Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

Ansigtsløft

Kosmetisk næseoperation
Rhinoplastik

Der kan være mange årsager til, at man ønsker en kosmetisk næseoperation. Du kan fx opleve, at din næses form fremtræder skæv, for stor eller på anden vis ikke passer til dit ansigt. Det kan også være, at du har besvær med at trække vejret igennem næsen, eller at du tidligere har fået en kosmetisk næseoperation, men ikke har været tilfreds med resultatet.

 

Ønsker du at høre mere om dine muligheder for en kosmetisk næseoperation? Så book en tid til en forundersøgelse hos vores erfarne næse- og bihulekirurg, Kristian Bruun.

Kosmetisk næseoperation

Fra 22.000,- eller 499,-/måned

Operation

Fuld bedøvelse

Tid på klinikken

2-3 timer efter operationen

Operationstid

Ca. 1 time

Sygemelding

Typisk 1-2 uger

Resultatet

Hos Lift Clinic udføres kosmetisk eller rekonstruktiv næsekirurgi altid af vores dygtige næse- og bihulekirurg Kristian Bruun. Målet ved en kosmetisk næseoperation er et resultat, der ser naturligt ud og harmonerer med dit ansigt. Sammen med kirurgen planlægges din operation med udgangspunkt i dine ønsker og med respekt for dit ansigts form og æstetik. På den måde sikrer vi, at du ender ud med et smukt resultat, som lever op til dine forventninger.

 

Du kan forvente at se det endelige resultat af en kosmetisk næseoperation efter ca. 3-4 måneder.

Lift Clinic Aarhus

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit

Pernille anbefaling

Anbefaling / Pernille fra Aarhus C

❝Så snart man træder ind af døren føler man sig i trygge hænder. Alle på klinikken er meget professionelle og erfarne. Der bliver både lyttet til ens ønsker, men også vurderet hvad der er æstetisk pænt til kroppen, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er utrolig tilfreds med resultatet, som både er naturligt og smukt. Jeg vil til enhver tid anbefale Lift Clinic❞

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen vurderes din næse både ind- og udvendigt af vores næse- og bihulekirurg. Dit ansigt plottes derefter ind i et 3D-program kaldet Crisalix, der gør det muligt at visualisere det endelige resultat af en kosmetisk næseoperation.

 

Med udgangspunkt i dine ønsker og med særligt fokus på dit ansigts æstetik lægges der sammen en plan for operationen.

 

Vi anbefaler, at du læser denne side igennem før forundersøgelsen og skriver dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem. Til forundersøgelsen vil du blive grundigt informeret om indgrebet, det forventede forløb ved en kosmetisk næseoperation efter indgrebet samt mulige bivirkninger og komplikationer.

Forberedelse til operationen

Til forundersøgelsen gennemgås dine helbredsoplysninger af næse- og bihulekirurgen. Hvis du får blodfortyndende medicin, skal du fortælle kirurgen det til forundersøgelsen. Det kan nemlig være nødvendigt at pausere din medicin før og under operationen. Du må gerne indtage produkter, der indeholder ginseng, Q 10, fiskeolie samt E-vitamin.

 

Det er også vigtigt at oplyse, om du er allergisk over for nogle typer af medicin, plastre eller fødevarer. Det er ligeledes vigtigt at fortælle, om du tidligere har haft problemer med ar eller lignende, og om du har kroniske sygdomme og lidelser.

 

Et par dage inden operationen skal du fjerne dine hår i næsen med en trimmer. På operationsdagen for din kosmetiske næseoperation bedes du tage et brusebad med grundig sæbevask af ansigt og hår. Synlige piercinger i ansigtet tæt på operationsområdet bedes du fjerne.

Godt at vide

Alle vores næsepatienter tilbydes to opfølgende samtaler. Den sidste lægges typisk 3-4 mdr. efter operationen. Først hér er det muligt at vurdere det endelige resultat af en kosmetisk næseoperation.

Næsen og huden der dækker kan stadigvæk ændre sig lidt med tiden. For at skabe et så stabilt resultat som muligt vil du få skinner på næsen, som du skal gå med i de første 14 dage efter operationen.

Hos Lift Clinic udføres en kosmetisk næseoperation altid af vores erfarne næsekirurg. Selvom bivirkninger og komplikationer er sjældne efter en kosmetisk næseoperation, så kan der opstå komplikationer som ved alle andre operationer. 

