Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Lift Clinic brystoperation

Indadvendte brystvorter

Er du generet af dine indadvendte brystvorter? Så læs med her på siden.

 

Selve brystvorten kan være trukket ind under det brune område omkring brystvorten, areola, hvorved den gemmer sig. I mange tilfælde giver indadvendte brystvorter kosmetiske gener, problemer med amning, risiko for fugt og lugtgener fra området. Med en lille operation i lokalbedøvelse løsnes vævet under brystvorten, hvorved den kommer frem og sidder mere normalt. Følesansen er oftest bevaret, men ammeevnen kan påvirkes. Læs mere om indadvendte brystvorter her på siden.

Indadvendte brystvorter operation

Fra 10.500,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Typisk i lokalbedøvelse

Tid på klinikken

1 time efter operationen

Operationstid

Ca. 30 min.

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Operation af indadvendte brystvorter

En operation for indadvendte brystvorter foretages som oftest i lokalbedøvelse, og det er et mindre kirurgisk indgreb. Man kan forvente en meget lang holdbarhed ved en operation af indadvendte brystvorter. 

 

Bemærk, at holdbarheden varierer fra patient til patient afhængig af ydre forhold, levevis, vægtsvingninger mv.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Rikke May Lift Clinic

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Hvorfor får man indadvendte brystvorter?

Indadvendte brystvorter kan skyldes forskellige faktorer. Hos teenagepiger kan indadvendte brystvorter skyldes, at brystvortens form ændres, når brystet vokser hurtigere end mælkegangene bagved. Store bryster på grund af øget kropsvægt kan også føre til indadvendte brystvorter. I mange tilfælde skyldes den anderledes form på dine brystvorter for korte mælkegange mellem brystets mælkekirtler og brystvorten.

Er indadvendte brystvorter arveligt?

Indadvendte brystvorter kan enten være medfødte eller udvikle sig senere i puberteten eller voksenlivet. Forekomsten af denne tilstand har ofte en vis grad af arvelighed og ses hos omkring 2 % af kvinder. Ved medfødt tilstand er yderligere undersøgelser normalt ikke nødvendige, mens det er vigtigt at undersøge for eventuelle underliggende ondartede tilstande, hvis man udvikler indadvendte brystvorter.

Forundersøgelse

Ønsker du en operation for dine indadvendte brystvorter, så er første step at booke en forundersøgelse. Her får du en snak med plastikkirurgen om dine ønsker, og du bliver informeret om det forventede resultat, forløbet samt mulige komplikationer ved en sådan operation.

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af plastikkirurgen. Det er vigtigt at fortælle din plastikkirurg, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har andre sygdomme eller lidelser. Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer.

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Forberedelse til operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl. Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

På dagen for din operation af indadvendte brystvorter er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din operation for indadvendte brystvorter. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation for indadvendte brystvorter. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

En operation for indadvendte brystvorter er en sikker operation med få komplikationer, når den udføres korrekt. Dog er der som ved alle andre operationer en risiko for komplikationer;

  • Blødning. Behandlingskrævende blødninger er meget sjældne ved kirurgi på brystvorter og kommer som oftest, inden man udskrives. Dog kan man godt få blå mærker i det opererede område. Dette påvirker ikke resultatet.
  • Nedsat følesans i brystvorten kan forekomme efter en operation for indadvendte brystvorter.
  • Svien og en brændende fornemmelse.
  • Hvis arrene i meget sjældne tilfælde ikke heler tilfredsstillende, kan man efter 3-6 måneder korrigere arret.
  • Asymmetri ved brystvorterne. Dette ses oftest, hvis man allerede før operationen har en asymmetri.
  • I under 1% af operationerne for indadvendte brystvorter kan efterforløbet kompliceres af infektion, som oftest behandles med antibiotika.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Man anlægger herefter lokalbedøvelse. Når denne virker godt, og du ikke kan mærke noget, udføres den planlagte operation.

En operation af indadvendte brystvorter varer ca. 30 minutter. Når lokalbedøvelsen holder op med af virke, kan man opleve let smerte og ømhed. Når operationen er færdig, kan du gå hjem, men du kan ikke selv køre bil, så tag gerne en ledsager med. 

Hævelsen og misfarvningen omkring såret er mest udtalt de første par dage og vil være synligt i 1-2 uger. Lette smerter er forventeligt de første dage og kan afhjælpes med paracetamol, som kan købes i håndkøb. Dette informeres du nærmere om, inden du udskrives.

Du tilbydes en kontrol hos en af vores sygeplejersker ca. 2 uger efter din operation for indadvendt brystvorte. Her fjernes eventuelle tråde, og du informeres om det videre forløb. Efter 3-6 måneder kommer du til din afsluttende kontrol hos din plastikkirurg, hvor der tages efterbilleder, og hvor resultatet vurderes.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om indadvendte brystvorter igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation af dine indadvendte brystvorter. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for en operation af indadvendte brystvorter. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.