Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Hvad er en mini maveplastik?

En mini maveplastik er en kosmetisk operation for dig, der døjer med løs hud på den nedre del af maven – altså fra navlen og ned. Operationen er desuden velegnet kvinder, der har fået et kejsersnit, og som er generet af en indtrækning eller en bule/delle omkring arret. Ved operationen fjernes den overskydende hud fra den nedre del af maven, hvilket gør maven tyndere og mere fast.

I nogle tilfælde vil man kombinere en mini maveplastik med en fedtsugning for at opnå det ønskede resultat. Dette afklares til forundersøgelsen. 

En mini maveplastik er til dig, der er generet af løs hud på den nedre del af maven – fra navlen og ned. Operationen er desuden velegnet kvinder, der har fået et kejsersnit, og som er generet af en indtrækning eller en bule/delle omkring arret.
Resultatet af en mini maveplastik holder i mange år, men operationen stopper ikke tiden, og din krop vil fortsat ældes. Det varierer, hvor længe resultatet holder og afhænger bl.a. af arvelige faktorer, levevis, vægtsvingninger, rygning mv. Vær opmærksom på, at formen på maven kan ændres markant, hvis du tager meget på i vægt eller bliver gravid.

På Lift Clinic koster en mini maveplastik fra 24.000 kr. i lokalbedøvelse. Vores priser er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

På Lift Clinic kan du låne til din mini maveplastik rente- og gebyrfrit, så du kan dele betalingen op uden at skulle betale ekstra for operationen. Du kan læse mere om vores finansieringsløsning med Resurs Bank her på siden.

Der går som oftest mellem 3-6 måneder, før du kan se resultatet af en mini maveplastik. Der kan i visse tilfælde gå op til 1 år, før man kan se det endelige resultat af operationen, da det kan tage tid for arret at hele.

På Lift Clinic kan vi ikke tilbyde en mini maveplastik til personer med en BMI på over 30. Det skyldes, at der er større risiko forbundet med operationen.
På Lift Clinic foretages en mini maveplastik som oftest i lokalbedøvelse. Operationen kan også foretages i fuld bedøvelse, men her vil der komme et tillæg. Dette besluttes til forundersøgelsen.
En mini maveplastik foregår ved, at plastikkirurgen lægger et snit på den nedre del af maven fra lyske til lyske. Herefter løsnes huden, og fedtvæv og den løse hud fjernes, så maven bliver pæn og flad.
En mini maveplastik tager ca. 1 time.
Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage. De fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende arbejde, skal du forvente 1-2 ugers sygemelding. Dette kan du drøfte med din plastikkirurg til forundersøgelsen.

Hvis du har været i lokalbedøvelse, så vil du være klar til at tage hjem efter ca. 1 time. Hvis du derimod har været i fuld bedøvelse, så vil du formentlig være klar til at tage hjem efter ca. 2-3 timer.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen, da der er højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Vi anbefaler, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for komplikationer som infektion, blødning og dårlig sårheling.

2-3 dage efter din mini maveplastik kan du forsigtigt gå i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som normalt.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

Du kan sove, som du finder det behageligt.

Du skal bruge det udleverede mavebælte dag og nat i 6 uger efter operationen. Mavebæltet støtter maven, fremmer heling og reducerer eventuel hævelse. Du må tage mavebæltet af i forbindelse med bad, og når det skal vaskes. I den periode bør du holde dig i ro.

Du kan langsomt begynde at træne eller dyrke sport efter 4-6 uger, hvis dette ikke medfører smerter og gener. Du kan bevæge dig rundt og gå ture, når du vil.

De første 4-6 uger efter din mini maveplastik bør du holde et lavere aktivitetsniveau og undgå tunge løft, så dit sår kan få ro til at hele ordentligt op.

Du må selv køre bil, når du føler dig klar til det. Du må ikke køre bil hvis du tager stærk smertestillende medicin.
Det er helt normalt, at der forekommer blå mærker og misfarvning af området. Dette vil typisk aftage inden for et par uger.

Nej, det er ikke farligt at få en mini maveplastik, men ved alle kosmetiske operationer er der en lille risiko for komplikationer, og dem tager vi selvfølgelig højde for her på Lift Clinic. Til forundersøgelsen vil vi informere dig om de risici, der er forbundet med en mini maveplastik. Du kan også læse mere på denne side

Ved en mini maveplastik får man et ar, der er placeret under bikinilinjen. På den måde vil det være skjult bedst muligt. Arret vil i starten være rødt og meget synligt, men dette vil aftage i månederne efter operationen. Det kan tage et år før, at arrene er blegnet og helet helt.

De fleste vil få et flot ar, men der er en lille risiko for, at man kan få et grimt og skræmmende ar.

Det er individuelt, hvordan ar heler, og har du tidligere haft problemer med ardannelse og grimme ar, så kan du også forvente det ved denne operation. Det er derfor vigtigt at oplyse om dette til forundersøgelsen.

Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med et plejeprodukt 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, fremmer hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

I nogle tilfælde, men dette skal man kontakte egen læge omkring. Hos Lift Clinic kan vi ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.