Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

19/06/2023

Sådan forbereder du dig til din operation

Operation på Lift Clinic


Hvordan skal man forholde sig, og hvad skal man spise
i tiden op til sin kosmetiske operation? Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Det er nemlig vigtigt, at man forbereder sig, da der er mange faktorer, der har betydning for forløbet efter en kosmetisk operation.  


Sund varieret kost

En vigtig faktor i denne forberedelse er at få en sund og varieret kost i tiden op til operationen, så du hurtigere kan komme til kræfter igen. At spise sundt bidrager til at styrke kroppens helingsproces, mindske risikoen for komplikationer såsom infektion og fremme en hurtigere bedring.

Vi fraråder derfor enhver slankekur i ugerne op til en kosmetisk operation, da dette vil svække din krop inden operationen.  

En vigtig del af en sund og varieret kost er at inkludere næringsstoffer, der understøtter heling og styrker immunsystemet. Dette omfatter en rigelig mængde frugt og grøntsager, der er fyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler. Disse næringsstoffer hjælper med at bekæmpe inflammation, styrke væv og fremme cellegendannelse.

Det er også vigtigt at sikre et tilstrækkeligt indtag af protein, da det spiller en afgørende rolle i vævsgendannelse og heling. Fødevarer som fisk, magert kød, bælgfrugter og mejeriprodukter er gode kilder til protein. 

Rygning og alkohol

Udover kosten er det vigtigt at stoppe med at ryge og undlade brug af e-cigaretter i mindst 6 uger før og 6 uger efter operationen. Rygning øger markant risikoen for infektioner og forringet sårheling efter indgrebet. Hvis du genoptager rygning, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen. Du kan dog bruge rygestopmedicin som nikotinplaster og nikotin-tyggegummi. 

Hvis du drikker mindre end 7 genstande om ugen som kvinde eller mindre end 14 genstande om ugen som mand, er risikoen for sygdom som følge af alkoholindtagelse i forbindelse med din kosmetiske operation lav. Dog øger indtaget af mere end 4 genstande dagligt risikoen for komplikationer under og efter en kosmetisk operation, såsom infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling.

Derfor anbefaler vi, at du i stopper helt med alkoholindtag 4 uger før din operation.

Medicin

Til din forundersøgelse her på Lift Clinic besluttes det, om du skal  holde pause med noget af din vanlige medicin op til operationen.

Får du blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 4 uger inden og efter operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre, såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl. Du må heller ikke indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin. 

Har du andre spørgsmål i forbindelse med din operation? Så er du altid velkommen til at kontakte os på info@lift-clinic.dk eller tlf.: +45 6916 2345.

Lift Clinic Aarhus

Om Lift Clinic

På Lift Clinic er vi specialister i kosmetiske og plastikkirurgiske behandlinger. Vi lægger vægt på den personlige kontakt og prioriterer høj kvalitet, sikkerhed og tryghed. Lift Clinic blev etableret i 2020 af to af Danmarks førende kosmetiske plastikkirurger, Christian Sneistrup og Jens Bengaard.