Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

🖤 GRATIS forundersøgelser i København. Book tid. 🖤

🖤 GRATIS forundersøgelser i Kbh. Book tid. 🖤

Ansigtsløft

Kosmetisk næseoperation
Rhinoplastik

Der kan være mange årsager til, at man ønsker en kosmetisk næseoperation. Du kan fx opleve, at din næses form fremtræder skæv, for stor eller på anden vis ikke passer til dit ansigt. Det kan også være, at du har besvær med at trække vejret igennem næsen, eller at du tidligere har fået en kosmetisk næseoperation, men ikke har været tilfreds med resultatet.

Ønsker du at høre mere om dine muligheder for en kosmetisk næseoperation? Så book en forundersøgelse hos vores erfarne kosmetiske næsekirurg, Kristian Bruun.

Kosmetisk næseoperation

Fra 35.000,- eller 899,-/måned
rente- og gebyrfrit

Operation

Fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

1,5-2 timer

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Resultatet af en kosmetisk næseoperation

Hos Lift Clinic udføres kosmetisk eller rekonstruktiv næsekirurgi altid af vores dygtige kosmetiske næsekirurg Kristian Bruun. Målet ved en kosmetisk næseoperation er et resultat, der ser naturligt ud og harmonerer med dit ansigt. Sammen med kirurgen planlægges din operation med udgangspunkt i dine ønsker og med respekt for dit ansigts form og æstetik. På den måde sikrer vi, at du ender ud med et smukt resultat, som lever op til dine forventninger.

Du kan forvente at se det endelige resultat af en kosmetisk næseoperation efter ca. 6 måneder.

Lift Clinic Aarhus

Næseoperation
før- og efterbilleder

Patienten har fået foretaget en kosmetisk næseoperation her på Lift Clinic, hvor skillevæg, næseryg samt næsetip er blevet adresseret. Efterbillederne er taget efter 4 måneder. Der kan gå op til 6 måneder, før det endelige resultat kan ses. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder af næsekirurgi.

Næseoperation
før- og efterbilleder

Kvinden på billedet har fået foretaget en kosmetisk næseoperation her på Lift Clinic, hvor skillevæg, næseryg og næsetip er blevet adresseret. Tryk på knappen nedenfor for at se flere før- og efterbilleder af næsekirurgi.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Kristian Bruun Petersen

Kosmetisk næsekirurg
Kristian Bruun Petersen

Drømmer du om en kosmetisk næseoperation? Så er det første step at booke en forundersøgelse hos vores kosmetiske næsekirurg Kristian Bruun Petersen.

 

Kristian arbejder til dagligt som overlæge i næse- og bihulekirurgi på Aarhus Universitetshospital. Kristian har solid erfaring med alle former for kosmetisk og rekonstruktiv næsekirurgi og tilstræber altid at skabe et naturligt resultat, der harmonerer med patientens ansigt. Kristian er desuden førsteforfatter og vejleder på flere artikler publiceret i internationale tidsskrifter.

Anbefaling / Influencer Rikke May

❝Det var en virkelig god og tryg oplevelse, og alle var så søde. Det er lige fra receptionisterne og sygeplejerskerne til kirurgen. Både før, under og efter min operation havde jeg mulighed for at få besvaret alle de spørgsmål, jeg havde. Det skabte en stor tryghed hos mig. Jeg kan kun rose Lift Clinic til skyerne og anbefale dem til alle, jeg kender.❞

Rikke May Lift Clinic

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen vurderes din næse både ind- og udvendigt af vores kosmetiske næsekirurg. Dit ansigt plottes derefter ind i et 3D-program kaldet Crisalix, der gør det muligt at visualisere det endelige resultat af en kosmetisk næseoperation.

Med udgangspunkt i dine ønsker og med særligt fokus på dit ansigts æstetik lægges der sammen en plan for operationen.

Vi anbefaler, at du læser denne side igennem om en kosmetisk næseoperation før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Du er velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen. Dette er en god idé, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb efter indgrebet samt mulige bivirkninger og komplikationer ved en kosmetisk næseoperation.

Forberedelse til operationen

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af vores kosmetiske næsekirurg. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du pausere med dette 5 dage inden operationen. Dette kan være medicin indeholdende acetylsalicylsyre såsom aspirin, kodimagnyl, hjertemagnyl eller børnemagnyl.

Naturmedicin indeholdende ginseng, Q 10, fiskeolie og E-vitamin, skal du pausere med 14 dage inden operationen.

Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har kroniske sygdomme og lidelser.

2 dage inden operationen skal du fjerne dine hår i næsen med en trimmer. På operationsdagen for din kosmetiske næseoperation bedes du tage et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår. Synlige piercinger i ansigtet tæt på operationsområdet bedes du fjerne.

Læs med her i blogindlægget, hvor vi guider dig i tiden op til din operation, så du får de bedste forudsætninger for en vellykket bedring og heling.

Hvad koster en kosmetisk næseoperation?

Prisen på en kosmetisk næseoperation kan variere alt efter, hvilket type indgreb der er tale om. Prisen på en kosmetisk næseoperation starter fra 35.000 kr. Alle priser på Lift Clinic er vejledende og inklusiv den lovpligtige patientforsikring. Du får den endelige pris til forundersøgelsen. På Lift Clinic kan du låne op til 60.000 kr. rente- og gebyrfrit gennem Resurs Bank.

Hvordan foregår en kosmetisk næseoperation?

Afhængig af de ønsker, du måtte have til næsens udseende, er operationen tilrettelagt til netop dig. En mindre kosmetisk næseoperation kan laves via små snit inde i næsen. Har du tidligere gennemgået en kosmetisk næseoperation vil der som oftest lægges et lille snit under næsetippen, der typisk heler nydeligt sammen uden mærkbar ardannelse.

Godt at vide

Du skal stoppe med rygning og e-cigaretter 6 uger før og 6 uger efter en kosmetisk næseoperation, da der er højere risiko for lungeproblemer, nedsat sårheling og infektioner efter operationen. Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 6 uger efter operationen af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Man kan godt bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi).

Hvis du drikker mindre end 7 genstande pr. uge som kvinde og mindre end 14 genstande pr. uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med en kosmetisk næseoperation. Vi anbefaler, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for komplikationer som infektion, blødning og dårlig sårheling.

Hos Lift Clinic udføres en kosmetisk næseoperation altid af vores erfarne næsekirurg. Selvom bivirkninger og komplikationer er sjældne efter en kosmetisk næseoperation, så kan der opstå komplikationer som ved alle andre operationer. 

 • Næseblødning er almindeligt indenfor de første 24 timer efter en kosmetisk næseoperation. Derfor får du udleveret 4 stk. T. Cyklanova á 500 mg, som hjælper effektivt til standsning af blødning indenfor 30 minutter. Du må tages 2 stk. ad gangen med 3 timers interval. Det kan også hjælpe at spise is/isterninger. Det første døgn efter en kosmetisk næseoperation bør du have hovedet over hjerteniveau; også når du sover. Spyt altid eventuelt blod ud for at undgå kvalme og opkast. De følgende dage kan der komme tynd rødlig væske fra næsen.
 • Såfremt der er kraftig blødning, OG hvis ovennævnte ikke hjælper, skal du kontakte klinikken.
 • I de første uger efter en kosmetisk næseoperation vil dine slimhinder inde i næsen være hævet op, og du kan derfor have svært ved at trække vejret igennem næsen i lang tid efter operationen. Det er normalt og vil gå over af sig selv. Når skinnerne inde i næsen bliver fjernet efter 14 dage, vil du opleve, at luftpassagen igennem næsen forbedres betragteligt.
 • Smerter, irritation i halsen og trykken i ansigtet og hovedpine er almindeligt efter en kosmetisk næseoperation og vil forsvinde af sig selv med tiden.
 • I tilfælde af samtidig kirurgi på din næseskillevæg er særskilte risici for føleforstyrrelser i den forreste del af den hårde gane og omkring næsetippen og kulde/snurrende fornemmelser i fortænderne i overmunden.
 • Ved tiltagende smerter efter et par dage eller målbar feber bedes du kontakte klinikken.
 • Det er ikke alle ting, der kan forudsiges under en operation. Der kan gå betændelse i området, næsen kan få et lille stød i den tidlige helingsfase eller en af de tråde, du er syet med inde i næsen, kan skride. Fordi næsen er et tredimensionelt skelet holdt oppe af både din knogle, men også brusk og din ansigtshud, er det ikke altid, at det endelige resultat af en kosmetisk næseoperation bliver præcist som ønsket.
 • Risikoen for reoperation ved kirurgi på ydre næse er cirka 5 %.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

En kosmetisk næseoperation foretages i fuld bedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en sikker e-mail med alle praktiske informationer som fx mødetid og faste.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. En kosmetisk næseoperation varer mellem 1,5-2 timer afhængig af operationens type og omfang. 