• Næseblødning er almindeligt indenfor de første 24 timer efter en kosmetisk næseoperation. Derfor får du udleveret 4 stk. T. Cyklanova á 500 mg, som hjælper effektivt til standsning af blødning indenfor 30 minutter. Du må tages 2 stk. ad gangen med 3 timers interval. Det kan også hjælpe at spise is/isterninger. Det første døgn efter en kosmetisk næseoperation bør du have hovedet over hjerteniveau; også når du sover. Spyt altid eventuelt blod ud for at undgå kvalme og opkast. De følgende dage kan der komme tynd rødlig væske fra næsen.

• Såfremt der er kraftig blødning, OG hvis ovennævnte ikke hjælper, skal du kontakte klinikken.

• I de første uger efter en kosmetisk næseoperation vil dine slimhinder inde i næsen være hævet op, og du kan derfor have svært ved at trække vejret igennem næsen i lang tid efter operationen. Det er normalt og vil gå over af sig selv. Når skinnerne inde i næsen bliver fjernet efter 14 dage, vil du opleve, at luftpassagen igennem næsen forbedres betragteligt.

• Smerter, irritation i halsen og trykken i ansigtet og hovedpine er almindeligt efter en kosmetisk næseoperation og vil forsvinde af sig selv med tiden.

• I tilfælde af samtidig kirurgi på din næseskillevæg er særskilte risici føleforstyrrelser i den forreste del af den hårde gane og omkring næsetippen og kulde/snurrende fornemmelser i fortænderne i overmunden.

• Ved tiltagende smerter efter et par dage eller målbar feber bedes du kontakte klinikken.

• Det er ikke alle ting, der kan forudsiges under en operation. Der kan gå betændelse i området, næsen kan få et lille stød i den tidlige helingsfase eller en af de tråde, du er syet med inde i næsen, kan skride. Fordi næsen er et tredimensionelt skelet holdt oppe af både din knogle, men også brusk og din ansigtshud, er det ikke altid, at det endelige resultat af en kosmetisk næseoperation bliver præcist som ønsket.

Risikoen for reoperation ved kirurgi på ydre næse er cirka 5 %.

Ved operationer i fuld bedøvelse (narkose) er der nogle forhold, som disponerer til blodpropper i ben og lunger. Derfor anbefales nogle patienter forebyggende behandling med blodfortyndende medicin (Innohep, Fragmin eller Klexane).

Skal du have blodfortyndende medicin, står det i dit indkaldelsesbrev. Der udskrives en recept til dig inden operationen, så du selv kan hente medicinen på apoteket. Medicinen gives som en indsprøjtning i låret eller maveskindet én gang om dagen i fem dage efter operationen. Den sygeplejerske der modtager dig, når du kommer til din operation, vil vise dig hvordan det gøres.

Du skal stoppe med rygning og e-cigaretter 2 uger før en kosmetisk næseoperation. Ved samtidig rygning er der en meget højere risiko for lungeproblemer, dårlig og grim sårheling og infektioner efter operationen.

Starter du med at ryge igen, anbefales det tidligst 4 uger efter en kosmetisk næseoperation af hensyn til sårheling og det bedst mulige resultat. Det er ikke optimalt, men er det svært for dig at stoppe, så kan man til nød bruge rygestopmedicin (nikotinplaster og nikotin-tyggegummi) i denne periode.

Hvis du drikker mindre end 7 genstande/uge som kvinde og mindre end 14 genstande/uge som mand har du en lav risiko for at blive syg som følge af alkoholindtag i forbindelse med en kosmetisk næseoperation.

Alkoholindtag over 4 genstande pr. dag medfører en øget risiko for komplikationer både under og efter en kosmetisk næseoperation fx infektioner, blødning under operationen og dårlig sårheling. Derfor anbefaler vi, at du i dette tilfælde helt stopper med alkoholindtag 4 uger før operationen for at mindske risikoen for disse komplikationer.

En kosmetisk næseoperation foretages i fuld bedøvelse. Nogle dage inden operationen modtager du en sikker e-mail med alle praktiske informationer som fx mødetid og faste.

Inden operationen markerer plastikkirurgen området, der skal opereres med en tusch. En kosmetisk næseoperation varer mellem 1-3 timer afhængig af operationens type og omfang. 

Indgreb i næsen udføres som standard som dagkirurgi. Det betyder, at man ikke skal indlægges ved en kosmetisk næseoperation. Man vil typisk være klar til at tage hjem 2-3 timer efter operationen. Du kan ikke selv køre bil, så tag gerne en ledsager med – ellers bestiller vi en taxa til dig, når du skal hjem. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at nogen kan være hjemme hos dig de første 24 timer efter operationen.

I nogle tilfælde vil vi anbefale, at du er er indlagt en enkelt nat, så vi kan holde godt øje med dig efter operationen. Dette besluttes til forundersøgelsen. 

