Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Ansigtsløft

Øjenlågsløft

Et øjenlågsløft er for dig, der generet af, at dine øjenlåg hænger. Det kan også være, at du har poser eller mørke rander under øjnene. Et øjenlågsløft resulterer i et mere friskt og oplagt udseende. Du kan få foretaget en øjenlågsoperation på vores klinik i Aarhus eller København

 

Når man bliver ældre, er der en stor risiko for at udvikle poser under øjnene, hvilket en nedre øjenlågsoperation kan afhjælpe. Ligeledes kan man få tunge øjenlåg, og her kan et øvre øjenlågsløft være løsningen. Læs mere om forløbet ved et øjenlågsløft her på siden.

Øjenlågsløft

Fra 12.000,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

30-60 min. efter operationen

Operationstid

Ca. 1 time

Efterforløb

Typisk 1-2 uger

Sådan foregår et løft af øjenlåg

Ved et øvre øjenlågsløft fjernes den overskydende hud og i nogle tilfælde også fedtpuderne. Arret placeres i øjenlågets omslagsfold og ses derfor ikke, når man har åbne øjne. Typisk heler arrene på den tynde øjenlågshud hurtigt og vil efter ca. 3 mdr. være nærmest usynlige. De fleste mennesker har mindre asymmetri ved øjnene, og dette vil i nogle tilfælde også ses efter en øjenlågsoperation. Hvis den overskydende hud strækker sig udenfor øjenvipperne, vil arret i disse tilfælde også strække sig uden for disse.

Ved et nedre øjenlågsløft fjerner man fedtet og et stykke af øjenlågshuden, hvorved huden strammes op bliver mere jævn. Arret kommer til at ligge under vipperne og heler som oftest uden synlige ar efter ca. 3 mdr. Ønsker man både en øvre og nedre øjenlågsoperation kan det udføres i samme operation i både fuld bedøvelse og lokalbedøvelse.

Lift Clinic Aarhus

Øjenlågsløft
før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget et løft af sine øvre øjenlåg i lokalbedøvelse her på klinikken. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder af øjenlågsløft.

Øjenlågsløft
før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget et løft af sine nedre øjenlåg i lokalbedøvelse her på klinikken. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder af øjenlågsløft.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Hvad kan man gøre, hvis ens øjenlåg hænger?

Er man generet af, at ens øjenlåg hænger, så kan man få foretaget et øjenlågsløft. Man kan både få et løft af de øvre og nedre øjenlåg. Begge operationer foretages typisk i lokalbedøvelse, men kan også udføres i fuld bedøvelse. Et øjenlågsløft tager ca. 1 time.

Hvad koster et øjenlågsløft?

På Lift Clinic koster et øvre øjenlågsløft 12.000 kr., mens et nedre øjenlågsløft koster 16.000 kr. Priserne er angivet i lokalbedøvelse, og der kommer et tillæg på 3.500 kr., hvis man ønsker at få foretaget operationen i fuld bedøvelse. Priserne er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

Rikke May Lift Clinic

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger. Det er vigtigt at oplyse om sygdomme, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer. Ved forundersøgelsen undersøger din plastikkirurg dig, og sammen besluttes det, om et øjenlågsløft er det rette for dig.

Vi anbefaler, at du læser denne side om øjenlågsløft igennem derhjemme og skriver alle dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til.

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, hele forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer ved et øjenlågsløft.

Du kan læse mere om hængende øjenlåg her i blogindlægget. Er du også kosmetisk generet af løs hud i ansigtet, så kan det være en fordel af kombinere operationen med et ansigtsløft eller et mini ansigtsløft

Forberedelse til dit øjenlågsløft

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger sammen med plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

På operationsdagen for dit øjenlågsløft er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter dit øjenlågsløft. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter et øjenlågsløft. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter dit øjenlågsløft. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med dit øjenlågsløft. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter et øjenlågsløft som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen.

