Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Mommy makeover

Brystreduktion

En brystreduktion har både en kosmetisk gevinst og en funktionel betydning. Mange kvinder med store og tunge bryster døjer med skulder- og nakkesmerter. Derudover kan store bryster hæmme i forbindelse med sport, det kan være svært at finde den rigtige bh og ofte beskrives fugt og hudproblemer under brystet, hvis der er hæng.

 

Ved en brystreduktion gør man brystet mindre. Man reducerer tilmed det hæng, der er på brystet og skaber en pænere og mere rund form på brystet. Endvidere oplever mange kvinder en væsentlig bedring i skulder-, nakke- og rygsmerter efter at have fået foretaget en brystreduktion. Læs mere om brystreduktion her på siden. 

Brystreduktion

Fra 40.000,- eller 899,-/måned

Operation

Fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

2 timer

Sygemelding

2 uger

Holdbarhed

Ved en brystreduktion gør man brystet mindre. Man løfter tilmed brystet og skaber en smukkere og mere rund form. Resultatet af en brystreduktion vil typisk holde i mange år, men med aldring vil ens eget væv kunne strække sig igen.

 

Endvidere er det vigtigt at vide, at brystet ændrer form, hvis man går meget op i vægt efter en brystreduktion.

Lift Clinic Aarhus

Før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget en brystreduktion i fuld bedøvelse her på klinikken. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Anbefaling / Pernille fra Aarhus C

❝Så snart man træder ind af døren føler man sig i trygge hænder. Alle på klinikken er meget professionelle og erfarne. Der bliver både lyttet til ens ønsker, men også vurderet hvad der er æstetisk pænt til kroppen, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som både er naturligt og smukt. Jeg vil til enhver tid anbefale Lift Clinic❞

Pernille anbefaling
Play Video about Brystreduktion Christian Sneistrup

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger. Det er her vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, hvis du tidligere har haft problemer med ar, eller om du har sygdomme og lidelser. 

 

Hos Lift Clinic vil din plastikkirurg planlægge din brystreduktion, så den er tilpasset dine ønsker og behov. Dit bryst vil blive undersøgt og vurderet i forhold det forventede resultat af en brystreduktion. I vil derefter forventningsafstemme, da det er vigtigt at have realistiske forventninger til resultatet af en brystreduktion.

 

Ofte bevarer man amningsevnen efter en brystreduktion, men i nogle få tilfælde kan man opleve nedsat amningsevne efter en brystreduktion. For at kunne opereres skal ens body mass index (BMI) være mindre end 30.

Forberedelse til operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pause med dette 4 uger inden og efter din brystreduktion. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

 

Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. På operationsdagen for din brystreduktion er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

 

Dansk Brystkirurgisk Selskab anbefaler, at kvinder over 35 år, der ønsker en brystreduktion, får foretaget en mammografi/ultralydsscanning før operationen.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 4 uger efter din brystreduktion. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter din brystreduktion af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand,  har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din brystreduktion. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før din brystreduktion for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Hos Lift Clinic er vores plastikkirurger meget erfarne, men der er altid en risiko ved enhver operation. Mulige komplikationerne ved en brystreduktion er følgende:

  • Uskønne ar. Ardannelse er individuelt, og nogle gange kan det anker-formet ar blive fortykket og rødt. Dette er helt normalt i starten efter en brystreduktion, men arret vil modnes, blege af og til sidst være pæne og næsten ikke synlige. I nogle få tilfælde bliver arrene breddeøget på grund af det store tryk fra brystvævet.
  • Amningsproblemer. Da dit kirtelvæv ved en brystreduktion bliver delt og flyttet op, kan man ikke undgå at overskære kirtelgange. Dette kan i nogle få tilfælde besværliggøre amning efter en brystreduktion.
  • Sårinfektion 1 %. En infektion i arret der sædvanligvis kan behandles med antibiotika.
  • Blodansamling efter en brystreduktion, et hæmatom, ses i under 1%. Nogle gange er det nødvendigt med en ny operation for at stoppe denne blødning.
  • Omkring 1% mister følesansen i brystvorterne efter en brystreduktion. Ofte kommer dele eller hel følesansen tilbage, men dette kan tage op til 1 år, og i nogle tilfælde er tilstanden permanent efter en brystreduktion.
  • Asymmetri. Ofte ses der en ganske udtalt asymmetri i udgangspunktet. Efter en brystreduktion vil brysterne som oftest være mere ens, men de kan aldrig blive helt identiske.
  • Papilnekrose er en tilstand, hvor noget af eller hele brystvorten har en dårlig blodforsyning og derfor dør. Dette ses ved under 1% af operationerne. Det er meget vigtigt, at du ikke ryger 4 uger før og 4 uger efter din brystreduktion, da rygning øger risikoen for dette. 

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Vævet, man fjerner ved en brystreduktion, er typisk på den nedre del af brystet, hvor tyngden er størst.

Når vævet er fjernet, flyttes brystvorten op på brystet, så brystet fremstår mere rundt. Hvis man fjerner en del væv, lægger plastikkirurgen et dræn i hvert bryst for at fjerne overskydende blod og væske. Arrene har en anker-form rundt om brystvorten og ned til furen under brystet. På denne måde undgår man, at arret kan ses, når man har fx bikini eller bh på. Når operationen er overstået, kommer du hen på vores opvågningsstue, hvor vores opvågningssygeplejersker vil passe godt på dig.

Som oftest vil man være klar til at tage hjem 2-3 timer efter en brystreduktion. Du skal bruge en sports bh i 6 uger efter operationen, der fremme helingen og reducerer evt. hævelse. Bh’en får du på Lift Clinic.

Du kan ikke selv køre bil efter din brystreduktion, så tag gerne en ledsager med. Ellers bestiller vi en taxa til dig, når du skal hjem. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at nogen kan være hos dig de første 24 timer efter, du er kommet hjem. 

Efter operationen bør du ikke lave fysisk hårdt arbejde og sport i ca. 4 uger, hvorefter man kan starte langsomt op igen. Man må gerne gå ture og bevæge sig almindeligt efter en brystreduktion. Undgå alkohol, dampbade, sauna og svømmehal i ca. 4 uger.

Ca. 2 uge efter din brystreduktion fjernes sytråden her på klinikken. 3-6 måneder efter operationen kommer du forbi klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder. Her vil resultatet af din brystreduktion blive vurderet.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om brystreduktion igennem derhjemme, så du er forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til en brystreduktion. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for en brystreduktion. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.