Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

09/01/2024

Er du træt af dine hængende øjenlåg? Sådan opnår du et friskere udseende

Hængende øjenlåg


Oplever du, at dine øjenlåg føles tunge eller hænger ned, hvilket giver dig et træt og uoplagt udseende? Det kan også være, at det får dig til at se ældre ud, end du egentlig er.

Denne tilstand, kendt som hængende øjenlåg, kan for nogle være kosmetisk generende. I mere udtalte tilfælde kan det også medføre fysiske gener, da hængende øjenlåg kan blokere for synsfeltet.

I dette blogindlæg dykker vi ned i årsagerne til hængende øjenlåg og gennemgår, hvordan en øvre eller nedre øjenlågsoperation kan være nøglen til et mere friskt og ungdommeligt udseende.”


Årsager til hængende øjenlåg

Der kan være flere årsager til, at man har hængende øjenlåg. Det kan fx skyldes lavtsiddende øjenbryn.

I mange tilfælde skyldes hængende øjenlåg overskydende løs hud, muskel og fedt, som udvikler sig over tid i takt med, at man bliver ældre. Det kan også skyldes en kombination af slap hud på de øvre øjenlåg og en nedsynkning af øjenbrynene.

Nogle oplever at få hængende øjenlåg i en yngre alder, hvilket kan skyldes arvelige faktorer, solpåvirkning, rygning mv.

Hængende øjenlåg


Operation for hængende øjenlåg

Er du generet af hængende øjenlåg, så kan en øvre eller nedre øjenlågsoperation være en mulighed.

En øvre øjenlågsoperation er et mindre kirurgisk indgreb, der effektivt kan afhjælpe hængende øjenlåg. Under operationen fjernes overskydende hud på de øvre øjenlåg, og i nogle tilfælde fjerner kirurgen også fedtpuderne. En øvre øjenlågsoperation udføres typisk i lokalbedøvelse og varer ca. 45 minutter. Det er en sikker procedure med lav risiko for komplikationer, når den udføres korrekt.

Hvis du døjer med mørke rander og poser under øjnene, kan en nedre øjenlågsoperation være løsningen. Under operationen fjernes fedt og en del af øjenlågshuden, hvilket strammer huden op. En nedre øjenlågsoperation varer ca. 1 time og foretages som regel i lokalbedøvelse.

Ønsker du både en øvre og nedre øjenlågsoperation, kan begge indgreb udføres i samme operation, enten i lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse.

På Lift Clinic er vi specialiserede i at udføre øjenlågsoperationer. Hvis du ønsker at komme dine hængende øjenlåg til livs, så book en forundersøgelse hos en af vores erfarne plastikkirurger.

Vi tilbyder også mange andre kosmetiske indgreb som fx en brystforstørrelse eller et ansigtsløft. Du kan se alle vores kosmetiske behandlinger her på siden

Lift Clinic Aarhus

Om Lift Clinic

På Lift Clinic er vi specialister i kosmetiske og plastikkirurgiske behandlinger. Vi lægger vægt på den personlige kontakt og prioriterer høj kvalitet, sikkerhed og tryghed. Lift Clinic blev etableret i 2020 af to af Danmarks førende kosmetiske plastikkirurger, Christian Sneistrup og Jens Bengaard.