Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Lift Clinic fedtsugning

Fedtsugning af maven

En fedtsugning af maven er for dig, som er kosmetisk generet af fedtdepoter på maven, som ikke er blevet mindre med livsstilsændringer som kost og træning. En fedtsugning af maven er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner fedtcellerne permanent via flere små huller i huden på ca. 2 mm.

 

På Lift Clinic har vi mange års erfaring med at udføre fedtsugninger af maven på både mænd og kvinder. Du kan få foretaget operationen på enten vores klinik i Aarhus eller København. Vi anvender altid den nyeste og mest sikre metode, og så prioriterer vi en personlig dialog, så man føler sig tryg gennem hele sit forløb. Læs mere om fedtsugning af maven her på siden.

Fedtsugning mave

Fra 22.000,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

1-3 timer

Operationstid

1-2 timer

Sygemelding

2 dage – 2 uger

Sådan foregår en fedtsugning af maven

En fedtsugning af maven kan foretages i enten lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse, hvilket besluttes til forundersøgelsen. En fedtsugning af maven foregår ved, at kirurgen indsprøjter saltvand iblandet adrenalin og lokalbedøvelse under huden. Derefter føres en kanyle ind under huden gennem små indstikssted på ca. ½ cm. i det behandlede område, hvorefter fedtet suges ud. Fedtcellerne opsamles i en beholder, så kirurgen kan følge med i, hvor meget fedt der suges ud. Til slut syes de små indstikssted sammen.

 

Man fjerner som oftest 0,5-1 liter fedt ved en fedtsugning af maven. Fedtcellerne fjernes permanent, men faktorer som livsstil og kostvaner kan gøre, at der bliver dannet nye fedtceller over tid.

Kirurgisk læbeløft

Fedtsugning mave
før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget en fedtsugning af maven her på klinikken. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Rikke May Lift Clinic

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Hvad er prisen på en fedtsugning af maven?

Den vejledende pris på en fedtsugning af maven i lokalbedøvelse er 22.000 kr. Hvis operationen derimod skal foretages i fuld bedøvelse, kommer der et tillæg på 3.500 kr. Den endelige pris får man til forundersøgelsen.

Er resultatet af en fedtsugning af maven permanent?

Ja og nej. En fedtsugning af maven giver et permanent resultat, da fedtcellerne fjernes permanent. Dog er det vigtigt at vide, at fedtdepoterne kan komme igen, hvis man tager meget på i vægt.

Forundersøgelse

Ønsker du en fedtsugning af din mave, så er første step at booke en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger. Til forundersøgelsen vil plastikkirurgen tilse dig og rådgive dig med udgangspunkt i dine ønsker. Det vil tilmed blive vurderet, om du er egnet til en fedtsugning af maven.

Hvis du i stedet er generet af overskydende og løs hud på maven, så er der tale om en maveskindsoperation, som du kan læse mere om her på siden. Ønsker du i stedet en fedtsugning af dine lår, så kan du læse mere her på siden

Dine helbredsoplysninger vil tilmed blive gennemgået. Det er vigtigt at oplyse om sygdomme, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer.

Vi anbefaler, at du læser denne side grundigt igennem før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om operationen, det forventede forløb efter en fedtsugning af maven samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forberedelse til operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

På operationsdagen for din fedtsugning af maven er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din fedtsugning af maven. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din fedtsugning af maven. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før din fedtsugning.

Vores plastikkirurger har mange års erfaring med fedtsugninger. Dertil skal det siges, at en fedtsugning af maven er en sikker operation med et forventet godt resultat og få komplikationer. Men som ved alle andre operationer er der altid en risiko for komplikationer og bivirkninger efter en fedtsugning. Se nedenfor.

  • Mange patienter vil efter en fedtsugning af maven opleve let nedsat følesans i huden de første par uger op til et par måneder efter operationen. I sjældne tilfælde – under 1% – er dette permanent efter en fedtsugning.
  • Som regel ses huden den første uge eller to med blå mærker, men egentlige blodansamlinger, som skal fjernes med en ekstra operation, er ekstremt sjældent ved en fedtsugning af maven. Mørke skygger og misfarvninger kan sjældent ses op til 1,5 år efter operationen, men forsvinder normalt efter et par uger. Tilstande i huden, der var der før operationen, som fx appelsinhud og blodsprængninger forsvinder ikke ved en fedtsugning af maven. Endvidere kan huden føles løs de første par måneder efter en fedtsugning af maven.
  • Uskønne ar og dårlig heling rammer ofte rygere efter en fedtsugning. Dette kan mindskes ved at holde op med at ryge jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Får du grimme ar, korrigerer vi dem gratis. Nogle gange kan man også få et såkaldt serom, som er en væskeansamling, der kan kræve udtømning med en tynd nål.
  • Uregelmæssigheder og lettere asymmetri ses i 5-15% af tilfældene efter en fedtsugning af maven og kan korrigeres, hvilket vurderes til kontrollen.
  • I under 0,1% af tilfældene ses en fedtemboli, hvilket er en meget lille fedtklump, som trænger ind i et blodkar.
  • Alvorlig infektion med bakterier efter en fedtsugning ses i 0,003% af tilfældene og behandles med antibiotika.
  • Andre alvorlige komplikationer efter en fedtsugning af maven såsom blodpropper og store, langsomt helende sår er ekstremt sjældne. En blodprop i underben, en såkaldt DVT (dyb venetrombose) ses i 0,0003% af operationerne og en blodprop (lunge emboli) i lungerne ses ved 0,0027%. Perforation af bugvægen ind til tarm og andre organer er ekstremt sjældent.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Operationen kan både foretages i fuld bedøvelse og lokalbedøvelse, hvilket besluttes til forundersøgelsen. En fedtsugning af maven foretages typisk i fuld bedøvelse.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Under operationen laver plastikkirurgen et eller flere mindre (2-3 mm) huller i huden og indsprøjter en speciel væske i fedtvævet. Denne væske bedøver, opløser fedtet og gør, at de små blodkar trækker sig sammen. Herefter foretages fedtsugningen og til slut syes hullerne pænt sammen. Mængden af fedt der fjernes afhænger af flere faktorer. 

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage – de fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge efter en fedtsugning af maven. Har du et mere fysisk krævende arbejde, skal du forvente 1 uges sygemelding. Du skal anvende den komprimerende bandage i 6 uger efter din fedtsugning af maven, som fremmer heling og reducerer evt. hævelse.

Det endelige resultat af en fedtsugning af maven ses efter ca. 6 måneder. Ved en fedtsugning fjerner man fedtcellerne permanent. Dog er det vigtigt at vide, at de fedtsugede fedtdepoter kan komme tilbage igen, hvis man tager meget på i vægt.

Ca. 2 uger efter din fedtsugning af maven tilbydes du en kontrol, hvor du vil få fjernet sytråden. 3-6 måneder efter operationen kommer du igen i klinikken til kontrol og til optagelse af efterbilleder. Her vil resultatet af din fedtsugning af maven blive vurderet.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om fedtsugning af maven igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter forundersøgelsen er afklaret omkring at få operationen og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse for en fedtsugning er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen på en fedtsugning af maven. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.