Et øjenlågsløft er en sikker operation med få komplikationer, når den udføres korrekt. Dog er der som ved alle andre operationer en lille risiko for komplikationer i forbindelse med et øjenlågsløft

 • Behandlingskrævende blødninger er meget sjældne efter et øjenlågsløft, og kommer oftest inden man udskrives. Dog kan man godt få et ”blåt øje” efter et øjenlågsløft, hvilket skyldes mindre efterblødninger. Dette kan forlænge tiden inden øjenomgivelser er normale, men påvirker ikke resultatet.
 • Forbigående dobbeltsyn og sløret syn ses hos mindre end 1% efter et øjenlågsløft.
 • Nedsat følesans i øjenlågene efter et øjenlågsløft.
 • Besvær med at lukke øjnene efter et øjenlågsløft.
 • Dry eyes -syndrom.
 • Svien og brændende fornemmelse efter et øjenlågsløft.
 • Hvis arrene i meget sjældne tilfælde ikke heler tilfredsstillende op efter et øjenlågsløft, kan man efter 3-6 måneder korrigere arret.
 • Unormal øjenlågsposition kan i meget sjældne tilfælde ses efter et øjenlågsløft.
 • Øget tåreflåd eller tørhed kan opstå den første uge efter et øjenlågsløft. Tilstanden kan lindres med viskøse øjendråber.
 • Dyb blødning. Ekstremt sjældent (1:10.000) ses en dyb blødning bag øjet efter en øjenlågsoperation. Symptomerne er meget kraftige smerter bag øjet. Hvis tilstanden ikke behandles hurtigt, kan det medføre varige synsnedsættelse og blindhed grundet øget tryk på synsnerven. Oplever du dette, skal du straks kontakte kirurgen. Får du ikke kontakt til kirurgen, skal du ringe til nærmeste vagtcentral mhp. akut tilsyn ved en øjenafdeling/øjenlæge på et hospital.
 • I under 1% af operationerne kan efterforløbet kompliceres af infektion, som oftest behandles med enten antibiotika øjendråber eller tabletter.
 • Ektropion. Tilstand efter operation på nedre øjenlåg, hvor slimhinden på indersiden af nedre øjenlåg mister kontakten med selve øjet grundet hævelse og væskeansamling. I sjældne tilfælde tager det mange uger inden tilstander falder til ro, men ofte normaliseres tilstanden 1-2 uger efter et øjenlågsløft. Tilstanden kan yderst sjældent (under 1 %) være permanent og medføre et behov for en ny korrigerende operation.

Resultatet af et øjenlågsløft holder normalt i mange år, men stopper ikke den naturlige aldring, hvorfor der nogle gange kan være behov for at gentage operationen efter nogle år.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

I timerne efter et øjenlågsløft hæver man ofte op og får blå mærker omkring øjnene. Det kan føles som om, at man ikke kan åbne øjnene og synet kan være lidt sløret i de første timer efter operationen. De første 3-4 dage er det meget vigtigt at lægge is på øjnene jævnligt. Det mindsker hævelse, misfarvning og ubehag. Du kan bruge is, frosne ærter eller andet koldt. Det er vigtigt at bruge et rent viskestykke eller lignende, da såret ikke må blive beskidt og dermed inficeret.

I de første par døgn efter et øjenlågsløft, er der en meget lille risiko for, at der opstår en blødning. Kommer der nogle dråber blod, tørrer man det bare væk, og det er helt normalt. Bliver sårene tiltagende røde og kommer der lidt pus, kan det være et tegn på infektion, og her bør du kontakte klinikken.

Spis og drik som du plejer, dog skal du undgå alkohol og endnu vigtigere tobak de første 6 uger efter operationen. Undgå meget varm mad og drikke de første par døgn.

Ca. 1 uge efter operationen kommer du ind til kontrol hos en sygeplejerske. Her fjernes sytråden, og du informeres om det videre forløb. Efter 3 måneder kommer du til din afsluttende kontrol hos din plastikkirurg. Her tages der efterbilleder, og resultatet vurderes.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om et øjenlågsløft igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter forundersøgelsen er afklaret omkring at få et øjenlågsløft og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for et øjenlågsløft. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.