Man vil typisk være klar til at tage hjem 2-3 timer efter operationen. Du kan ikke selv køre bil, så tag gerne en ledsager med. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at nogen kan være hjemme hos dig de første 24 timer efter operationen. I nogle tilfælde vil vi anbefale, at du er er indlagt en enkelt nat, så vi kan holde godt øje med dig efter operationen. Dette besluttes til forundersøgelsen. 

I tiden efter operationen vil vi bede dig følge nedenstående retningslinjer:

 • Det første døgn efter en kosmetisk næseoperation bør du have hovedet over hjerteniveau; også når du sover. Spyt altid eventuelt blod ud for at undgå kvalme og opkast.
 • Efter en kosmetisk næseoperation bør du ikke lave fysisk hårdt arbejde, udføre tunge løft eller dyrke sport i ca. 2 uger, hvorefter du kan starte langsomt op igen. Du må gerne gå ture og bevæge dig almindeligt.
 • Du må IKKE pudse næse i 2 uger efter en kosmetisk næseoperation. Nys/host med åben mund.
 • Indtag smertestillende håndkøbsmedicin, hvis du har brug for det. Der lægges Bonyl/Ipren og Panodil til dig på recept som standard.
 • Undgå alkohol, dampbade, sauna og svømmehal i ca. 4 uger efter en kosmetisk næseoperation.
 • Du må ikke pille næse i de første 3 måneder efter en kosmetisk næseoperation, og du skal desuden undgå slag og stød mod din næse. Briller må ikke hvile direkte på næsen før 6 uger efter operationen. 
 • Det er vigtigt, at du holder næsen ren efter operationen ved at skylle den dagligt med lunkent postevand med salt i. Du må starte med at skylle, når dine skinner er fjernet, 14 dage efter indgrebet.


Skylning af næsehulen med saltvand:
Det anbefales at skylle næsehulen for at fjerne skorper 14 dage efter operationen. Skyl 1-2 gange dagligt, hyppigst i starten. Vi anbefaler, at du køber en næseskyllekande, der hedder FLO Sinus Care på apoteket til at skylle med. Saltvandsblanding: Bland ¼ liter stuetempereret postevand (KUN i Danmark, i udlandet skal vandet koges forinden) med 1 lille teskefuld salt.


Anvendelse:

Du stiller dig over håndvasken og bøjer hovedet forover, mens munden holdes lukket. Flaskens tud føres op til det ene næsebor, så det slutter tæt. Vend hovedet på skrå til den modsatte side og hold hagen ind mod brystet. Herefter klemmes forsigtigt flere gange på flasken, så vandet løber ud af det andet næsebor. Skift til den anden side. Pas på med at trykke for hårdt, så kan det gøre ondt i ørerne.

OBS! Skal du rejse til udlandet, eller har du privat brøndboring, skal du bruge sterilt vand eller vand, der er kogt forinden.

Du tilbydes en kontrol ved kirurgen cirka 2 uger efter operationen, hvor eventuelle tråde og skinnen fjernes. I nogle tilfælde er der også en kontrol 1 uge efter operationen hos en sygeplejerske. 3-6 måneder efter operationen kommer du i klinikken igen til kontrol og til optagelse af efterbilleder. Her vil resultatet af din kosmetiske næseoperation blive vurderet.

Sundhedsstyrelses regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne informationen om en kosmetisk næseoperation igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille tid til en kosmetisk næseoperation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret.
Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Hos Lift Clinic er dette inkluderet i prisen ved en kosmetisk næseoperation. Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information vedrørende dit forløb hos Lift Clinic til egen læge udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

Kosmetisk næseoperation

På operationsdagen

2 dage inden operationen skal du fjerne dine hår i næsen med en trimmer. På selve operationsdagen for din kosmetiske næseoperation er det afgørende, at du tager et brusebad og sørger for en grundig rengøring af krop, ansigt og hår. Dette er vigtigt for at minimere risikoen for infektion efter operationen. Du bedes desuden fjerne synlige piercinger i ansigtet tæt på operationsområdet.

En kosmetisk næseoperation udføres under fuld bedøvelse, og du skal derfor faste forud for indgrebet. Yderligere information om faste og forberedelser vil du modtage i en mail i ugen op til din planlagte kosmetiske næseoperation.

