Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lift Clinic Plastikkirurgi

Brystforstørrelse

Ved en brystforstørrelse kan man ændre brysternes form og størrelse, hvis man synes, at ens bryster er for små, eller hvis de har mistet fylden efter en graviditet eller vægttab. Man kan også skabe mere symmetri ved en brystforstørrelse, hvis brysterne ikke er lige store.

 

Hos Lift Clinic har vi mere end 20 års erfaring med brystforstørrende operationer. Foruden at tilstræbe en personlig kontakt med vores patienter så vægter vi høj kvalitet, sikkerhed og tryghed. Dertil tilpasser vi enhver behandling individuelt. Det er din garanti for et smukt og æstetisk resultat, der harmonerer med din krop og dine ønsker. Læs mere her på siden.

Brystforstørrelse

Fra 37.500,- eller 899,-/måned

Operation

Fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

45 min.

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Se dine nye bryster
i 3D med Crisalix

På Lift Clinic gør vi brug af 3D simulering, så du kan se, hvordan en brystforstørrelse vil se ud på din krop. Du får dertil mulighed for at prøve implantater i din bh.

 

Vi scanner dig med et program kaldet Crisalix, som gør det muligt at visualisere dine bryster med forskellige størrelser og typer af implantater. Det er tilmed muligt at simulere en brystforstørrelse i kombination med et brystløft. På den måde vil du, i samråd med plastikkirurgen, træffe det rigtige valg mht. implantater og operationens type. Sådan sikrer vi, at du får et resultat, der matcher dine forventninger.

Crisalix 3D brystforstørrelse
Pernille anbefaling

Anbefaling / Pernille fra Aarhus C

❝Så snart man træder ind af døren føler man sig i trygge hænder. Alle på klinikken er meget professionelle og erfarne. Der bliver både lyttet til ens ønsker, men også vurderet hvad der er æstetisk pænt til kroppen, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som både er naturligt og smukt. Jeg vil til enhver tid anbefale Lift Clinic.❞

Før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget en brystforstørrelse her på klinikken. Hun har fået Motiva Ergonomix implantater på 400 ml. i profilen full. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Motiva JOY ergonomix 2

Motiva JOY

På Lift Clinic kan du få en brystforstørrelse med Ergonomix 2 implantater fra Motiva. Foruden at være blødere og føles mere som et rigtigt bryst, så kan en brystforstørrelse med disse implantater foretages med mini-ar helt ned til 2 cm. Til dig der ønsker større bryster, der føles mere naturlige.

 

Implantatet er desuden udstyret med en synlig sikkerhedsbarriere, der garanterer den laveste risiko for lækage ved en brystforstørrelse sammenlignet med andre testede implantater på markedet.

Se med her i videoen, hvor influencer og forretningskvinden Sarah Louise fortæller om sin oplevelse af at få en BFO her på Lift Clinic.

Play Video about Brystforstørrelse

Lift-metoden

På Lift Clinic kombinerer vi flere teknikker, så du kan få et resultat, der syner af et naturligt bryst. Der tages hensyn til hele kroppen bl.a. skulderbredde, højde, hofter, talje og formen på brystet. På den måde bliver det ikke bare en brystforstørrelse, men der skabes symmetri, harmoni og balance.

 

Vi anvender desuden en speciel teknik for indførsel af implantatet, så arret efter din brystforstørrelse bliver så diskret som muligt og ofte kun 3 cm. Lift-metoden er udviklet af vores erfarne plastikkirurger med afsæt i deres mange års erfaring med kosmetisk brystkirurgi.

Motiva eller Mentor?

Hos Lift Clinic benytter vi os af implantater fra to af de største producenter – Motiva og Mentor. Det er implantater, som vi har brugt i mange år og har stor erfaring med. 

 

Der er fordele og ulemper ved begge implantat-typer, og det er derfor svært at pege på en profil som den bedste til en brystforstørrelse. Vi kigger nemlig altid på det anatomiske udgangspunkt for en brystforstørrelse: Hvad passer til kroppens proportioner, og hvad er smukt til patienten. Til en forundersøgelse vil kirurgen hjælpe dig med at vælge det rigtige implantat til din brystforstørrelse.

 

Du kan læse mere om brystimplantater her på siden

Play Video about brystforstørrelse Christian Sneistrup

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter, du har fået lavet en brystforstørrelse. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter en brystforstørrelse. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter din brystforstørrelse. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din brystforstørrelse. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter en brystforstørrelse som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før din brystforstørrelse. 

Selvom det oftest er helt problemfrit at få lavet en brystforstørrelse, så er der i det følgende afsnit gennemgået de komplikationer, der kan opstå efter en brystforstørrende operation med implantater.

