Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

24/10/2023

Hvornår stopper ens bryster med at vokse?

Hvornår stopper bryster med at vokse


Mange kvinder undrer sig over, hvornår brystvæksten stopper. Svaret er ikke simpelt, da det afhænger af flere faktorer.

Det er vigtigt at forstå, at selvom nogle stopper med at udvikle bryster i teenagealderen, betyder det ikke, at det samme vil gælde for dig. Så hvornår stopper ens bryster med at vokse? Dette vil vi dykke ned i her ved at se nærmere på puberteten og andre kropsfaktorer, der påvirker brysternes vækst.

Vi vil ligeledes præsentere de forskellige muligheder, hvis du ikke er tilfreds med dine brysters størrelse eller form. Heldigvis findes der i dag forskellige metoder, der kan hjælpe dig med at få de bryster, du altid har drømt om.

Hvornår stopper bryster med at vokse?

Det er ikke muligt at give et klart svar på, hvornår bryster stopper med at vokse, da dette varierer fra person til person. Bryster begynder generelt at udvikle sig i puberteten typisk i alderen 8-13 år – ofte samtidig med den første menstruation. Dette skyldes, at det kvindelige kønshormon østrogen stimulerer brystudviklingen og væksten.

Brystvæksten fortsætter normalt indtil omkring 20-års alderen, hvor brysterne når deres endelige størrelse. Det er dog vigtigt at bemærke, at udviklingen varierer, og nogle kvinder kan opleve, at deres bryster vokser tidligt i puberteten, mens det for andre sker senere.

Der er også tilfælde, hvor bryster fortsætter med at ændre sig efter 20-års alderen, og nogle kvinder kan opleve brystudvikling flere år efter, de har fået menstruation.

Få større bryster med brystimplantater

Større bryster står højt på ønskelisten hos mange kvinder i Danmark. For mange kvinder udgør brysterne nemlig en stor del af deres selvopfattelse, og bryster er for mange stærkt forbundet med feminitet og kvindelighed. Er man ikke tilfreds med udseendet eller størrelsen på ens bryster, så er en brystforstørrelse med implantater en mulighed.

Ved en BFO med implantater kan man ændre brysternes form og størrelse. Man kan også skabe mere symmetri, hvis ens bryster ikke er lige store. På Lift Clinic har vi mere end 20 års erfaring med brystkirurgi, og vi tilpasser enhver behandling individuelt. Det er din garanti for et smukt og æstetisk resultat, der harmonerer med din krop og dine ønsker. Læs mere her på siden

BFO med eget fedt

I nogle tilfælde vil en BFO med eget fedt være det rigtige valg. Fordelen ved denne type brystforstørrelse er, at man undgår at få et fremmedlegeme i form af et brystimplantat ind i kroppen. Derudover er der en lavere risiko for komplikationer efter operationen, og der er ikke behov for at få opfølgende operationer senere hen i livet i form af at få udskiftet sine brystimplantater. 

Det er dog ikke alle, der er egnet til en brystforstørrelse med eget fedt. Man er ikke egnet, hvis man er for slank. Man skal have en BMI på mellem 20-30.

Man skal derudover regne med, at noget af fedtet går til grunde, og at det kan være nødvendigt med i alt 2-3 operationer med cirka 3 måneders mellemrum for at opnå den ønskede størrelse på brystet. Alt dette kan du snakke med plastikkirurgen om til forundersøgelsen. Læs mere her på siden

 

Lift Clinic Aarhus

Om Lift Clinic

På Lift Clinic er vi specialister i kosmetiske og plastikkirurgiske behandlinger. Vi lægger vægt på den personlige kontakt og prioriterer høj kvalitet, sikkerhed og tryghed. Lift Clinic blev etableret i 2020 af to af Danmarks førende kosmetiske plastikkirurger, Christian Sneistrup og Jens Bengaard.