Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Ansigtsløft

Øjenlågsoperation i København

Ønsker du at få foretaget en øjenlågsoperation i København? På Lift Clinic har vi mange års erfaring med at udføre øjenlågsoperationer på både mænd og kvinder, og det er nu muligt at få foretaget operationen i vores nye klinik i København

 

En øjenlågsoperation resulterer i et mere friskt og oplagt udseende. I takt med at man bliver ældre er der en chance for at få tunge øjenlåg, hvilket en øvre øjenlågsoperation kan afhjælpe. Døjer man med poser under øjnene, så er der tale om en nedre øjenlågsoperation. Man kan opleve, at huden omkring øjnene bliver slap i en yngre alder, hvilket kan skyldes arvelige faktorer. Det er således også muligt at få foretaget operationen i en yngre alder såfremt, at der er løs hud på øjenlågene. 

Øjenlågsoperation i København

Fra 12.000,- eller 499,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

30-60 min. efter operationen

Operationstid

Ca. 1 time

Efterforløb

Typisk 1-2 uger

Operation af øjenlåg

En øvre øjenlågsoperation foregår ved, at kirurgen fjerner den overskydende hud på de øvre øjenlåg og i nogle tilfælde også fedtpuderne. Ved en nedre øjenlågsoperation fjerner man fedtet og et stykke af øjenlågshuden, hvorved huden strammes op bliver mere jævn.

 

Ønsker man en øvre og nedre øjenlågsoperation i samme operation, så er dette muligt i vores klinik i København. Operationen kan både foretages i lokal og fuld bedøvelse.

Lift Clinic Aarhus

Øvre øjenlågsoperation
før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget en øvre øjenlågsoperation i lokalbedøvelse her på Lift Clinic. Tryk på knappen nedenfor for at se flere billeder.

Nedre øjenlågsoperation
før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget en nedre øjenlågsoperation i lokalbedøvelse her på Lift Clinic. Tryk på knappen nedenfor for at se flere billeder. 

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Rikke May Lift Clinic

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Forundersøgelse

Ønsker du en øjenlågsoperation i København, så er første step at booke en forundersøgelse i vores klinik, der er beliggende i Nordhavn. Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger.

Det er vigtigt at oplyse om sygdomme, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer. Til forundersøgelsen undersøger din plastikkirurg dig, og sammen besluttes det, om en øjenlågsoperation er det rette for dig.

Vi anbefaler, at du læser denne side igennem før din forundersøgelse og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om operationen, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer ved en øjenlågsoperation.

Forberedelse til operationen

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger sammen med plastikkirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

På operationsdagen for din øjenlågsoperation i vores klinik i København er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din øjenlågsoperation i vores klinik i København. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter din øjenlågsoperation. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med operationen. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter en øjenlågsoperation som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen.

Operation på øvre og nedre øjenlåg er en sikker operation med få komplikationer, når den udføres korrekt. Dog er der som ved alle andre operationer en lille risiko for komplikationer i forbindelse, som du kan læse om nedenfor.

 • Behandlingskrævende blødninger er meget sjældne efter en øjenlågsoperation, og kommer oftest inden man udskrives. Dog kan man godt få et ”blåt øje” efter en øjenlågsoperation, hvilket skyldes mindre efterblødninger. Dette kan forlænge tiden inden øjenomgivelser er normale, men påvirker ikke resultatet.
 • Forbigående dobbeltsyn og sløret syn ses hos mindre end 1% efter en øjenlågsoperation.
 • Nedsat følesans i øjenlågene efter en øjenlågsoperation.
 • Besvær med at lukke øjnene efter en øjenlågsoperation.
 • Dry eyes -syndrom.
 • Svien og brændende fornemmelse efter en øjenlågsoperation.
 • Hvis arrene i meget sjældne tilfælde ikke heler tilfredsstillende op efter en øjenlågsoperation, kan man efter 3-6 måneder korrigere arret.
 • Unormal øjenlågsposition kan i meget sjældne tilfælde ses efter en øjenlågsoperation.
 • Øget tåreflåd eller tørhed kan opstå den første uge efter en øjenlågsoperation. Tilstanden kan lindres med viskøse øjendråber.
 • Dyb blødning. Ekstremt sjældent (1:10.000) ses en dyb blødning bag øjet efter en øjenlågsoperation. Symptomerne er meget kraftige smerter bag øjet. Hvis tilstanden ikke behandles hurtigt, kan det medføre varige synsnedsættelse og blindhed grundet øget tryk på synsnerven. Oplever du dette, skal du straks kontakte kirurgen. Får du ikke kontakt til kirurgen, skal du ringe til nærmeste vagtcentral mhp. akut tilsyn ved en øjenafdeling/øjenlæge på et hospital.
 • I under 1% af operationerne kan efterforløbet kompliceres af infektion, som oftest behandles med enten antibiotika øjendråber eller tabletter.
 • Ektropion. Tilstand efter operation på nedre øjenlåg, hvor slimhinden på indersiden af nedre øjenlåg mister kontakten med selve øjet grundet hævelse og væskeansamling. I sjældne tilfælde tager det mange uger inden tilstander falder til ro, men ofte normaliseres tilstanden 1-2 uger efter en øjenlågsoperation. Tilstanden kan yderst sjældent (under 1 %) være permanent og medføre et behov for en ny korrigerende operation.

