Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Brystreduktion mænd

I nogle tilfælde vil en fedtsugning alene give et acceptabelt resultat. Kirtelvævet vil typisk blive reduceret, men ikke fjernet. Dette betyder, at der ved denne operations­teknik er en lidt større risiko for, at problemet vender tilbage. Hos nogle er der en stor kirteldannelse, og her vil man typisk anvende en kombination af en fedtsugning og åben kirurgi, hvor kirtlen fjernes­ gennem et snit langs underkanten af brystvorten. I nogle tilfælde kan der være behov for en fjernelse af overskydende hud i forbindelse med operationen.

Til forundersøgelsen vil kirurgen tilse dig og rådgive dig om, hvilken metode der vil give dig det bedst mulige resultat. Læs mere her på siden

Årsager til gynækomasti kan være; Hormoner i puberteten, svær overvægt, anabolske steroider eller anden sygdom i de hormonproducerende kirtlerindtræder.

Det er en af de mest almindelige plastikkirurgiske indgreb for mænd. Operationen er til dig, der er kosmetisk og/eller fysisk generet af mandlig brystudvikling eller et hæng på brystet. Det kan være, at brysterne er vokset i puberteten, at brysterne hænger efter et vægttab, eller at brysterne er vokset af ukendt årsag.

Brystudviklingen skal være af et vis omfang, før vi anbefaler en operation for gynækomasti. Da brystudviklingen består af en kombination af fedtvæv og kirtelvæv, anbefaler vi, at overvægtige patienter forsøger at tabe sig, inden man eventuelt overvejer kirurgi.

Ved en operation fjernes næsten alt kirtelvæv, så du kan forvente, at problemet er fjernet permanent. Det kan dog hos enkelte ses, at kirtelvævet begynder at vokse igen, så man senere kan have behov for at gentage operationen.

Bemærk, at holdbarheden af resultatet varierer fra patient til patient afhængig af ydre forhold, levevis, vægtsvingninger mv.

På Lift Clinic koster en brystreduktion for mænd fra 18.500 kr. Prisen afhænger af operationen omfang samt hvilken metode, der er tale om. Du ser alle vores priser her på siden. Alle vores priser er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

Ja, på Lift Clinic kan du låne til din operation rente- og gebyrfrit. Du kan således dele betalingen op i mindre bidder uden at skulle betale ekstra for operationen. Vi tilbyder finansieringsløsningen i samarbejde med Resurs Bank, og du kan lave en låneansøgning her på siden.

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage – de fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende arbejde, skal du forvente 1-2 ugers sygemelding. Dette kan du drøfte med din plastikkirurg til forundersøgelsen.

På Lift Clinic kan vi ikke tilbyde operationen til personer med en BMI på over 30. Det skyldes, at der er større risiko forbundet med operationen og bedøvelsen.

Der går som oftest mellem 3-6 måneder, før du kan se det endelige resultat af din operation for mandlig brystudvikling. Der kan i nogle tilfælde gå op til 1 år, før man kan se det endelige resultat.

Indgrebet kan foretages enten i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse. Dette aftales ved forundersøgelse med plastikkirurgen. Nogle dage inden operationen modtager du en e-mail med informationer ift. mødetid, evt. faste og mange andre praktiske informationer.

Du skal forvente at opleve lette smerter i tiden efter operationen, som kan behandles med smertestillende medicin. Det er  individuelt, hvor mange smerter der er forbundet med operationen. 

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Når operationen er overstået, vil du blive kørt ind på vores opvågningsstue, hvor vores opvågningssygeplejersker vil passe godt på dig og informere dig om det videre forløb. 

Hvis du har været i fuld bedøvelse, så vil du formentlig være klar til at tage hjem efter ca. 2-3 timer. Hvis du derimod har været i lokalbedøvelse, så vil du være klar til at tage hjem efter ca. 1 time.

Vi anbefaler, at du benytter den komprimerende forbinding dag og nat i 6 uger. Du må tage den af i forbindelse med bad, og når den skal vaskes. Denne forbinding udleveres i klinikken på operationsdagen.

Du kan sove, som du finder det behageligt.

Efter 2-3 dage kan du gå forsigtigt i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

Du kan langsomt begynde at træne eller dyrke sport efter 4-6 uger, men det er vigtigt at lytte til din krop og stoppe den fysiske aktivitet, hvis du oplever smerter. Du kan gå ture, når du vil.

De første 4-6 uger efter din operation bør du undgå meget tunge løft.

Du må selv køre bil, når du føler dig klar til det. Mærk efter, om det giver anledning til smerter, i så fald vent yderligere nogle dage med genoptagelse af bilkørsel. Du må ikke køre bil, hvis du tager stærk smertestillende medicin.

Det er helt normalt, at der forekommer blå mærker og misfarvning af området. Dette vil typisk aftage inden for et par uger.

Nej, det er ikke farligt at få en operation for gynækomasti, men ved alle kirurgiske indgreb så er der en lille risiko for komplikationer, og dem tager vi selvfølgelig højde for her på Lift Clinic. Til forundersøgelsen vil vi informere dig om de risici, der er forbundet med operationen. Du kan læse mere her på siden.

Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med et plejeprodukt 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, fremmer hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen. 

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Dette afhænger af, hvilken metode der anvendes. På Lift Clinic anvender vi teknikker, så arrene bliver så diskrete så mulige, og de vil i de fleste tilfælde være skjult i kanten af brystvorten. Arrene vil i starten være røde og meget synlige, men dette vil aftage i månederne efter operationen. Det kan tage et år før, at arrene er blegnet og helet helt. Der er en lille risiko for, at man kan få grimme og skræmmende ar.

Det er individuelt, hvordan arrene heler, og har du tidligere haft problemer med ardannelse og grimme ar, så kan du også forvente det ved denne operation. Det er derfor vigtigt at oplyse om dette til forundersøgelsen.

I nogle tilfælde, men dette skal man kontakte egen læge omkring. Hos Lift Clinic kan vi ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.