Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Ansigtsløft

Nedre øjenlågsoperation

En nedre øjenlågsoperation er for dig, der er kosmetisk generet af mørke rander og poser under øjnene. Dette skyldes typisk en kombination af fedt og løs hud på de nedre øjenlåg. Ved en nedre øjenlågsoperation fjerner man fedtet og et stykke af øjenlågshuden, hvorved huden strammes op og bliver mere jævn. Man reducerer herved poserne under øjnene og de mørke render. 

 

Operationen giver dig et mere friskt og ungdommeligt udseende. Du kan læse mere om en nedre øjenlågsoperation her på siden. 

Nedre øjenlågsoperation

Fra 16.000,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

30-60 min. efter operationen

Operationstid

Ca. 1 time

Efterforløb

Typisk 1-2 uger

Hvordan foregår
en nedre øjenlågs-operation?

En nedre øjenlågsoperation varer ca. 1. time. og foretages typisk i lokalbedøvelse. Du kan få foretaget operationen på vores klinik i Aarhus eller København

Det er muligt at få foretaget en nedre øjenlågsoperation i fuld bedøvelse, men her vil der komme et tillæg på 3.500 kr. Dette kan du tage en snak med plastikkirurgen om til forundersøgelsen.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. En nedre øjenlågsoperation foregår ved, at kirurgen fjerner fedtet og et stykke af øjenlågshuden, hvorved huden strammes op bliver mere jævn. Afslutningsvis syes huden sammen, og arret kommer til at ligge under vipperne. Helingen af øjenlåg er typisk rigtig god, og arrene vil som oftest være bleget af og være usynlige inden for 3 måneder. 

Lift Clinic Aarhus

Nedre øjenlågsoperation
før- og efterbilleder

Patienten på billedet var generet af sine poser under øjnene og fik derfor foretaget en nedre øjenlågsoperation her på Lift Clinic. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Rikke May Lift Clinic

Hvad kan man gøre ved poser under øjene?

Er man ked af mørke render eller poser under øjnene, så kan en nedre øjenlågsoperation måske være løsningen. Poser under øjnene og mørke render skyldes typisk en kombination af fedt og løs hud på de nedre øjenlåg, hvilket fjernes ved en nedre øjenlågsoperation. 

Hvad er prisen på en nedre øjenlågsoperation?

På Lift Clinic koster en nedre øjenlågsoperation 16.000 kr. Prisen er angivet i lokalbedøvelse, og der kommer et tillæg på 3.500 kr., hvis man ønsker at få operationen foretaget i fuld bedøvelse. Prisen er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

Er en operation af nedre øjenlåg permanent?

Resultatet af en nedre øjenlågsoperation holder som oftest i mange år, men operationen stopper ikke den naturlige aldring. Der kan derfor i nogle tilfælde være behov for endnu en nedre øjenlågsoperation senere hen. Bemærk, at holdbarheden varierer fra patient til patient afhængig af arvelige faktorer, levevis mv.

Hvor lang tid tager det at hele efter en nedre øjenlågsoperation?

7 dage efter operationen vil området fortsat være ømt. Hævelsen og misfarvningen vil dog som oftest være forsvundet eller væsentligt reduceret. Man skal forvente, at der går ca. 3 mdr., før man kan se det endelige resultat af en nedre øjenlågsoperation. Der kan gå helt op til 1 år, før arret er blegnet og helet helt.

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Forundersøgelse

Er du generet af poser under øjnene eller mørke render, så er det første step at booke en forundersøgelse til en nedre øjenlågsoperation hos en af vores plastikkirurger. 

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger. Det er vigtigt at oplyse om sygdomme, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer. Til forundersøgelsen beslutter du i samråd med plastikkirurgen, om en nedre øjenlågsoperation er det rette for dig.

Vi anbefaler, at du læser denne side om en nedre øjenlågsoperation igennem før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. 

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, hele forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer ved en nedre øjenlågsoperation.