Resultatet af en øjenlågsoperation holder typisk i mange år, men operationen stopper ikke den naturlige aldring. Der kan derfor være behov for en opfølgende operation senere i livet.

Ca. 1 uge efter din øjenlågsoperation på vores klinik i København kommer du ind til kontrol hos en sygeplejerske. Her fjernes sytråden, og du informeres om det videre forløb. Efter 3 måneder kommer du til din afsluttende kontrol hos din plastikkirurg. Her tages der efterbilleder, og resultatet vurderes.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om øjenlågsoperation i København igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter forundersøgelsen er afklaret omkring at få en øjenlågsoperation i vores klinik i København, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for en øjenlågsoperation i København. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.

Øjenlågsoperation

På operationsdagen for din øjenlågsoperation

På operationsdagen for din øjenlågsoperation er det vigtigt, at du tager et brusebad med grundig vask af ansigt og hår, da det vil nedbringe risikoen for infektion efter operationen. Et øjenlågsløft foretages som oftest i lokalbedøvelse, men kan også udføres i fuld bedøvelse, hvilket aftales til forundersøgelsen. Nogle dage inden din øjenlågsoperation modtager du en sikker e-mail med alle praktiske informationer ift. mødetid, evt. faste mv.

Når du ankommer til klinikken, bliver du modtaget af vores sekretærer. Du vil herefter få forebyggende smertestillende medicin. Plastikkirurgen vil derefter foretage de nødvendige optegninger og tage før-billeder af dine øjne. Du vil her få mulighed for at stille eventuelle spørgsmål. 

En øvre øjenlågsoperation varer ca. 45 minutter, mens en nedre øjenlågsoperation varer ca. 1 time. Når din øjenlågsoperation er færdig, ligger du cirka 15-30 minutter på vores opvågningsstue med en ispose på øjnene, hvorefter du er klar til at komme hjem. I tilfælde af fuld bedøvelse vil du som oftest være på klinikken 2 timer efter operationen. Solbriller kan være behagelige at have på efter operationen.

Man må selv køre bil umiddelbart efter en operation af øjenlåg, hvis man føler sig klar til det. Man må ikke køre bil, hvis man tager stærk smertestillende medicin. 

Tiden efter din øjenlågsoperation

I timerne efter en operation af øjenlåg hæver man ofte op og får blå mærker omkring øjnene. Det kan føles som om, at man ikke kan åbne øjnene, og synet kan være lidt sløret i de første timer efter operationen. De første 3-4 dage efter en øjenlågsoperation er det vigtigt jævnligt at lægge is på øjnene. Det mindsker hævelse, misfarvning og ubehag. Du kan bruge is, frosne ærter eller andet koldt. Det er vigtigt at bruge et rent viskestykke eller lignende, da såret ikke må blive beskidt og inficeret. 

Du kan spise og drikke som du plejer efter en operation af øjenlåg, dog skal du undgå alkohol i 2 uger og endnu vigtigere undgå rygning og e-cigaretter de første 6 uger efter operationen. Undgå meget varm mad og drikke de første par døgn.

2-3 dage efter operationen må du gerne gå i brusebad. Det lille brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand, lad det lufttørre efter badet. Plasteret skal sidde indtil kontrollen og fjernelsen af sytråden 7 dage efter operationen.
Undgå sauna, dampbade og svømmehal de første 4 uger efter operationen – operationssårene skal først være helet, dvs. ingen synlige sårskorper. Selvom du føler dig frisk og mærker hurtig fremgang, er det vigtigt, at du de første par uger undgår tunge løft og hård træning. Når du herefter starter op med motion, skal du begynde stille og roligt.

Det er vigtigt, at du ikke får hovedet under hjertehøjde den først uge efter en øjenlågsoperation. Vi anbefaler, at du den første uge ligger på ryggen med hovedet højt. Læg med fordel et par ekstra puder i ryggen. Det er derudover vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder efter din øjenlågsoperation. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.

Den første kontrol er efter 7 dage. Her fjernes tråden, som du er syet med og du får yderligere information om det videre forløb. Til den afsluttende kontrol hos din plastikkirurg 3-6 måneder efter din øjenlågsoperation, gennemgås forløbet, der tages nye billeder og resultatet bliver vurderet.