Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Fedtsugning

Ved en fedtsugning laver plastikkirurgen et eller flere små huller i huden på ca. 2 mm. Disse placeres hvis muligt skjulte steder på kroppen. Herefter føres et tyndt rør ind i fedtvævet, og der sættes sug på. På den måde fjernes fedtcellerne permanent. Læs mere her på siden.

Du kan få foretaget en fedtsugning på enten vores klinik i København eller Aarhus.

En fedtsugning giver et permanent resultat, da fedtcellerne fjernes permanent. Dog er det vigtigt at vide, at fedtdepoterne kan komme igen, hvis man tager meget på i vægt.

En fedtsugning er velegnet personer, der er normalvægtige, og som døjer med et eller flere fedtdepoter, som ikke er blevet mindre med livsstilsændringer som kost og træning. I princippet kan behandlingen foretages i alle aldersgrupper, men jo yngre man er, desto bedre er huden til at trække sig sammen, hvilket efterlader et bedre resultat.

Prisen på en fedtsugning afhænger af det område, der skal fedtsuges. Priserne starter fra 12.000,- og er alle inkl. den lovpligtige patientforsikring. Priserne for fedtsugning er angivet i lokalbedøvelse. Ønsker man at få foretaget fedtsugningen i fuld bedøvelse, så kommer der et tillæg på 3.500,-. Du kan se alle priserne her på siden.

Ja, på Lift Clinic kan du låne til din fedtsugning rente- og gebyrfrit. Du kan således dele betalingen op i mindre bidder uden at skulle betale ekstra for operationen. Vi tilbyder finansieringsløsningen i samarbejde med Resurs Bank, og du kan lave en låneansøgning her på siden.

På Lift Clinic kan vi ikke tilbyde en fedtsugning til personer med en BMI på over 30. Det skyldes, at der er større risiko forbundet med operationen og bedøvelsen.
Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage – de fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende arbejde, skal du forvente 1 uges sygemelding. Dette kan du drøfte med din plastikkirurg til forundersøgelsen.

Indgrebet kan foretages oftest i fuld bedøvelse, men kan også udføres i lokalbedøvelse, hvis det er mindre områder, der skal behandles. Dette aftales med plastikkirurgen til forundersøgelsen. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

Når operationen er overstået, vil du blive kørt ind på vores opvågningsstue, hvor vores opvågningssygeplejersker vil passe godt på dig og informere dig om det videre forløb. 

Hvis du har været i fuld bedøvelse, så vil du formentlig være klar til at tage hjem efter ca. 2-3 timer. Hvis du derimod har været i lokalbedøvelse, så vil du være klar til at tage hjem efter ca. 1 time.

En fedtsugning tager mellem 1-3 timer afhængig af, hvor hvor stort et område og hvor mange områder, der er tale om.

På Lift Clinic er den vejledende pris på en fedtsugning af maven 20.000 kr. Prisen er inkl. den lovpligtige patientforsikring og angivet i lokalbedøvelse. Ønsker man at få foretaget fedtsugningen i fuld bedøvelse, kommer der et tillæg på 3.500,-.

Det endelige resultat ses først efter ca. 6 måneder, så det er vigtigt at være tålmodig. 

Man suger typisk 0,5-1 liter fedt ved en fedtsugning. I Danmark må man maks. suge 4 liter fedt, men dette gøres sjældent grundet af hensyn til patienten.

Man taber sig typisk 1-2 kg. efter en fedtsugning. Dette kan dog variere og kombineret med motion samt kost- og livstilsændringer kan man opnå et langt større vægttab.

Man kan fedtsuge de fleste af de steder på kroppen, hvor fedt har det med at samle sig. De områder der egner sig til bedst til en fedtsugning er følgende:

  • Under hagen
  • Lænd og hofter
  • bh-dellen (øvre del af ryggen)
  • Øvre og nedre del af maven
  • Inderlår
  • Yderlår
  • Knæ
  • Lægge
  • Arme

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

Du kan langsomt begynde at træne eller dyrke sport efter 2 uger, men det er vigtigt at lytte til din krop og stoppe den fysiske aktivitet, hvis du oplever smerter. Du kan gå ture og cykle, når du vil.

Du bør undgå tunge løft i 2 uger efter operationen. Hvis fedtsugningen er foretaget på maven, skal tunge løft undgås de første 3-4 uger efter operationen.

Du må køre bil, når du føler dig klar til det. Dog tidligst dagen efter operationen. Mærk efter, om det giver anledning til smerter, i så fald vent yderligere nogle dage med genoptagelse af bilkørsel. Du må ikke køre bil, hvis du tager stærk smertestillende medicin.
Det er helt normalt, at der forekommer blå mærker og misfarvning af de behandlede områder. Dette vil typisk aftage inden for et par uger.

Nej, det er ikke farligt at få en fedtsugning, men ved alle kirurgiske indgreb er der en lille risiko for komplikationer, og dem tager vi selvfølgelig højde for her på Lift Clinic. Til forundersøgelsen vil vi informere dig om de risici, der er forbundet med operationen. Du kan læse mere her på siden

Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med et plejeprodukt 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, fremmer hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Nej, en fedtsugning efterlader små ar på ca. 1/2 cm. Antallet af ar afhænger af det område, der skal fedtsuges. Arrene kan i starten være røde, og der kan være nogle misfarvninger og blå mærker. Endvidere vil de fedtsugede områder være hævede og ujævne. Dette vil bedres gradvist over de efterfølgende måneder.

Det er ikke muligt at få en fedtsugning betalt af det offentlige, da det vil blive vurderet som en “kosmetisk indikation. Desuden kan vi her hos Lift Clinic ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.