Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Kapseldannelse ved brystimplantater

Kapseldannelse er en potentiel risiko ved brystforstørrelse med brystimplantater. Læs her om hvad kapseldannelse er og hvordan det behandles her på siden. Ønsker du at vide risikoen for kapseldannelse ved de forskellige typer af implantater, så læs mere på denne side

Hvad er kapseldannelse?

Kroppen opfatter altid brystimplantatet som et fremmedlegeme. Derfor udvikler der sig lige fra starten en ganske tynd kapsel omkring brystimplantatet, som ikke betyder noget. Det er kroppens naturlige reaktion på et fremmedlegeme i kroppen. Som tiden går, kan denne kapsel blive tykkere og tykkere.


Først hvis kapslen er blevet rigtig tyk, taler man om decideret kapseldannelse, idet kapslen nu generer og giver et deformt bryst. Brystet føles hårdt og kan gøre ondt. Risikoen er større, jo længere tid, der går, men man kan se tidlige kapseldannelser – altså allerede efter et år. Kapseldannelse inddeles i grader, fra 1-4. Det er først ved kapseldannelse grad 3-4 at der evt. kan være behov for behandling.

Hvorfor får man kapseldannelse?

Man kender ikke årsagen til, at nogle kvinder har lettere ved at udvikle kapseldannelse end andre efter en brystforstørrelse. Der kan dog være forhold, som gør, at man udvikler kapsel, selvom man ikke er disponeret for dette. Fx ved vi, at en mild infektion i brystet giver øget risiko for kapseldannelse, selvom infektionen ikke giver feber, rødme og hævelse. Udsivning af silikone kan også give kapseldannelse.

Er kapseldannelse farligt?

Kapseldannelse er i sig selv ikke farligt. Kapslen kan genere, så brystet bliver deformt og ser forkert ud, og det kan også gøre ondt. Om man vil have gjort noget ved kapslen, er et spørgsmål om, hvor generet man er. Hvis det begynder at gøre at genere så meget at det gør ondt, vil de fleste gerne have fjernet brystimplantatet og kapslen.

Behandling af kapseldannelse

Det er ikke muligt at forebygge kapseldannelse efter brystforstørrelse med implantater. I tilfælde af generende kapseldannelse vil det være nødvendigt med en operation.