Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Øreoperation

En øreoperation er for dig, der er generet af stritører. Det kan også være, at du ønsker at få formindsket eller formet dine øreflipper. Du kan læse mere om øreoperationer her på siden.

Typisk holder resultatet af en stritøreoperation livet ud, men brusken kan i nogle tilfælde være så tyk, at formen ikke holder, og at der bliver behov for en ny operation. Varigheden af en operation af øreflipperne holder typisk livet ud, men kan ødelægges af piercinger.

Holdbarheden varierer fra patient til patient afhængig af ydre forhold, arvelige faktorer mv.

Der går som oftest mellem 3-6 måneder, før du kan se resultatet af en øreoperation. Der kan i visse tilfælde gå op til 1 år, før man kan se det endelige resultat af operationen, da det kan tage tid for arret at hele.

På Lift Clinic koster en stritøreoperation i lokalbedøvelse fra 18.000 kr. En operation af øreflipperne i lokalbedøvelse koster 10.000 kr. Vores priser er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

På Lift Clinic kan du låne til din øreoperation rente- og gebyrfrit, så du kan dele betalingen op uden at skulle betale ekstra for operationen. Du kan læse mere om vores finansieringsløsning med Resurs Bank her på siden.

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage. De fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende arbejde, skal du forvente 1 uges sygemelding. Dette kan du drøfte med din plastikkirurg til forundersøgelsen.

På Lift Clinic er der ikke en BMI-grænse ved en øreoperation. Det skyldes, at det er et mindre kirurgisk indgreb, der foretages i lokalbedøvelse, og da en høj BMI ikke udgør en større risiko i forbindelse med operationen.
På Lift Clinic foretages øreoperationer som oftest i lokalbedøvelse. Øreoperationer kan også foretages i fuld bedøvelse, men her vil der komme et tillæg. Dette besluttes til forundersøgelsen.
Ved en stritøreoperation laver man et lille snit bag øret og svækker brusken, der stritter ud fra hovedet. Herved foldes øret ind mod hovedet. I nogle tilfælde fjerner man også lidt brusk i selve øreskålen. Øreflipper opereres ved, at man fjerner noget af det overskydende væv og samler sårene helt præcist, og syr det nøje sammen.

En øreoperation tager ca. 1 time.

Hvis du har været i lokalbedøvelse, så vil du være klar til at tage hjem efter ca. 1 time. Hvis du derimod har været i fuld bedøvelse, så vil du formentlig være klar til at tage hjem efter ca. 2-3 timer.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen, da der er højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Vi anbefaler, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for komplikationer som infektion, blødning og dårlig sårheling.

Efter 2-3 dage må du gerne gå i brusebad, men du må kun få vand fra halsen og nedad. Hovedet og bandagen må ikke blive våd. Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

Sov som du finder det behageligt. Undgå at få hovedet under hjertehøjde det første døgn. Læg med fordel et par ekstra puder i ryggen. Vær opmærksom på, at bandagen sidder ordentligt, så ørene bliver under bandagen i løbet af natten.

Du får en speciel hovedbandage på, som skal blive siddende indtil din første kontrol, som er 7 dage efter operationen. Herefter skal du bruge hue, pandebånd eller lignende om natten i 14 dage.

Du kan langsomt begynde at træne eller dyrke sport efter 2 uger, hvis dette ikke medfører smerter og gener. Du kan bevæge dig rundt og gå ture, når du vil.

De første 2 uger efter din øreoperation bør du holde et lavere aktivitetsniveau og undgå tunge løft, så dit sår kan få ro til at hele ordentligt op.

Du må selv køre bil, når du føler dig klar til det og ikke længere tager stærkt smertestillende medicin.
Det er helt normalt, at der forekommer blå mærker og misfarvning omkring øret. Det er mest udtalt de første par dage efter operationen og vil være synligt i ca. 1-2 uger.

Nej, det er ikke farligt at få en øreoperation, men ved alle kosmetiske operationer er der en lille risiko for komplikationer, og dem tager vi selvfølgelig højde for her på Lift Clinic. Til forundersøgelsen vil vi informere dig om de risici, der er forbundet med en øreoperation. Du kan læse mere her på siden.

Ja, der kommer et synligt ar, men det sidder i folden bag øret og vil som oftest være skjult af øret. Arret vil i starten være rødt og meget synligt, men dette vil aftage i månederne efter operationen. Det kan tage et år, før arrene er blegnet og helet helt.

De fleste vil få et flot ar, men der er en lille risiko for, at man kan få et grimt og skræmmende ar.

Det er individuelt, hvordan ar heler, og har du tidligere haft problemer med ardannelse og grimme ar, så kan du også forvente det ved denne operation. Det er derfor vigtigt at oplyse om dette til forundersøgelsen.

Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med et plejeprodukt 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, fremmer hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen. 

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

I nogle tilfælde, men dette skal man kontakte egen læge omkring. Hos Lift Clinic kan vi ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.