Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Lift Clinic Aarhus

Kalkunhage

Har du en kalkunhage eller en dobbelthage, som generer dig kosmetisk? Så læs med her på siden. I takt med at vi bliver ældre mister huden sin elasticitet og bliver løs, hvilket er årsagen til en såkaldt kalkunhage. Der vil således forekomme løs hud på halsen, der potentielt danner en ekstra fold. Det er en meget almindelig tilstand, og langt de fleste mennesker oplever, at deres kalkunhage bliver mere udtalt med alderen. Yngre mennesker kan også få en kalkunhage, hvilket kan skyldes arvelige faktorer.

 

Ved en dobbelthage er der tale om et fedtdepot, der er lokaliseret på den øvre del af halsen, som buler ud således, at det ligner en ekstra hage. Dette kan forekomme hos både yngre og ældre mennesker, men selve operationsmetoden kan variere.  Du kan læse mere om kalkunhage og dobbelthage her på siden, samt hvordan man kan komme tilstandene til livs.

Kalkunhage

Fra 15.000,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

1-3 timer

Operationstid

1-3 timer

Sygemelding

1-2 uger

Operation for kalkunhage

Det er muligt at slippe af med sin kalkunhage ved at få foretaget et kirurgisk indgreb. Det kan dog variere, hvilken operation der er behov for. I langt de fleste tilfælde kan et halsløft afhjælpe en kalkunhage. Hvis den løse hud ikke blot er svarende til en kalkunhage, så kan der være behov for et udvidet halsløft eller et ansigtsløft for at få et tilfredsstillende resultat. 

 

Et halsløft, som er den hyppigste operation for kalkunhage, foregår typisk i lokalbedøvelse og tager ca. 1 time. Under operationen fjernes den overskydende hud under hagen og på forsiden af halsen, og man fjerner så meget hud som muligt. Hvis musklerne på forsiden af halsen er ”gået fra hinanden”, syes de sammen. Arret placeres som regel i en af de vandrette linjer på halsen for at skjule det bedst muligt. Det kan også placeres fra hagen og ned til midt på halsen.

Kirurgisk læbeløft
Ansigtsløft

Operation for dobbelthage

Er man yngre og skyldes dobbelthagen et fedtdepot under hagen, så kan problemet i langt de fleste tilfælde afhjælpes med en fedtsugning alene. En sådan operation foretages som oftest i lokalbedøvelse og koster fra 15.000 kr. 

 

Er man derimod oppe i alderen, så vil der typisk være tale om et halsløft, som ligeledes foretages i lokalbedøvelse. Hvis den løse hud ikke blot er svarende til en kalkunhage, så kan der være behov for et udvidet halsløft, som er en operation der udføres i fuld bedøvelse. 

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Rikke May Lift Clinic

Forundersøgelse

Er du ked af din kalkunhage, så er det første step at booke en forundersøgelse hos en af vores erfarne plastikkirurger. Her vil plastikkirurgen tilse din hals, og det vurderes, om der er behov for et direkte halsløft, et udvidet halsløft, et ansigtsløft eller en fedtsugning for at skabe det bedst mulige resultat og komme din kalkunhage / dobbelthage til livs.

Dine helbredsoplysninger vil desuden blive gennemgået, og det er vigtigt at oplyse om sygdomme, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer.

Vi anbefaler, at du læser denne side igennem om  kalkunhage inden forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb samt mulige bivirkninger og komplikationer ved en operation for kalkunhage.

Forberedelse til operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

Den dag du skal opereres for din kalkunhage er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Hvad er en kalkunhage?

Begrebet “kalkunhage” anvendes, når der er tale om overskydende hud og evt. fedt under hagen, som kan skabe en fold eller bule. I takt med at vi bliver ældre mister huden sin elasticitet og begynder at hænge, hvilket er årsagen til en såkaldt kalkunhage. Det kan også forekomme blandt yngre mennesker, hvis de er arveligt disponeret for en kalkunhage. 

Hvad er en dobbelthage?

