Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Lift Clinic Aarhus

Hamsterposer

Hamsterposer er en betegnelse for den fold, som man med alderen kan få på kæberanden ud for mundvigene. Efterhånden som man bliver ældre, bliver huden i ansigtet slap og mister sin elasticitet, hvilket kan resultere i såkaldte hamsterposer. Dette ses typisk hos personer, der har passeret 40 år. Hamsterposer kan også opstå i en yngre alder, hvilket kan skyldes arvelige faktorer. 

 

Ønsker man at få fjernet sine hamsterposer, så vil der være om et ansigtsløft. Har du blot begyndende hamsterposer, så kan et lille ansigtsløft eller botox/filler være en mulighed. Læs mere om hamsterposer her på siden.

Operation for hamsterposer

Fra 30.000,- eller 899,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Lokal eller fuld bedøvelse

Tid på klinikken

1-3 timer

Operationstid

1-3 timer

Sygemelding

1-2 uger

Behandling af hamsterposer

Har man begyndende hamsterposer, så kan et lille ansigtsløft som oftest afhjælpe dette. I nogle tilfælde kan en behandling med filler eller botox gøre, at hamsterposerne syner mindre. Det kan dog ikke fjerne de begyndende hamsterposer.  Ønsker man at slippe af med sine hamsterposer, så kan man få foretaget et kirurgisk indgreb. Her vil der typisk være tale om et ansigtsløft.

Et ansigtsløft varer ca. 3 timer og foretages i fuld bedøvelse. Et lille ansigtsløft derimod varer ca. 1 time og udføres typisk i lokalbedøvelse. Resultatet af et ansigtsløft er ikke varigt, da kroppens naturlige aldring fortsætter. Man kan altså få hamsterposer igen senere hen i livet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuelt og afhængig af arvelige faktorer, rygning, solpåvirkning samt huden og bindevævets kvalitet og elasticitet.

Kirurgisk læbeløft

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Rikke May Lift Clinic

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Forundersøgelse

Er du ked af dine hamsterposer, så er det første step at booke en forundersøgelse hos en af vores erfarne plastikkirurger.

Til forundersøgelsen undersøger din plastikkirurg dit ansigt, og det vurderes, om der er behov for et lille eller stort ansigtsløft. Dine helbredsoplysninger vil også blive gennemgået, og det er vigtigt at oplyse om sygdomme, hvis du tidligere har haft problemer med ar eller hvis du er allergisk over for medicin, plastre eller fødevarer.

Vi anbefaler, at du læser denne side igennem om hamsterposer inden forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb samt mulige bivirkninger og komplikationer ved operationen.

Vi tilbyder også en lang række andre kosmetiske indgreb som fx en brystforstørrelse eller et halsløft. Du kan se alle vores kosmetiske behandlinger her på siden

Forberedelse til operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

På dagen for din operation for hamsterposer er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din operation for hamsterposer. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter eoperationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand, har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din operation for hamsterposer. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før din operation.

Skal du have et lille ansigtsløft, for at få fjernet dine hamsterposer, så kan du her læse om de komplikationer, der kan være forbundet med operationen. 

 • Hævelse og misfarvning: Det er normalt, at den nedre del af ansigtet hæver op dagen efter operationen. Hævelsen vil aftage i de efterfølgende uger. Ligeledes vil misfarvning efter blødning også aftage. Eventuelle ujævnheder i huden vil også udligne sig med tiden.
 • Nedsat følesans: Der vil være nedsat følesans i huden i ansigtet i nogle uger. Følesansen kommer langsomt tilbage. I sjældne tilfælde kan der være lidt følelsesløshed i længere tid i kinderne. Som regel bliver følelsen normal igen, men det sker ikke altid.

 • Arrene efter operationen vil typisk være lyst røde, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.
 • Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et ansigtsløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver behandling med antibiotika. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.
 • Blodansamling efter en ansigtsløftning er den hyppigste komplikation. Det kan kræve et lille indgreb i lokalbedøvelse for at fjerne blodansamlingen. Blodansamling opstår oftest i det første døgn efter operationen.
 • Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent, efter et mini-ansigtsløft
 • Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent, men kan være permanent.

Skal du have et ansigtsløft, for at få fjernet dine hamsterposer, så kan du her læse om de komplikationer, der kan være forbundet med operationen. 

 • Hævelse og misfarvning: Det er normalt, at ansigtet hæver op den dag, man har fået et ansigtsløft. Hævelsen aftager i de efterfølgende uger. Ligeledes vil misfarvning efter blødning også aftage. Eventuelle ujævnheder i huden vil også udligne sig med tiden.
 • Der vil være nedsat følesans i huden i ansigtet i nogle uger efter operationen. Følesansen kommer langsomt tilbage. I sjældne tilfælde kan der være lidt følelsesløshed i længere tid i kinderne. Som regel bliver følelsen normal igen, men det sker ikke altid.
 • Arrene efter et ansigtsløft vil typisk være røde og hævede, men dette fortager sig i løbet af 6–12 måneder. Arrene vil med tiden ofte blive smalle og lyse, men hos enkelte kan arrene blive brede og mørkt pigmenterede.
 • Ved al kirurgi kan der komme infektion, og selv om dette er sjældent i forbindelse med et ansigtsløft (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver behandling med antibiotika. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter, almen påvirkning og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større i forbindelse med operationen.
 • Blodsamling er den hyppigste komplikation, som oftest opstår det første døgn efter et facelift. Det kan kræve et lille indgreb i lokalbedøvelse for at fjerne blodsamlingen.
 • Vævsdød (nekrose) ses meget sjældent efter et ansigtsløft. Hvis det sker, er det enten bag ørerne eller foran ørerne. Storrygere og personer med dårligt blodomløb og diabetes eller personer, som er i behandling med nogle typer medicin, der disponerer til dårlig blodgennemstrømning i vævet, er i større risiko. Tal med din plastikkirurg om dette.
 • Nerveskader med lammelse af enkelte muskler i ansigtet forekommer yderst sjældent, men kan være permanente.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om en operation for hamsterposer igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din forundersøgelse.

Hvis du efter forundersøgelsen er afklaret omkring at få en operation for hamsterposer og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til operation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i operationsprisen. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.