I tiden efter operationen vil vi bede dig følge nedenstående retningslinjer:

  • Det første døgn efter en kosmetisk næseoperation bør du have hovedet over hjerteniveau; også når du sover. Spyt altid eventuelt blod ud for at undgå kvalme og opkast.
  • Efter en kosmetisk næseoperation bør du ikke lave fysisk hårdt arbejde, udføre tunge løft eller dyrke sport i ca. 4 uger, hvorefter du kan starte langsomt op igen. Du må gerne gå ture og bevæge dig almindeligt.
  • Du må IKKE pudse næse i 3 uger efter en kosmetisk næseoperation. Nys/host med åben mund.
  • Indtag smertestillende håndkøbsmedicin, hvis du har brug for det. Der lægges Bonyl/Ipren og Panodil til dig på recept som standard.
  • Undgå alkohol, dampbade, sauna og svømmehal i ca. 4 uger efter en kosmetisk næseoperation.
  • Du må ikke pille næse i de første 3 måneder efter en kosmetisk næseoperation, og du skal desuden undgå slag og stød mod din næse samt brug af briller.
  • Det er vigtigt, at du holder næsen ren efter operationen ved at skylle den dagligt med lunkent postevand med salt i. Du må starte med at skylle, når dine skinner er fjernet, 14 dage efter indgrebet.

Skylning af næsehulen med saltvand:
Det anbefales at skylle næsehulen for at fjerne skorper. Begynd dagen efter operationen og skyl 1-2 gange dagligt, hyppigst i starten. Vi anbefaler, at du køber en næseskyllekande, der hedder FLO Sinus Care på apoteket til at skylle med. Saltvandsblanding: Bland ¼ liter stuetempereret postevand (KUN i Danmark, i udlandet skal vandet koges forinden) med 1 lille teskefuld salt.

Anvendelse:
Du stiller dig over håndvasken og bøjer hovedet forover, mens munden holdes lukket. Flaskens tud føres op til det ene næsebor, så det slutter tæt. Vend hovedet på skrå til den modsatte side og hold hagen ind mod brystet. Herefter klemmes forsigtigt flere gange på flasken, så vandet løber ud af det andet næsebor. Skift til den anden side. Pas på med at trykke for hårdt, så kan det gøre ondt i ørerne.

OBS! Skal du rejse til udlandet, eller har du privat brøndboring, skal du bruge sterilt vand eller vand, der er kogt forinden.

Det brune plaster på operationssåret kan godt tåle vand og skal blive siddende indtil din første kontrol på klinikken. Når såret er helet helt op og skorpen falder af, så bør du smøre arret med plejeprodukter 1-2 gange om dagen. Vi anbefaler IS Clinical SHEALD Recovery Balm. Cremen stimulerer dannelsen af nye hudceller, bekæmper inflammation og afhjælper tør hud. Den fremmer desuden hurtig heling og hjælper med at forebygge ar-dannelse.

Derudover er det utrolig vigtigt, at du beskytter arret mod sollys de første 12 måneder efter en kosmetisk næseoperation. Vi anbefaler, at du bruger solcreme med minimum solfaktor 30 og en UV-top, hvis du opholder dig i solen i længere tid.

2-3 dage efter en kosmetisk næseoperation kan du gå forsigtigt i brusebad. Din næse må ikke blive våd de første 14 dage og indtil skinnerne er taget af.

Ca. 2 uger efter en kosmetisk næseoperation fjernes sytråde og skinner. 3-4 måneder efter operationen kommer du i klinikken til afsluttende kontrol og til optagelse af efterbilleder.

Sundhedsstyrelses regler på det kosmetiske område tilsiger, at du skal informeres skriftligt, før du kan modtage den mundtlige information. Det er derfor en god idé, at du læser denne informationen om en kosmetisk næseoperation igennem derhjemme, så du er godt forberedt, når du kommer til din konsultation.

Hvis du efter konsultationen er afklaret og fået svar på alle dine spørgsmål, er det muligt at bestille tid til en kosmetisk næseoperation. Ifølge Sundhedsstyrelsens lov om betænkningstid, kan du først afgive skriftligt samtykke til operationen 7 dage efter konsultationen. Det skriftlige samtykke gives på operationsaftalen, som du vil få udleveret.
Din forundersøgelse er gyldig i et halvt år.

Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe en ledsager til konsultationen.

Alle privathospitaler skal indbetale til en privat patientforsikring. Hos Lift Clinic er dette inkluderet i prisen ved en kosmetisk næseoperation. Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 500,- i gebyr. Information vedrørende dit forløb hos Lift Clinic til egen læge udsendes kun og først, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.