Du kan læse mere om hængende øjenlåg her i blogindlægget. Er du også kosmetisk generet af løs hud i ansigtet, så kan det være en fordel af kombinere operationen med et ansigtsløft eller et mini ansigtsløft

Forberedelse til operationen

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger sammen med plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

På operationsdagen for din nedre øjenlågsoperation er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din nedre øjenlågsoperation. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din nedre øjenlågsoperation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen.

En nedre øjenlågsoperation er en sikker operation med få komplikationer, når den udføres korrekt. Dog er der som ved alle andre operationer en lille risiko for komplikationer:

 • Behandlingskrævende blødninger er meget sjældne efter nedre øjenlågsoperationer, og kommer oftest inden man udskrives. Dog kan man godt få et ”blåt øje” efter en øjenlågsoperation, hvilket skyldes mindre efterblødninger. Dette kan forlænge tiden inden øjenomgivelser er normale, men påvirker ikke resultatet.
 • Forbigående dobbeltsyn og sløret syn ses hos mindre end 1% efter et øjenlågsløft.
 • Nedsat følesans i øjenlågene.
 • Besvær med at lukke øjnene.
 • Dry eyes -syndrom.
 • Svien og brændende fornemmelse efter en øjenlågsoperation.
 • Hvis arrene i meget sjældne tilfælde ikke heler tilfredsstillende op efter en nedre øjenlågsoperation, kan man efter 3-6 måneder korrigere arret. Helingen på øjenlågene er dog typisk meget fin, og arrene vil oftest være bleget af og være helt usynlige indenfor 3 måneder. 
 • Unormal øjenlågsposition kan i meget sjældne tilfælde ses efter en nedre øjenlågsoperation.
 • Øget tåreflåd eller tørhed kan opstå den første uge efter en nedre øjenlågsoperation. Tilstanden kan lindres med viskøse øjendråber.
 • Dyb blødning. Ekstremt sjældent (1:10.000) ses en dyb blødning bag øjet efter en øjenlågsoperation. Symptomerne er meget kraftige smerter bag øjet. Hvis tilstanden ikke behandles hurtigt, kan det medføre varige synsnedsættelse og blindhed grundet øget tryk på synsnerven. Oplever du dette, skal du straks kontakte kirurgen. Får du ikke kontakt til kirurgen, skal du ringe til nærmeste vagtcentral mhp. akut tilsyn ved en øjenafdeling/øjenlæge på et hospital.
 • I under 1% af operationerne kan efterforløbet kompliceres af infektion, som oftest behandles med enten antibiotika øjendråber eller tabletter.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

I timerne efter en nedre øjenlågsoperation hæver man ofte op og får blå mærker omkring øjnene. Det kan føles som om, at man ikke kan åbne øjnene og synet kan være lidt sløret i de første timer efter operationen. De første 3-4 dage er det meget vigtigt at lægge is på øjnene jævnligt. Det mindsker hævelse, misfarvning og ubehag. Du kan bruge is, frosne ærter eller andet koldt. Det er vigtigt at bruge et rent viskestykke eller lignende, da såret ikke må blive beskidt og dermed inficeret.

I de første par døgn efter en nedre øjenlågsoperation, er der en meget lille risiko for, at der opstår en blødning. Kommer der nogle dråber blod, tørrer man det bare væk, og det er helt normalt. Bliver sårene tiltagende røde og kommer der lidt pus, kan det være et tegn på infektion, og her bør du kontakte klinikken.

Spis og drik som du plejer, dog skal du undgå alkohol og endnu vigtigere tobak de første 6 uger efter operationen. Undgå meget varm mad og drikke de første par døgn.

Ca. 1 uge efter operationen kommer du ind til kontrol hos en sygeplejerske. Her fjernes sytråden, og du informeres om det videre forløb. Efter 3 måneder kommer du til din afsluttende kontrol hos din plastikkirurg. Her tages der efterbilleder, og resultatet vurderes.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om en nedre øjenlågsoperation igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til forundersøgelsen.

Hvis du efter forundersøgelsen er afklaret omkring at få en nedre øjenlågsoperation og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for en nedre øjenlågsoperation. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.