymmetri. Ofte vil dette mindskes ved operationen, men det kan også forværres eller være uforandret. Der er altid en risiko for et uensartet resultat – dog er der sjældent behov for korrektion.
  • Blødning – i meget sjældne tilfælde (<1%) kan der opstå en efterblødning, som kræver en re-operation. Udgifterne hertil dækkes af Lift Clinic. Blødning giver misfarvning i ugerne efter operationen, men påvirker ikke det endelige resultat.
  • Følsomhed i ansigtet – der kan opstå føleforstyrrelser i ansigtet efter operationen. Følesansen bliver oftest normaliseret i løbet af 6-9 måneder, men i nogle tilfælde forbliver den permanent ændret.
  • Infektion – meget sjældent (<1%) opstår der infektion. Symptomerne på infektion er ømhed, varme og hævelse samt alment ubehag og eventuelt feber. Hvis der opstår en overfladisk infektion i såret, behandles dette med antibiotika, som oftest er tilstrækkeligt. Meget sjældent (<1%) kan man få en dybereliggende infektion, som kan nødvendiggøre en operation.

Du møder på Lift Clinic ca. en halv time før operationen, hvor en sygeplejerske tager imod dig. Før operationen tegner din plastikkirurg på dig, tager førbilleder og planlægger operationen. Operationen varer ca. 1 time. For at forebygge infektioner gives antibiotika i en blodåre inden operationens start.

Antallet af sår er forskelligt alt efter hvor mange områder, der skal fedtsuges, men hvert sår fra fedtsugningen måler 2-3 mm og er lukket med en lille sytråd, som skal fjernes efter ca. 14 dage. Sårene er oftest nærmest usynlige efter 6-9 måneder. Du vil få komprimerende forbindinger på de fedtsugede områder i form af mavebælte, korte- eller lange cykelbukser, som skal bruges i ca. 6 uger for at få det bedste resultat efter fedtsugningen.

Du kan ikke selv køre bil, så tag gerne en ledsager med.

Indgrebet foretages i lokalbedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en sikker e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

De første døgn efter operationen kan der være sivning af væske fra operationssårene efter fedtsugningen, hvilket er ufarligt og skyldes overskydende væske fra selve fedtsugningen. Der kan være misfarvning og varmeøgning omkring sårene de første uger efter indgrebet. Følsomheden i huden omkring arret kan være midlertidigt eller permanent ændret.

Da det er meget vigtigt, at temperaturen omkring de transplanterede fedtceller ikke bliver for lav, er det vigtigt, at du ikke får tryk og kulde i ansigtet de første ca. 2 uger. Du kan begynde at arbejde efter nogle få dage, men har du tungt fysisk arbejde, anbefaler vi ca. 2 ugers sygemelding.

Bilkørsel frarådes indtil du kan reagere normalt på farer i trafikken og bruge sikkerhedssele uden smerter. Umiddelbart efter operationen kan du gå ture og deltage i mindre anstrengende aktiviteter, men sportsaktiviteter såsom løb, svømning og lignende, bør du vente ca. 4 uger med.

Vi anbefaler, at du smører arrene med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arrene mod sollys de første 6-9 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.

2 dage efter operationen kan du brusebade og vaske håret, forudsat det ikke giver smerter.

Du tilbydes en kontrol ca. 2 uger efter operationen, hvor sytråden fjernes. 3-6 måneder efter operationen kommer du i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelses regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne informationen igennem, så du er godt forberedt.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operationen. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få tilsendt via en sikker mail. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Hos Lift Clinic er denne inkluderet i operationsprisen.
Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr.

Information vedrørende dit forløb hos Lift Clinic til egen læge udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.