Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Gratis forundersøgelser i København. Book tid

Gratis forundersøgelser i Kbh. Book tid. 

Mommy makeover

Brystreduktion

En brystreduktion har både en kosmetisk gevinst og en funktionel betydning. Mange kvinder med store og tunge bryster døjer med skulder- og nakkesmerter. Derudover kan store bryster hæmme i forbindelse med sport, det kan være svært at finde den rigtige bh og ofte beskrives fugt og hudproblemer under brystet, hvis der er et hæng.

 

Ved en brystreduktion gør man brystet mindre. Man reducerer tilmed det hæng, der er på brystet svarende til et stort brystløft og skaber en pænere og mere rund form på brystet. Endvidere oplever mange kvinder en væsentlig bedring i skulder-, nakke- og rygsmerter efter at have fået foretaget en brystreduktion. Læs mere om brystreduktion her på siden. 

Brystreduktion

Fra 44.000,- eller 899,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

2 timer

Sygemelding

2 uger

Mød vores kosmetiske kirurger

På Lift Clinic er vi stolte af at have nogle af landets førende kosmetiske kirurger. Vores kompetente hold af plastikkirurger stiler altid efter at møde vores patienter i øjenhøjde, etablere en god dialog og få skabt et smukt og naturligt resultat, der harmonerer med dine ønsker.

 

På Lift Clinic vil du blive fulgt af den samme plastikkirurg hele vejen fra forundersøgelsen til din sidste kontrol. Du vil desuden blive fulgt tæt i efterforløbet og vil altid have mulighed for at komme ind til en ekstra kontrol gratis. Dette giver tryghed. Du kan læse mere om vores plastikkirurger ved at klikke på nedenstående link.

Brystreduktion
før- og efterbilleder

Patienten på billedet har fået foretaget en brystreduktion i fuld bedøvelse her på klinikken. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder.

Holdbarheden af
en brystreduktion

Ved en brystreduktion gør man brystet mindre. Man løfter tilmed brystet og skaber en smukkere og mere rund form. Resultatet af en brystreduktion vil typisk holde i mange år, men med aldring vil ens eget væv kunne strække sig igen.

 

Endvidere er det vigtigt at vide, at brystet ændrer form, hvis man går meget op i vægt efter en brystreduktion.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Rikke May Lift Clinic

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger. Det er her vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle din plastikkirurg, hvis du tidligere har haft problemer med ar, eller om du har sygdomme og lidelser. 

Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Hos Lift Clinic vil din plastikkirurg planlægge din brystreduktion, så den er tilpasset dine ønsker og behov. Dit bryst vil blive undersøgt og vurderet i forhold det forventede resultat af en brystreduktion. I vil derefter forventningsafstemme, da det er vigtigt at have realistiske forventninger til resultatet af en brystreduktion.

Ofte bevarer man amningsevnen efter en brystreduktion, men i nogle få tilfælde kan man opleve nedsat amningsevne efter en brystreduktion. For at kunne opereres skal ens body mass index (BMI) være mindre end 30.

Forberedelse til operationen

Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl. Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

Er du over 40 år, eller har nogen i din tætte familie haft brystkræft, så anbefaler vi, at du får en mammografi forud for din brystforstørrende operation.

På operationsdagen for din brystreduktion er det af hensyn til infektionsrisikoen vigtigt, at du tager et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Godt at vide

Det er en kraftig anbefaling, at du stopper med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter din brystreduktion. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter din brystreduktion af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand,  har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med din brystreduktion. Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter operationen som fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før din brystreduktion for at mindske risikoen for disse komplikationer.

Hos Lift Clinic er vores plastikkirurger meget erfarne, men der er altid en risiko ved enhver operation. Mulige komplikationerne ved en brystreduktion er følgende:

  • Uskønne ar. Ardannelse er individuelt, og nogle gange kan det anker-formet ar blive fortykket og rødt. Dette er helt normalt i starten efter en brystreduktion, men arret vil modnes, blege af og til sidst være pæne og næsten ikke synlige. I nogle få tilfælde bliver arrene breddeøget på grund af det store tryk fra brystvævet.
  • Amningsproblemer. Da dit kirtelvæv ved en brystreduktion bliver delt og flyttet op, kan man ikke undgå at overskære kirtelgange. Dette kan i nogle få tilfælde besværliggøre amning efter en brystreduktion.
  • Sårinfektion 1 %. En infektion i arret der sædvanligvis kan behandles med antibiotika.
  • Blodansamling efter en brystreduktion, et hæmatom, ses i under 1%. Nogle gange er det nødvendigt med en ny operation for at stoppe denne blødning.
  • Omkring 1% mister følesansen i brystvorterne efter en brystreduktion. Ofte kommer dele eller hel følesansen tilbage, men dette kan tage op til 1 år, og i nogle tilfælde er tilstanden permanent efter en brystreduktion.
  • Asymmetri. Ofte ses der en ganske udtalt asymmetri i udgangspunktet. Efter en brystreduktion vil brysterne som oftest være mere ens, men de kan aldrig blive helt identiske.
  • Papilnekrose er en tilstand, hvor noget af eller hele brystvorten har en dårlig blodforsyning og derfor dør. Dette ses ved under 1% af operationerne. Det er meget vigtigt, at du ikke ryger 6 uger før og 6 uger efter din brystreduktion, da rygning øger risikoen for dette. 

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Prisen på en brystreduktion er 44.000 kr. Prisen er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. Vævet, man fjerner ved en brystreduktion, er typisk på den nedre del af brystet, hvor tyngden er størst.