Begrebet “dobbelthage” benyttes, når der er tale om et fedtdepot, der er lokaliseret på den øverste del af halsen, som buler ud således, at det ligner en ekstra hage. Derfor navnet en dobbelthage. Både yngre og ældre mennesker kan få en dobbelthage, men det vil typisk kræve en større operation, hvis man er oppe i alderen og derved også har løs og overskydende hud.

Kan man få fjernet sin dobbelthage?

Ja, det er muligt at få fjernet sin dobbelthage med et kirurgisk indgreb. Er du yngre, så kan det ofte være tilstrækkeligt med en fedtsugning for at komme af med sin dobbelthage. Er du derimod oppe i alderen, så vil der typisk være tale om et halsløft. Hvis den løse hud ikke blot er svarende til en kalkunhage, så kan der være behov for et udvidet halsløft.

Hvad koster det at få fjernet sin dobbelthage?

Prisen på en operation for dobbelthage kan variere alt efter, hvilken operation der er tale om. En fedtsugning af hage/hals ligger fra 15.000 kr. i lokalbedøvelse. Et halsløft ligger fra 15.000 i lokalbedøvelse, mens et udvidet halsløft ligger fra 46.000 kr. i fuld bedøvelse. Vores priser er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring. Du får den endelige pris til forundersøgelsen. 

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din kalkunhage operation. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter din operation for din kalkunhage. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med operationen. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen. 

Skal du have et halsløft, for at få fjernet din kalkunhage eller dobbelthage, så kan du her læse om de komplikationer, der kan være forbundet med operationen. 

Der er relativt få komplikationer i forbindelse med et halsløft, som oftest foregår i lokalbedøvelse. Under 1% får en blodansamling, der kræver behandling. Ca. 1% får en infektion i operationssåret, der behandles med antibiotika, ligesom såret kan springe op, hvilket nødvendiggør, at kirurgen syr det sammen igen. Arret bliver i sjældne tilfælde rødt, tykt og uskønt, hvor kirurgen så korrigerer det.

Skal du have et udvidet halsløft for at få fjernet din kalkunhage, så kan du her læse om de komplikationer, der kan være forbundet med operationen. 

 • Hævelse og misfarvning: Det er normalt, at ansigtet hæver op den dag, man har fået et udvidet halsløft. Hævelsen aftager i de efterfølgende uger. Ligeledes vil misfarvning efter blødning også aftage. Eventuelle ujævnheder i huden vil også udligne sig med tiden.
 • Der vil være nedsat følesans i huden i ansigtet i nogle uger efter operationen. Følesansen kommer langsomt tilbage. I sjældne tilfælde kan der være lidt følelsesløshed i længere tid. Som regel bliver følelsen normal igen, men det sker ikke altid.
 • Arrene vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.
 • Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et udvidet halsløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver behandling med antibiotika. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.
 • Blodsamling er den hyppigste komplikation, som oftest opstår det første døgn efter operationen. Det kan kræve et lille indgreb i lokalbedøvelse for at fjerne blodsamlingen.
 • Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent efter et udvidet halsløft. Hvis det sker, er det enten bag ørerne eller foran ørerne. Storrygere og personer med dårligt blodomløb og diabetes eller personer, som er i behandling med nogle typer medicin, der disponerer til dårlig blodgennemstrømning i vævet, er i større risiko. Tal med din plastikkirurg om dette.
 • Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent, men kan være permanente.

Skal du have en fedtsugning, for at få fjernet din dobbelthage, så kan du her læse om de komplikationer, der kan være forbundet med operationen. 