Ved ankomsten til vores klinik vil vores sekretærer byde dig velkommen, og du vil derefter blive ført til en af vores opvågningsstuer. Her vil du blive informeret om din kosmetiske næseoperation, modtage forebyggende smertestillende medicin samt få et armbånd med dit navn og CPR-nummer. Derudover vil du blive forsynet med en behagelig morgenkåbe. Dernæst vil næsekirurgen lave de nødvendige optegninger og tage før-billeder af din næse. Du får her rig mulighed for at stille eventuelle spørgsmål, som du måtte have forud for operationen.

Herefter vil du blive ført ind på vores operationsstue, hvor du vil have en kort snak med anæstesilægen omkring bedøvelsen. Derefter bliver der lagt et drop, og du vil blive bedøvet. En kosmetisk næseoperation tager normalt omkring 1,5-2,5 time. Efter endt operation vil du blive kørt ind på vores opvågningsstue, hvor vores specialuddannede personale vil tage kærligt hånd om dig og servere en let frokost. Som regel vil man være i stand til at forlade klinikken 2-3 timer efter en kosmetiske næseoperation.

Det er vigtigt at bemærke, at du ikke selv kan køre bil efter indgrebet, så det er en god idé at have en ledsager med dig, der kan transportere dig hjem. Derudover er det vigtigt, at du sikrer dig, at nogen kan være hos dig de første 24 timer efter din kosmetiske næseoperation.

Tiden efter din kosmetiske næseoperation

Det er vigtigt, at du holder dig i ro i tiden efter din kosmetiske næseoperation, så din krop kan få ro til at restituere. De første par døgn efter en kosmetisk næseoperation oplever man ofte en irritation i halsen, trykken i ansigtet og hovedpine. Det er vigtigt, at du tager den medicin, du har fået med, da denne mindsker smerter og ubehag. Hvis du er opereret på din næseskillevæg, kan du opleve føleforstyrrelser i den forreste del af den hårde gane, omkring næsetippen og kulde/snurrende fornemmelser i fortænderne i overmunden.

Efter operationen, kan der opstå næseblødning. Hvis dette opstår, anbefales det, at du tager den medgivne medicin (Cyklanova), samt suger på is/isterninger. Det første døgn bør du have hovedet over hjerteniveau – også om natten. Spyt altid eventuelt blod ud for at undgå kvalme og opkast. Hvis der er kraftig blødning og ovennævnte tiltag ikke hjælper, skal du kontakte kirurgen med det samme, uanset hvornår på døgnet det er.

Spis og drik som du plejer, dog skal du undgå alkohol i 2 uger og endnu vigtigere undgå rygning og e-cigaretter de første 6 uger efter din kosmetiske næseoperation. Du må IKKE pudse næse i 2 uger efter en kosmetisk næseoperation. Nys/host med åben mund. Du må heller ikke pille næse i de første 3 måneder efter en kosmetisk næseoperation, og du skal desuden undgå slag og stød mod din næse. Briller må desuden ikke hvile direkte på næsen før 6 uger efter operationen.

Det er vigtigt, at du holder næsen ren efter operationen ved at skylle den 2 gange dagligt med lunkent postevand med salt i. Du må starte med at skylle, når dine skinner er fjernet, 14 dage efter indgrebet. I de første par uger vil dine slimhinder i næsen være hævet op, og du kan have svært ved at trække vejret igennem næsen i lang tid efter operationen. Dette er normalt og vil gå i sig selv igen.  

Det er meget vigtigt at bevæge sig og ikke være sengeliggende. Selvom du føler dig frisk og mærker hurtig fremgang, er det dog vigtigt, at du de første 2 uger undgår tunge løft og hård træning. Når du herefter starter op med motion, skal du begynde stille og roligt og hele tiden mærke efter, om du får smerter. Hvis du får smerter, skal du stoppe med træningen.

Du begynder at kunne se det endelige resultat af din kosmetiske næseoperation efter 3-6 måneder, men nogle gange tager processen længere tid. Vær indstillet på, at det kan tage op til 6 måneder. Der kan i visse tilfælde gå op til 1 år, før man kan se det endelige resultat af en kosmetisk næseoperation. Til den afsluttende kontrol hos din næsekirurg 3-6 måneder efter operationen, gennemgås forløbet, og der tages nye billeder. Den afsluttende kontrol er meget vigtig, da resultatet vil blive vurderet.