Når vævet er fjernet, flyttes brystvorten op på brystet, så brystet fremstår mere rundt. Hvis man fjerner en del væv, lægger plastikkirurgen et dræn i hvert bryst for at fjerne overskydende blod og væske. Arrene har en anker-form rundt om brystvorten og ned til furen under brystet. På denne måde undgår man, at arret kan ses, når man har fx bikini eller bh på. Når operationen er overstået, kommer du hen på vores opvågningsstue, hvor vores opvågningssygeplejersker vil passe godt på dig.

Som oftest vil man være klar til at tage hjem 2-3 timer efter en brystreduktion. Du skal bruge en støttende bh i 6 uger efter operationen, der fremme helingen og reducerer evt. hævelse. Bh’en får du på Lift Clinic.

Du kan ikke selv køre bil efter din brystreduktion, så tag gerne en ledsager med. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at nogen kan være hos dig de første 24 timer efter, du er kommet hjem. 

Efter operationen bør du ikke lave fysisk hårdt arbejde og sport i ca. 4-6 uger, hvorefter man kan starte langsomt op igen. Man må gerne gå ture og bevæge sig almindeligt efter en brystreduktion. Undgå alkohol, dampbade, sauna og svømmehal i ca. 4 uger.

10-14 dage efter operationen kommer du til en kontrol hos en sygeplejerske, hvor vi sikrer os, at helingen forløber normalt og eventuelle tråde fjernes. 3-6 måneder efter operationen kommer du til afsluttende kontrol hos kirurgen og til optagelse af efterbilleder. Her vil resultatet af dit brystløft blive vurderet.

Sundhedsstyrelsens regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne information om brystreduktion igennem derhjemme, så du er forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og har fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille en tid til en brystreduktion. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret. Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Denne udgift er hos Lift Clinic inkluderet i prisen for en brystreduktion. Ved eventuelt afbud skal konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information til egen læge vedrørende dit forløb hos Lift Clinic udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra dig.

Brystreduktion

På operationsdagen for din brystreduktion

På operationsdagen for din brystreducerende operation er det vigtigt, at du tager et brusebad med grundig vask af krop, ansigt og hår, da det vil nedbringe risikoen for infektion efter operationen. En brystreduktion foregår i fuld bedøvelse, og du skal derfor faste inden operationen. Du vil modtage nærmere information om fastereglerne og få andre praktiske informationer via mail i ugen op til din brystreduktion.

 

Når du ankommer til klinikken, bliver du modtaget af vores sekretærer. Du vil herefter blive ført ind på vores opvågningsstue af en af vores sygeplejersker. Her vil du få information om din brystreduktion, få forebyggende smertestillende medicin samt et armbånd med dit navn og CPR-nummer. Du vil derudover få med en blød morgenkåbe, som du kan trække i. Plastikkirurgen vil herefter foretage de nødvendige optegninger og tage før-billeder af dine bryster. Du vil her få mulighed for at stille eventuelle spørgsmål. Efterfølgende vil du blive ført ind på operationsstuen, hvor du vil have en samtale med anæstesilægen, få lagt et drop og blive lagt i fuld bedøvelse.

 

En brystreduktion tager typisk 2-3 timer. Når operationen er overstået, vil du blive kørt ind på vores opvågningsstue. Her vil vores specialuddannede personale servere dig en frokost og sørge for, at du er smertedækket og har det godt og trygt. Normalt vil man være klar til at tage hjem 2-3 timer efter en brystreduktion.

 

Efter operationen må du ikke selv køre bil. Det er en god idé at have en ledsager med, som kan køre dig hjem. Det er vigtigt, at du sørger for, at nogen kan være hos dig de første 24 timer efter din brystreduktion.

Tiden efter din brystreduktion

Efter din brystreduktion er det afgørende, at du hviler dig og giver din krop tid til at hele. Lyt til din krops signaler i denne periode. Hvis noget føles ubehageligt eller forårsager smerte, bør du undlade det. Dog skal du huske at gå en lille runde om huset eller i stuen ca. 1 gang i timen, når du er vågen for at sikre blodcirkulationen den første uges tid. Du kan spise og drikke, som du plejer efter en brystreduktion. Du skal dog undgå alkohol i 2 uger og endnu vigtigere undgå rygning og e-cigaretter de første 6 uger efter operationen.

2-3 dage efter din brystreduktion kan du tage et bad uden at skrubbe eller gnide direkte på operationssårene. Tør forsigtigt med et rent håndklæde. Når stingene er fjernet eller opløst, kan du bade som sædvanligt. Undgå sauna, dampbad og svømmehal de første 4 uger efter operationen for at forhindre infektion. Sårene skal være helt helet, det vil sige ingen synlige sårskorper.

Vi anbefaler, at du udelukkende sover på ryggen de første 4 uger efter din brystreduktion. Efter dette kan du sove på siden eller maven, hvis det føles komfortabelt. Du kan starte forsigtigt op med sport/motion efter 4-6 uger. Stop den fysiske aktivitet, hvis du oplever smerter i brystet. Du skal tilmed vente 4-6 uger med tunge løft.

For at opnå det bedste resultat og støtte brystet optimalt skal du anvende den udleverede støtte-bh dag og nat i 6 uger efter din brystreduktion. Du kan tage bh’en den af, når du skal i bad, eller når den skal vaskes. I denne periode anbefales det at holde sig i ro. Vent 3 måneder med at bruge bøjle og push-up bh, da det kan irritere området omkring arrene. Du kan i mellemtiden bruge en sports-bh, fortsætte med den udleverede bh eller anvende en blød bh, der ikke generer. Det er derudover vigtigt, at du beskytter dine ar mod sollys de første 12 måneder efter din brystreduktion. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med solfaktor 50.