 • Mange patienter vil efter en fedtsugning opleve let nedsat følesans i huden de første par uger op til et par måneder efter operationen. I sjældne tilfælde – under 1% – er dette permanent efter en fedtsugning.
 • Som regel ses huden den første uge eller to med blå mærker, men egentlige blodansamlinger, som skal fjernes med en ekstra operation, er ekstremt sjældent ved en fedtsugning. Mørke skygger og misfarvninger kan sjældent ses op til 1,5 år efter operationen, men forsvinder normalt efter et par uger. Tilstande i huden, der var der før operationen, som fx appelsinhud og blodsprængninger forsvinder ikke ved en fedtsugning. Endvidere kan huden føles løs de første par måneder efter en fedtsugning.
 • Uskønne ar og dårlig heling rammer ofte rygere efter en fedtsugning. Dette kan mindskes ved at holde op med at ryge jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Får du grimme ar, korrigerer vi dem gratis. Nogle gange kan man også få et såkaldt serom, som er en væskeansamling, der kan kræve udtømning med en tynd nål.
 • Uregelmæssigheder og lettere asymmetri ses i 5-15% af tilfældene efter en fedtsugning og kan korrigeres, hvilket vurderes til kontrollen.
 • I under 0,1% af tilfældene ses en fedtemboli, hvilket er en meget lille fedtklump, som trænger ind i et blodkar.
 • Alvorlig infektion med bakterier efter en fedtsugning ses i 0,003% af tilfældene og behandles med antibiotika.
 • Andre alvorlige komplikationer efter en fedtsugning såsom blodpropper og store, langsomt helende sår er ekstremt sjældne. En blodprop i underben, en såkaldt DVT (dyb venetrombose) ses i 0,0003% af operationerne og en blodprop (lunge emboli) i lungerne ses ved 0,0027%. Perforation af bugvægen ind til tarm og andre organer er ekstremt sjældent.
 •  

Skal du have et ansigtsløft i forbindelse med at få fjernet din kalkunhage, hamsterposer og løs hus i ansigtet, så kan du her læse om de komplikationer, der kan være forbundet med et ansigtsløft. 

 • Hævelse og misfarvning: Det er normalt, at ansigtet hæver op den dag, man har fået et ansigtsløft. Hævelsen aftager i de efterfølgende uger. Ligeledes vil misfarvning efter blødning også aftage. Eventuelle ujævnheder i huden vil også udligne sig med tiden efter et ansigtsløft.
 • Der vil være nedsat følesans i huden i ansigtet i nogle uger efter operationen. Følesansen kommer langsomt tilbage. I sjældne tilfælde kan der være lidt følelsesløshed i længere tid i kinderne. Som regel bliver følelsen normal igen, men det sker ikke altid efter en ansigtsløftning.
 • Arrene efter et ansigtsløft vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.
 • Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et ansigtsløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver behandling med antibiotika. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større i forbindelse med et ansigtsløft.
 • Blodsamling efter et ansigtsløft er den hyppigste komplikation, som oftest opstår det første døgn efter et facelift. Det kan kræve et lille indgreb i lokalbedøvelse for at fjerne blodsamlingen.
 • Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent efter et ansigtsløft. Hvis det sker, er det enten bag ørerne eller foran ørerne. Storrygere og personer med dårligt blodomløb og diabetes eller personer, som er i behandling med nogle typer medicin, der disponerer til dårlig blodgennemstrømning i vævet, er i større risiko. Tal med din plastikkirurg om dette.
 • Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent efter en ansigtsløftning, men kan være permanente.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Har du fået foretaget et halsløft for at fjerne din kalkunhage, så kommer du til en kontrol hos en af vores sygeplejersker efter 7 dage. Her fjernes hovedbandagen, tapen samt eventuelle rester af tråden, som du er syet med.

Har du i stedet fået et udvidet halsløft eller et ansigtsløft for at få fjernet din kalkunhage, så kommer du ligeledes til en kontrol efter 7 dage. Her fjernes hovedforbindingen samt den tråd, som du er syet med foran øret. Du kommer tilmed til en kontrol efter 14 dage, hvor tråden, som du er syet med bagved øret, fjernes. Du vil få yderligere information om det videre forløb.

Til den afsluttende kontrol hos din plastikkirurg 3-6 måneder efter operationen, gennemgås forløbet, og der tages efterbilleder. Den afsluttende kontrol er meget vigtig, da resultatet af din kalkunhage operation vil blive vurderet.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om kalkunhage igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din forundersøgelse.

Hvis du efter forundersøgelsen er afklaret omkring at få en operation, hvor du vil få fjernet din kalkunhage, så er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for en operation for en kalkunhage / dobbelthage. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.