 • Kapseldannelse kan opstå efter en brystforstørrelse med implantat, når den bindevævshinde, som kroppen har dannet omkring implantatet, af uforklarlige årsager begynder at blive fortykket. Dette kan bevirke, at brystet føles hårdt og give anledning til smerter. Læs mere her.
 • Hvis du én gang har haft kapseldannelse efter en brystforstørrelse, er risikoen for at få det igen ca. 10 %.
 • Risikoen for kapseldannelse efter en brystforstørrelse med Motiva er ca. 1-2 % og ved Mentor implantater ca. 5 %.
 • Nogle gange kan der efter en brystforstørrelse opstå blødning. Dette vil oftest kræve en ny operation, hvor blødningen stoppes. Risiko er ca. 1 % ved en brystforstørrelse.
 • Sårinfektion 1 % ved en brystforstørrelse. En infektion i arret kan sædvanligvis behandles med antibiotika.
 • Risikoen for infektion omkring implantatet er op til 0,5 % efter en brystforstørrelse. Det kan opstå på alle tidspunkter, men vil oftest ses inden for de første 14 dage efter en brystforstørrelse. Infektionen behandles med antibiotika. Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at fjerne implantatet i ca. 3 mdr. for derefter at indsætte et nyt.
 • Brystvorterne kan blive mere eller mindre følsomme og i sjældne tilfælde følelsesløse efter en brystforstørrelse. Risikoen er op til 1 % ved en brystforstørrelse.
 • Hos slanke kvinder med et lille bryst er der risiko for, at protesekanten kan mærkes og ses – specielt nedenunder og i siden af brystet. Rynker og folder i huden efter en brystforstørrelse kaldes rippling og ses oftere ved store implantater, eller hvis man er meget slank.
 • Nogle gange kan det være nødvendigt at sænke den nederste begrænsning af brystet for at få plads til implantatet. Dette kan bevirke, at der kan komme en indtrækning i huden oppe på brystet, svarende til den gamle fold under brystet. Dette kaldes en dobbeltfold. Risikoen for dette er lille ved en brystforstørrelse, og plastikkirurgen vil forsøge at tage hensyn til det, hvis du har et bryst, der er disponeret for dobbeltfold. Hvis dobbeltfolden skulle opstå, kan den være meget svær at korrigere og i værste fald kan den blive permanent.
 • Implantater kan fås i enten runde eller dråbeformet. Ved brug af dråbeformede implantater er risikoen for rotation mindre end 1 % ved en brystforstørrelse.
 • Specielt opadtil på brystet ses altid hævelse i ugerne efter en brystforstørrelse. Hævelsen aftager over de første 4-6 uger.
 • Det er normalt med smerter efter en brystforstørrelse. Oftest forsvinder smerterne gradvist, men i sjældne tilfælde kan smerterne være langvarige. I yderst sjældne tilfælde kan smerterne blive kroniske efter en brystforstørrelse.
 • Strækmærker.
 • Fortykkede og/eller breddeforøgede ar.
 • Synmastia – brysterne går sammen hen over midtlinjen. Dette er sjældent og skyldes oftest for store implantater.
 • Serom < 1 %. Væskeophobning der i nogle tilfælde udtømmes.
 • Vævsdød i forbindelse med manglende blodforsyning til huden. Dette opstår meget sjældent efter en brystforstørrelse.
 • Som regel vil du kunne amme uden problemer efter en brystforstørrelse.
 • Brystimplantat-relateret lymfekræft (BIA-ALCL) er en kræftform, som kun er set ved teksturerede implantater.  Af teksturerede implantater bruger vi kun Mentor Siltex. Forekomsten af BIA-ALCL hos kvinder med Mentor Siltex-implantater er ca. 1 ud af 66.000. Motiva, som vi oftest benytter, betegnes som et glat implantat, og her er der ikke påvist nogen tilfælde af BIA-ALCL. Symptomerne er vedvarende hævelse af det ene bryst, som ofte først viser sig flere år efter en brystforstørrelse. Der kan også i sjældnere tilfælde ses knudedannelse eller hævede lymfeknuder. Får man disse symptomer efter en brystforstørrelse, skal man opsøge en plastikkirurgisk klinik eller egen læge. I de fleste tilfælde vil  symptomerne være forårsaget af godartede forhold.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Med tiden vil dine brysters facon ændre sig pga. aldring af hud og bindevæv. Resultatet af din brystforstørrelse vil over tid ændre sig, også selvom implantaterne ikke fejler noget. Vægtændringer, graviditet og amning kan have betydning for, hvor hurtigt ændringen indtræder.

Læs mere om garanti på implantaterne her på siden.

2 uger efter operationen tilbydes du en kontrol, hvor eventuelle tråde fjernes. 3-6 måneder efter din brystforstørrelse kommer du igen i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelsens regler tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om brystforstørrelse igennem, så du er godt forberedt, når du kommer til din forundersøgelse om en brystforstørrelse.

Hvis du efter konsultationen er afklaret med at få en brystforstørrelse, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter forundersøgelsen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen på en brystforstørrelse. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger. Det er vigtigt at oplyse, hvis du tidligere har haft problemer med ar, samt hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer.

Det er en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Til forundersøgelsen tager vi udgangspunkt i dine ønsker. Du vil tilmed blive informeret om hele forløbet ved en brystforstørrelse – både før, under og efter operationen. Vi benytter vores unikke LIFT-metode, når vi vejleder dig om valg af implantater. Du får mulighed for at prøve implantaterne i din bh, og vi foretager en 3D simulering, så du kan se, hvordan en brystforstørrelse vil se ud på din krop. I samråd med plastikkirurgen vælger du implantatets størrelse, form og profil.

Forberedelse til operationen

Får du blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl. Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. 

 

På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask.