Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Gratis forundersøgelser i København. Book tid

Gratis forundersøgelser i Kbh. Book tid. 

Halsløft

Et halsløft er et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner den overskydende og slappe hud på halsen for et friskere og mere ungdommeligt udseende. Hvis den løse hud ikke blot er svarende til en kalkunhage, så kan der være behov for et udvidet halsløft. Ved et udvidet halsløft bliver huden og muskulaturen på hele halsen opstrammet.

Hvis du samtidig har løs hud i ansigtet, så kan der være tale om et ansigtsløft

Ved et halsløft fjerner man den overskydende hud under hagen og på forsiden af halsen, og man fjerner så meget hud som muligt. Hvis musklerne på forsiden af halsen er ”gået fra hinanden”, syr vi musklerne sammen. Arret placeres som regel i en af de vandrette linjer på halsen for at skjule det bedst muligt. Det kan også placeres fra hagen og ned til midt på halsen.

Ved et udvidet halsløft bliver huden og muskulaturen på hele halsen opstrammet. Arret lægges omkring ørerne og giver en bedre opstramning uden synlige ar på halsen.

På Lift Clinic koster et halsløft med fjernelse af hud i lokalbedøvelse 15.000 kr. Et udvidet halsløft i fuld bedøvelse koster 46.000 kr. Priserne er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

På Lift Clinic kan du låne til dit halsløft rente- og gebyrfrit. Du kan således dele betalingen op i mindre bidder uden at skulle betale ekstra for operationen. Vi tilbyder finansieringsløsningen i samarbejde med Resurs Bank, og du kan lave en låneansøgning her på siden.

Resultatet af et halsløft holder i mange år, men den fortsatte aldring kan gøre, at huden igen bliver slap. Dog kan du godt regne med, at det ikke bliver ligesom før operationen. Vær opmærksom på, at store vægtændringer kan påvirke resultatet.

Operationen egner sig ikke til unge mennesker, men derimod til personer over 50 år. Det skyldes, at arret bliver tydeligere på en ung end en ældet hud. Vi kan derudover ikke tilbyde operationen til personer med en BMI på over 30 eller ved alvorlige sygdomme som kræft, hjertekar-sygdomme og i tilfælde af dårligt reguleret diabetes 2 eller for højt blodtryk mv.

På Lift Clinic kan vi ikke tilbyde et halsløft til personer med en BMI på over 30. Det skyldes, at der er større risiko forbundet med operationen og bedøvelsen.
Et halsløft foretages som oftest i lokalbedøvelse, men kan også foretages i fuld bedøvelse. Dette afklares til forundersøgelsen. Et udvidet halsløft vil altid foretages i fuld bedøvelse.

Når operationen er overstået, vil du blive kørt ind på vores opvågningsstue, hvor vores opvågningssygeplejersker vil passe godt på dig og informere dig om det videre forløb. 

Hvis du har været i lokalbedøvelse, så vil du være klar til at tage hjem efter ca. 1 time. Hvis du derimod har været i fuld bedøvelse, så vil du formentlig være klar til at tage hjem ca. 2-3 timer efter operationen. Skal du have foretaget et udvidet halsløft, skal du i nogle tilfælde være indlagt til dagen efter. Dette besluttes til forundersøgelsen.

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter et par dage – de fleste foretrækker at arbejde hjemmefra den første uge. Har du et mere fysisk krævende job, skal du forvente 1-2 ugers sygemelding.

Der går som oftest mellem 3-6 måneder før, du kan se det endelige resultat af et halsløft. Der kan i visse tilfælde gå op til 1 år, før man kan se det endelige resultat.

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter operationen. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Du kan tage brusebad efter 3 dage, men kun fra halsen og ned. Du skal vente med at få hovedet under vand, indtil hovedbandagen er fjernet efter 7 dage. Lad operationssårene lufttørre eller tør med et rent håndklæde.

Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper.

De første døgn efter operationen oplever man ofte hævelse og en strammende følelse, hvilket er normalt. Det er også normalt, at det siver lidt fra sårene ved ørerne. Det er vigtigt, at du tager medicinen, du har fået med, da denne mindsker smerter og ubehag.

I de første par døgn efter operationen, er der en meget lille risiko for, at der opstår en blødning. Derfor er det vigtigt, at du holder godt øje med operationsområdet. Hæver det pludselig voldsomt op og bliver helt hårdt, skal du kontakte din kirurg med det samme på det nummer, du har fået med hjem.

Den første tid efter operationen er det vigtigt at hvile meget, da kroppen har brug for det. Dog skal du huske at gå en lille tur ca. en gang i timen, når du er vågen for at sikre blodcirkulationen.

Spis og drik som du plejer, dog skal du undgå alkohol i 2 uger og endnu vigtigere undgå rygning og e-cigaretter de første 6 uger efter operationen. Undgå meget varm mad og drikke de første par døgn – vent indtil det er lunkent Du må ikke tage mere smertestillende medicin end aftalt med kirurgen.

Vi anbefaler, at du bruger hovedforbindingen både dag og nat i 7 dage. Du kan med fordel fortsætte med at bruge den om natten, hvis du fortsat oplever, at du hæver op i løbet af dagen.

Det er vigtigt, at du ikke får hovedet under hjertehøjde den første uge efter operationen. Vi anbefaler, at du den første uge ligger på ryggen med hovedet højt. Læg med fordel et par ekstra puder i ryggen.

Selvom du føler dig frisk og mærker hurtig fremgang, er det vigtigt, at du de første 2 uger undgår hård træning, hvor pulsen kommer op. Ved et udvidet halsløft skal du vente 4-6 uger, før du begynder at træne og dyrke sport.

Når du herefter starter op med motion, skal du begynde stille og roligt og hele tiden mærke efter, om du får smerter. Hvis du får smerter, skal du stoppe med træningen. Det er dog meget vigtigt at bevæge sig og gå ture i et roligt tempo og ikke være sengeliggende.

De første 4 uger efter et halsløft skal du undgå tunge løft.

Du må selv køre bil, når du føler dig klar til det, men den første uge skal du være opmærksom på, at du skal kunne dreje hovedet normalt. Du må ikke køre bil, hvis du tager stærk smertestillende medicin.
Det er helt normalt, at der forekommer blå mærket i halsområdet. Dette er helt ufarligt og vil typisk aftage inden for et par uger.
Du skal forvente at opleve smerter i tiden efter dit halsløft – det er dog individuelt, hvor mange smerter der er forbundet med operationen. Vi anbefaler, at du tager smertestillende medicin de første par uger efter operationen, hvilket du vil blive informeret nærmere om ved udskrivelsen.

Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med et plejeprodukt 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, fremmer hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse. Vi anbefaler, at du som minimum smører arret i 3 måneder. Det kan dog være effektivt at smøre arret i op til 6 måneder efter operationen. 

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Ved et halsløft placeres arret som regel i en af de vandrette linjer på halsen for at camouflere det bedst muligt. Det kan også placeres fra hagen og ned til midt på halsen Arret vil i starten være rødt og synligt, men dette vil aftage i månederne efter operationen. Det kan tage et år før, at arret er blegnet og helet helt. Der er en lille risiko for, at man kan få et grimt og skræmmende ar. I sådan et tilbyde vil vi tilbyde at korrigere det.

Ved et udvidet halsløft lægges arret omkring ørerne og giver en bedre opstramning uden synlige ar på halsen.

Der er relativt få komplikationer i forbindelse med et halsløft, som oftest foregår i lokalbedøvelse. Under 1% får en blodansamling, der kræver behandling. Ca. 1% får en infektion i operationssåret, der behandles med antibiotika, ligesom såret kan springe op, hvilket nødvendiggør, at kirurgen syr det sammen igen. Arret bliver i sjældne tilfælde rødt, tykt og uskønt – i det tilfælde vil vi tilbyde tilbyde at korrigere det.

Nedenfor har vi gennemgået de komplikationer, der kan forekomme ved et udvidet halsløft.

  • Hævelse og misfarvning: Det er normalt, at ansigtet hæver op den dag, man har fået et udvidet halsløft. Hævelsen aftager i de efterfølgende uger. Ligeledes vil misfarvning efter blødning også aftage. Eventuelle ujævnheder i huden vil også udligne sig med tiden efter et udvidet halsløft.
  • Der vil være nedsat følesans i huden i ansigtet i nogle uger efter operationen. Følesansen kommer langsomt tilbage. I sjældne tilfælde kan der være lidt følelsesløshed i længere tid. Som regel bliver følelsen normal igen, men det sker ikke altid efter et udvidet halsløft.
  • Arrene efter et udvidet halsløft vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.
  • Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et udvidet halsløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver behandling med antibiotika. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større i forbindelse med et udvidet halsløft.
  • Blodansamling er den hyppigste komplikation, som oftest opstår det første døgn efter et udvidet halsløft. Det kan kræve et lille indgreb i lokalbedøvelse for at fjerne blodsamlingen.
  • Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent efter et udvidet halsløft. Hvis det sker, er det enten bag ørerne eller foran ørerne. Storrygere og personer med dårligt blodomløb og diabetes eller personer, som er i behandling med nogle typer medicin, der disponerer til dårlig blodgennemstrømning i vævet, er i større risiko. Tal med din plastikkirurg om dette.
  • Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent efter et udvidet halsløft, men kan være permanente.
Det er ikke muligt at få et halsløft betalt af det offentlige, da det vil blive vurderet som en “kosmetisk indikation”. Desuden kan vi hos Lift Clinic ikke tilbyde nogen former for operationer med henvisning fra det offentlige.