Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic plastikkirurgi

Behandling for
karsprængninger

Huden ældes med tiden og især sollys, vind og vejr accelererer denne aldringsproces og kan medføre ændringer i hudens udseende blandt andet i form af karsprængninger.

 

Karsprængninger og diffus rødme kan være aldersbetinget, men kan også ses som en følgetilstand ved visse medicinske behandlinger samt til hudsygdommen rosacea. Her vil det oftest være næse og kinder, der er hårdest ramt, og ved rosacea vil man som regel opleve, at varme, stress og sollys forværrer rødmen. Hvis man oplever, at ansigtet primært rødmer i pressede situationer, kan det skyldes en tilstand kaldet flushing. Dette skyldes helt overfladiske, åbentstående blodkar i huden. Med Ellipse Nordlys IPL kan vi behandle både karsprængninger, diffus rødme og flushing.

Karsprængninger

Fra 800,-

Under behandlingen

Mild eller ingen ubehag

Downtid

Ingen

Behandlingstid

45 min.

Fuld effekt

Ca. to uger

Holdbarhed

Der er som regel en god effekt af behandlingen, men resultatet kan variere fra person til person afhængigt af karrenes tykkelse, lokalisation, tidligere behandlinger samt hudtype. Ofte er der behov for 2-4 behandlinger med 1-2 måneders mellemrum.

 

Der vil være enkelte tilfælde, hvor karrene ikke kan fjernes, og behandlingen fjerner ikke en evt. tendens til at danne nye karudvidelser. Har du en meget solskadet hud med mange pigmentpletter, vil det ofte være nødvendigt at fjerne disse, før vi kan behandle dine karsprægninger.

Lift Clinic Aarhus

Før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget en behandling af karsprængninger på næsen. Efterbilledet er taget lige efter endt behandling, og de resterende kar vil forsvinde efter 2-3 uger. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder.

Play Video about Karsprængninger

Anbefaling / Pernille fra Aarhus C

❝Så snart man træder ind af døren føler man sig i trygge hænder. Alle på klinikken er meget professionelle og erfarne. Der bliver både lyttet til ens ønsker, men også vurderet hvad der er æstetisk pænt til kroppen, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som både er naturligt og smukt. Jeg vil til enhver tid anbefale Lift Clinic❞

Pernille anbefaling

Godt at vide

Bivirkninger til IPL behandlinger er oftest få og forbigående. Selve behandlingen kan være ubehagelig og vil oftest føles som en varm, prikkende fornemmelse i huden og efterfølgende en brændende fornemmelse. Dette kan afhjælpes ved at tage 1 g Panodil 1 time og 400mg Ipren/Ibumetin forud for behandlingen.

Almindelige bivirkninger i efterforløbet vil være rødme og hævelse, som vil øges med antallet af forandringer, der behandles på én gang, men fælles er, at det vil fortage sig i løbet af timer til få dage. Herudover kan huden kan føles, som var den solskoldet i nogle timer efter behandlingen.Hvis du får behandling omkring øjnene er der en risiko for at øjenomgivelserne hæver op – dette vil aftage inden for få dage til 1 uge. Huden i det behandlede område vil efter behandlingen være mere modtagelig for sollys, og det er derfor vigtigt, at du bruger solcreme med høj faktor (SPF30+) dagligt i de efterfølgende 4-8 uger for at undgå pigmentforandringer i huden.

Sjældne bivirkninger kan være forbrænding med væskende forandringer og sår efter behandlingen. I de sværeste tilfælde kan der som følge heraf opstå blivende arvæv – dette er dog yderst sjældent. Der kan forekomme pigmentforstyrrelser i de behandlede områder, således at områderne bliver lysere eller mørkere end den omgivende hud. Denne risiko er størst, hvis man i forvejen er mørk i huden, har fået sol eller har pigmentskjolder af typen melasma. Forandringerne er vanskelige at behandle, men vil oftest normaliseres igen i løbet af måneder til år.

Behandlingen udføres ikke på gravide eller ammende. Personer, der er meget lysfølsomme pga. medicinske tilstande eller medicinsk behandling, vil have højere risiko for forbrænding eller rødme i huden.

Vi behandler aldrig områder med tatoveringer (herunder også permanent makeup). 30 dage forud for behandlingen må du ikke have taget sol eller brugt solbruner i området, der skal behandles. Kan du ikke undgå solen er det vigtigt, at du anvender solcreme med høj faktor (SPF50+) på området, der skal behandles minimum 1 måned op til behandlingen. Jo lysere din hud er, desto lettere er det at behandle karsprængningerne.

For at kunne behandle kar og rødme anvendes bestemte bølgelængde af lys, som sikrer, at langt størstedelen af energien absorberes i hæmoglobin (det der gør blodcellerne røde) og ikke i pigment. Lyset opvarmer hæmoglobin, og varmen spreder sig til de små overfladiske kar i huden, som herved ødelægges og tilbagedannes. De overfladiske kar i huden er oftest alders- og/eller sygdomsrelateret og kan sagtens undværes, hvorfor behandlingen er ganske sikker.