Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Lift Clinic plastikkirurgi

Mini maveplastik

En mini maveplastik er for dig, der er kosmetisk generet af løs hud og et lille fedtdepot nedadtil på maven under navlen. Operationen er desuden velegnet kvinder, der har fået et kejsersnit, og som er generet af en indtrækning eller en bule/delle omkring arret.

 

Du kan læse mere om en mini maveplastik her på siden.

Mini maveplastik

Fra 24.000,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

1-3 timer 

Operationstid

1 time

Sygemelding

1-2 uger

Holdbarhed

En operation med fjernelse af hud holder i mange år. Men du skal være opmærksom på, at hvis du tager meget på i vægt eller bliver gravid, kan formen på maven ændres igen.

En mini maveplastik operation ”stopper ikke tiden”, men skubber dig tilbage imod, hvordan din mave så ud før. Din krop vil fortsætte med at ældes, betinget af arv og miljø. Effekten er dog langvarig, og du vil forventeligt fortsat have pænere maveskind, end hvis du ikke havde fået foretaget operationen.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Rikke May Lift Clinic

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen undersøger plastikkirurgen dig og vurderer dit hudoverskud samt formen på din mave. Plastikkirurgen vurderer, om der er behov for en lille eller stor maveplastik også kaldet en maveskindsoperation. Det vurderes derudover, om det er nødvendigt at sy mavemusklerne sammen, og om der bør foretages en fedtsugning eller en fedtsugning af maven for at opnå det ønskede resultat.  

Efter en snak, der tager udgangspunkt i dine ønsker, finder I den bedste løsning til netop dig. Du vil herefter blive grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Vi anbefaler, at du læser denne side igennem før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Skyldes den løse hud på din mave, at du har gennemgået et stort vægttab? Så læs med her i blogindlægget. Døjer du ligeledes med løs hud på dine arme, så kan du læse mere om en armplastik her på siden

Forberedelse til operationen

Ved forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger sammen med plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. På operationsdagen er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din lille maveplastik. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din mini maveplastik. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Hos Lift Clinic udføres maveplastikker altid af meget erfarne plastikkirurger, og selvom bivirkninger og komplikationer er sjældne, så kan følgende forekomme;

  • Mindre blå mærker der typisk forsvinder i løbet af et par uger.
  • Moderate smerter der forsvinder i løbet af få dage.
  • Små huller og defekter i arret og langsom heling. Dette rammer typisk rygere, hvorfor vi på Lift Clinic anbefaler, at man følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for rygestop i forbindelse med operationer.
  • Føleforstyrrelser og nedsat følelse i huden omkring arret. Oftest forbigående og vender tilbage til normalt i løbet af nogle måneder.
  • Uskønt, breddeøget ar. Meget sjældent et såkaldt keloid, som er et hvidligt tykt ar, der er meget svært at behandle.
  • Infektion ses hos mindre end 1%. Det behandles oftest med penicillin.
  • Blødning efter operationen ses hos < 3% af tilfældene. Kræver i nogle tilfælde en ny operation.
  • Hævelse i det opererede område.
  • Væskeansamling, et serom ses i ca. 1% af tilfældene. Kan nogle gange udtømmes og kræver i visse tilfælde behandling med penicillin.
  • Sårruptur hvor såret springer op. Som oftest nødvendigt at lave en ny operation, hvor såret lukkes igen.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Efter du er bedøvet, løsnes huden på forsiden af maven og til navlen, og plastikkirurgen fjerner det overskydende fedt og hud, så maven bliver pæn og mere flad.

Arret placeres under bikinilinjen, så det bliver så usynligt som muligt. Samler der sig både væske og blod i operationssåret under operationen, så lægger man i nogle tilfælde et lille dræn, der fjernes på opvågningen efter operationen. Operationen tager typisk under 1 time.

Når operationen er overstået, kommer du over på vores opvågningsstue, hvor personalet vil passe godt på dig og sikre, at du har det godt. Hvis du har været i fuld bedøvelse i forbindelse med din mini maveplastik, så vil du formentlig være klar til at tage hjem ca. 2-3 timer efter operationen. Hvis du derimod har været i lokalbedøvelse, så vil du være klar til at tage hjem efter ca. 1 time.

Hvis du har fået et dræn, kommer du typisk ind på klinikken næste formiddag og får fjernet drænet. Du skal bruge et mavebælte i 6 uger efter operationen, der fremmer helingen og reducerer evt. hævelse.

Du kan ikke selv køre bil efter operationen, så tag gerne en ledsager med. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at nogen kan være hos dig de første 24 timer efter operationen. Mange synes, at det er rart at have løstsiddende tøj med til efter operationen, samt en overdel man kan åbne fortil.

Efter operationen bør du ikke lave fysisk hårdt arbejde og sport i ca. 4-6 uger, hvorefter man kan starte langsomt op igen. Men man må gerne gå ture og bevæge sig almindeligt. Undgå alkohol, dampbade, sauna og svømmehal i ca. 4 uger.

2 uger efter operationen tilbydes du en kontrol ved en sygeplejerske, hvor eventuelle tråde fjernes. Du vil tilmed få information om det videre forløb. 3-6 måneder efter operationen kommer du igen i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder hos din plastikkirurg. Her vil resultatet af din mini maveplastik blive vurderet.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om lille maveplastik igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret.
Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.