Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Lårplastik

En lårplastik er et kirurgisk indgreb, hvor man reducerer mængden af løs hud på inderlårene.
En lårplastik er til dig, der er kosmetisk eller fysisk generet af overskydende og løs hud på lårene. Mange oplever, at lårene gnider mod hinanden, når man går, hvilket kan resultere i sår, fugt, ømhed og hudproblemer.
Resultatet af lårplastik holder som oftest i mange år, men i takt med at man bliver ældre, vil ens eget eget væv kunne strække sig igen. Holdbarheden varierer fra patient til patient afhængig af ydre forhold, levevis, vægtsvingninger mv.

Prisen på en lårplastik er 46.000 kr. Prisen er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

På Lift Clinic kan du låne til din lårplastik rente- og gebyrfrit – 0 kr. i gebyr og 0% i renter. Du kan læse mere om vores finansieringsløsning med Resurs Bank her på siden.

På Lift Clinic kan vi ikke tilbyde en lårplastik til personer med en BMI på over 30. Det skyldes, at der er større risiko forbundet med operationen og bedøvelsen.

Ved en lårplastik får du opereret det overskydende hud på indersiden af låret bort, og typisk lægges der et dræn i hvert lår for at fjerne overskydende blod og væske.
En lårplastik tager mellem 2-3 timer.
På Lift Clinic foretages en lårplastik i fuld bedøvelse.
Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage – de fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende job, skal du forvente 1-2 ugers sygemelding.
Du skal forvente at opleve smerter og ømhed i de første par dage efter operationen, hvilket kan lindres med smertestillende medicin. Du får medicin med hjem til de første par dage, men det er en god idé at købe håndkøbsmedicin (paracetamol og lign.) til tiden efter operationen.
Der går typisk 3-6 måneder før, du kan se resultatet af en lårplastik. Det kan i visse tilfælde gå op til 1 år, før arret er blegnet og helet helt.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen, da der er højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Vi anbefaler, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for komplikationer som infektion, blødning og dårlig sårheling.

Dette varierer og aftales med plastikkirurgen til forundersøgelsen. Ved en større lårplastik, skal man typisk være indlagt i en nat. Er der tale om en mindre hudreduktion, kan man som oftest komme hjem 2-3 timer efter operationen.

2-3 dage efter din lårplastik kan du forsigtigt gå i brusebad uden at vaske eller gnubbe operationssåret direkte. Tør med et rent håndklæde. Når trådene er fjernet eller opløst, kan du bade som vanligt.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

Du må sove, som du finder det behageligt. For at mindske eventuel hævelse anbefaler vi, at du hæver benene ved at lægge puder under dine fødder i dagene efter operationen.

Du skal anvende den udleverede kompressionsbuks i 6 uger efter din lårplastik, som fremmer heling og reducerer evt. hævelse. Du må tage den af i forbindelse med bad, og når kompressionsbuksen skal vaskes. I den periode bør du holde dig i ro.

Du kan langsomt begynde at træne eller dyrke sport efter 4-6 uger. Vi anbefaler desuden, at du undgår tunge løft de første 4-6 uger efter operationen. Du kan bevæge dig rundt og gå ture, når du vil.

Du må køre bil 1 uge efter operationen. Du skal være i stand til at bevæge benene normalt. Mærk efter, om det giver anledning til smerter, i så fald vent yderligere nogle dage med genoptagelse af bilkørsel. Du må ikke køre bil, hvis du tager stærk smertestillende medicin.
Det er helt normalt, at der forekommer blå mærker, hævelse og misfarvning af operationsområdet. Dette vil være mest udtalt de første par dage efter operationen og vil løbende aftage.
Det er helt normalt, at benene hæver op efter en lårplastik. Hævelsen aftager typisk i løbet af de første par uger. Hvis du oplever en tydelig hævelse af benene, kan du mindske hævelsen ved at hæve benene, så fødderne er højere oppe end hoften.
Ja, man får synlige ar ved en lårplastik. Arrene går på indersiden af låret og helt øverst oftest også i furen mellem lyske og lår. Arret vil i starten være rødt og meget synligt, men dette vil aftage i månederne efter operationen. Det kan tage et år før, at arrene er blegnet og helet helt. Langt de fleste vil få et flot ar, men der er en lille risiko for, at man kan få et grimt og skræmmende ar.
Det er individuelt, hvordan ar heler, og har du tidligere haft problemer med ardannelse og grimme ar, så kan du også forvente det ved denne operation. Det er derfor vigtigt at oplyse om dette til forundersøgelsen.

Vi anbefaler, at du smører dine ar med plejeproduktet IS Clinical SHEALD Recovery Balm 1-2 gange om dagen, når sårene er helet op og skorperne er faldet af. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, afhjælper tør hud, fremmer en hurtig heling og forebygger uskøn ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen. 

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Nej, det er ikke farligt at få en lårplastik, men ved alle kosmetiske operationer er der en lille risiko for komplikationer, og dem tager vi selvfølgelig højde for her på Lift Clinic. Til forundersøgelsen vil vi informere dig om de risici, der er forbundet med operationen. Du kan læse mere her på siden.

I nogle tilfælde, men dette skal man kontakte egen læge omkring. Hos Lift Clinic kan vi ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.