Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Ansigtsløft

Tunge øjenlåg

Årsagerne til tunge øjenlåg kan variere. Det kan skyldes lavtsiddende øjenbryn. I langt de fleste tilfælde skyldes det dog et overskud af løs hud samt muskel og fedt, som udvikler sig over tid i takt med, at vi bliver ældre. Man kan også være genetisk disponeret for, at huden på de øvre øjenlåg bliver slap i en yngre alder. I de fleste tilfælde skyldes det en kombination af slap hud på de øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene.

Mange patienter beskriver, at deres tunge øjenlåg, får dem til at se trætte og uoplagte ud. Nogle beskriver tilmed, at det får dem til at se ældre ud, end hvad de er. Tunge øjenlåg kan også give fysiske udfordringer, da det i meget udtalte tilfælde kan blokere for udsynet. Er man kosmetisk og/eller fysisk generet af tunge øjenlåg, så kan en operation af tunge øjenlåg være løsningen. Læs mere her på siden.

Operation af tunge øjenlåg

Fra 12.000,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

30-60 min. efter operationen

Operationstid

Ca. 45 min.

Efterforløb

Typisk 1-2 uger

En operation af tunge øjenlåg

En operation af tunge øjenlåg tager ca. 45 min. og foretages som oftest i lokalbedøvelse, men kan også foregå i fuld bedøvelse. Dette besluttes til forundersøgelsen. Du kan få foretaget operationen på enten vores klinik i Aarhus eller København

 

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. En operation af tunge øjenlåg foregår ved, at der først lægges lokalbedøvelse, hvorefter den løse hud og som regel en tynd stribe muskel fjernes. I nogle tilfælde fjerner man også en lille, overskydende fedtpude. Afslutningsvis syes huden sammen.

 

Arret placeres i øjenlågets omslagsfold og ses derfor ikke, når man har åbne øjne. De fleste mennesker har mindre asymmetri ved øjnene, og dette vil i nogle tilfælde også ses efter en øjenlågsoperation. Hvis den overskydende hud strækker sig udenfor øjenvipperne, vil arret i disse tilfælde også strække sig uden for disse.

Lift Clinic Aarhus

Tunge øjenlåg
før- og efterbilleder

Patienten på billedet var ked af sine tunge øjenlåg og fik derfor foretaget en operation af de øvre øjenlåg. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder af operationer af tunge øjenlåg.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Rikke May Lift Clinic

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Hvad kan man gøre ved tunge øjenlåg?

Er man ked af sine tunge øjenlåg, så kan en øvre øjenlågsoperation være løsningen på problemet. Tunge øjenlåg skyldes som ofte en blanding af løs hud og frembulende fedt bag øjenlåget. Under operationen fjernes både overskydende hud samt evt. fedtpuder.

Hvad koster en operation af tunge øjenlåg?

På Lift Clinic koster en operation af tunge øjenlåg 12.000 kr. Prisen er angivet i lokalbedøvelse, og der kommer et tillæg på 3.500 kr., hvis man ønsker at få operationen i fuld bedøvelse. Prisen er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

Er en operation af tunge øjenlåg permanent?

Resultatet af en operation af tunge øjenlåg holder normalt i mange år, men det stopper ikke den naturlige aldring. I nogle tilfælde vil der derfor være behov for at gentage operationen senere hen. Holdbarheden varierer fra patient til patient afhængig af ydre forhold, arvelige faktorer, levevis mv.

Hvor lang tid tager det at hele efter en operation af tunge øjenlåg?

7 dage efter en operation af tunge øjenlåg vil området fortsat være ømt. Hævelsen og misfarvningen af huden vil som oftest være forsvundet eller væsentligt reduceret. Man skal forvente, at der går ca. 3 mdr., før man kan se det endelige resultat af en operation af tunge øjenlåg. Der kan gå helt op til 1 år, før arret er blegnet og helet helt.

Forundersøgelse

Er du generet af tunge øjenlåg, så er det første step at booke en forundersøgelse hos en af vores plastikkirurger. Hvis man derimod er generet af poser og mørke rander under øjnene, så er der i stedet tale om en nedre øjenlågsoperation.

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger. Det er vigtigt at oplyse om sygdomme, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer. Ved forundersøgelsen undersøger din plastikkirurg dig, og sammen besluttes det, om en operation af tunge øjenlåg er det rette for dig.

Vi anbefaler, at du læser denne side om tunge øjenlåg igennem før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, hele forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer ved en operation af tunge øjenlåg.

Du kan læse mere om hængende øjenlåg her i blogindlægget. Er du samtidig generet af løs hud i ansigtet, så kan du læse mere om ansigtsløft her på siden

Forberedelse til operationen

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger sammen med plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

På operationsdagen for din operation af tunge øjenlåg er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din øjenlågsoperation. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter en øjenlågsoperation som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen.

Operation af tunge øjenlåger en sikker operation med få komplikationer, når den udføres korrekt. Dog er der som ved alle andre operationer en lille risiko for komplikationer:

 • Behandlingskrævende blødninger er meget sjældne efter en operation af tunge øjenlåg, og kommer oftest inden man udskrives. Dog kan man godt få et ”blåt øje” efter en øjenlågsoperation, hvilket skyldes mindre efterblødninger. Dette kan forlænge tiden inden øjenomgivelser er normale, men påvirker ikke resultatet.
 • Forbigående dobbeltsyn og sløret syn ses hos mindre end 1% efter et øjenlågsløft.
 • Nedsat følesans i øjenlågene.
 • Besvær med at lukke øjnene.
 • Dry eyes -syndrom.
 • Svien og brændende fornemmelse efter en øjenlågsoperation.
 • Hvis arrene i meget sjældne tilfælde ikke heler tilfredsstillende op efter en operation af tunge øjenlåg, kan man efter 3-6 måneder korrigere arret.
 • Unormal øjenlågsposition kan i meget sjældne tilfælde ses efter en operation af tunge øjenlåg.
 • Øget tåreflåd eller tørhed kan opstå den første uge efter en operation af tunge øjenlåg. Tilstanden kan lindres med viskøse øjendråber.
 • Dyb blødning. Ekstremt sjældent (1:10.000) ses en dyb blødning bag øjet efter en øjenlågsoperation. Symptomerne er meget kraftige smerter bag øjet. Hvis tilstanden ikke behandles hurtigt, kan det medføre varige synsnedsættelse og blindhed grundet øget tryk på synsnerven. Oplever du dette, skal du straks kontakte kirurgen. Får du ikke kontakt til kirurgen, skal du ringe til nærmeste vagtcentral mhp. akut tilsyn ved en øjenafdeling/øjenlæge på et hospital.
 • I under 1% af operationerne kan efterforløbet kompliceres af infektion, som oftest behandles med enten antibiotika øjendråber eller tabletter.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

I timerne efter en operation af tunge øjenlåg hæver man ofte op og får blå mærker omkring øjnene. Det kan føles som om, at man ikke kan åbne øjnene og synet kan være lidt sløret i de første timer efter operationen. De første 3-4 dage er det meget vigtigt at lægge is på øjnene jævnligt. Det mindsker hævelse, misfarvning og ubehag. Du kan bruge is, frosne ærter eller andet koldt. Det er vigtigt at bruge et rent viskestykke eller lignende, da såret ikke må blive beskidt og dermed inficeret.

I de første par døgn efter en øjenlågsoperation, er der en meget lille risiko for, at der opstår en blødning. Kommer der nogle dråber blod, tørrer man det bare væk, og det er helt normalt. Bliver sårene tiltagende røde og kommer der lidt pus, kan det være et tegn på infektion, og her bør du kontakte klinikken.

Spis og drik som du plejer, dog skal du undgå alkohol og endnu vigtigere tobak de første 6 uger efter operationen. Undgå meget varm mad og drikke de første par døgn.

Ca. 1 uge efter operationen kommer du ind til kontrol hos en sygeplejerske. Her fjernes sytråden, og du informeres om det videre forløb. Efter 3 måneder kommer du til din afsluttende kontrol hos din plastikkirurg. Her tages der efterbilleder, og resultatet vurderes.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om tunge øjenlåg og operationen igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter forundersøgelsen er afklaret omkring at få en øjenlågsoperation og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for en operation af tunge øjenlåg. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.