Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. 0% i renter / 0 kr. i gebyr. Læs mere.

Lån til din behandling rente- og gebyrfrit. Læs mere

12/02/2023

Mai har fået over 10 kosmetiske operationer og står ved sin ret over egen krop

Mai Martine

36-årige Mai Martine er en af de mange kvinder i Danmark, der har valgt at lægge sig under kniven for at ændre på sit udseende. Et valg hun ikke er bleg for at åbne op om.

I en alder af 20 år fik hun sin første kosmetiske operation i form af en brystforstørrelse med implantater. Det blev den første i en lang række af operationer.

“Jeg fik børn i en meget ung alder, og jeg var virkelig ked af den måde, min krop havde ændret sig på. Jeg var helt flad og havde et stort ønske om at få større bryster.”


Tilpas i egen krop

Mai arbejder til dagligt selv i skønhedsbranchen som selvstændig frisør og har siden sin brystforstørrelse gennemgået mere end 10 plastikkirurgiske operationer.

En dyr affære der ifølge hende har været hver en krone værd.

“Min krop har været igennem seks graviditeter, og det har selvfølgelig sat sine spor. Jeg har ikke ønsket at gemme mig væk i løst tøj og gå i forfald. Hvis der er noget, jeg ikke har været tilfreds med, så har jeg gjort noget ved det.”

Foruden en brystforstørrelse har hun fået en øvre øjenlågsoperation, fedtsugninger flere steder på kroppen, et brystløft, en øvre maveplastik, et kirurgisk læbeløft samt to baldeforstørrende operationer med eget fedt.

Hun har desuden fået udskiftet sine brystimplantater for at få mere volumen i brystet. Størstedelen af operationerne har hun fået foretaget på Lift Clinic inden for de seneste par år.

Operationerne har ifølge Mai givet hende en enorm livsglæde, da det har gjort, at hun i højere grad føler sig ung, attraktiv og tilpas i sin egen krop. Det har tilmed haft en positiv indvirkning på hendes ægteskab.

“Min mand har altid elsket mig præcis, som jeg har set ud, så det har udelukkende været noget, jeg har gjort for mig selv.” 

“Men i kraft af, at de her operationer har gjort mig gladere og mere selvsikker, så har det uden tvivl styrket vores parforhold.”


Går ikke i ét med tapetet

Mai er gennem årene blevet mødt af mange spørgsmål – både de nysgerrige og dem af fordømmende karakter.

“Der er mange, inklusiv min mor før i tiden, der ikke har kunne forstå mine valg. Nogle mener, at det er overdrevet og unødvendigt, og jeg har også oplevet, at især ældre kvinder kommenterer på mit udseende.”

Mai Martine

Mai er velvidende om, at hendes udseende med en stor barm, bølget mermaid ​​extensions og lange negle trækker opmærksomhed. Hun har ikke valgt det diskrete, naturlige look, men det mere ekstreme, da det er dét, som hun finder smukt.

Man skal ikke tale længe med Mai før, at det står soleklart, at hendes personlighed heller ikke går i ét med tapetet. Hun er en sprudlende kvinde med power og ben i næsen, der ikke lader sig diktere af andres meninger.

“Jeg har det godt med sådan, som jeg ser ud. Så må folk tænke, hvad de vil, og de må hjertens gerne have anden holdning til, hvad der er smukt. Vi skal have lov til at være forskellige.”

 

Retten over egen krop

I dag er skønhedsidealet i høj grad præget af en kropsaktivisme og en tanke om, at man skal lære at elske og omfavne sin krop, som den er fra naturens side.

Der hersker tilmed en diskurs om, at dét at få foretaget kosmetiske indgreb er et udtryk for et lavt selvværd. En fordom der ifølge Mai er vigtig at få aflivet.

“Det behøver ikke at bunde i et dårlig selvværd, og man kan også sagtens elske sin krop, selvom man vælger kosmetisk kirurgi til. I mit tilfælde har det blot betydet, at jeg elsker mig selv og min krop endnu højere.”

For Mai er det vigtigt at cementere sin ret over egen krop og stå ved sit valg om at få foretaget kosmetisk kirurgi. Det er et emne hun ærligt og flittigt deler ud af på de sociale medier, og hun oplever ofte at blive kontaktet af kvinder, der overvejer en kosmetisk operation.

“Det her er min krop, og jeg står ved min ret til at ændre på den, da det er mig, der skal leve med den. Og jeg deler hjertens gerne ud af de erfaringer, som jeg har gjort mig.”

“Livet handler om at gøre det, der gør en glad. Om det så er en kosmetisk operation eller en ny bil. Så længe man har økonomien til det, og det er en velovervejet beslutning, der føles rigtigt for én.”

 

Man skal have med, at det kan gå galt

Da Mai lagde sig under kniven for første gang i en alder af 20 år, var det ikke noget, hun gjorde sig mange tanker om dengang. Sidenhen er mange operationer fulgt trop, og den transformation Mais krop har været igennem har ikke været uden bump på vejen.

“Jeg lagde ikke mange tanker i det, dengang jeg fik min første operation. Det var nok meget drevet af impuls og lyst.”

“Man skal have med, at det kan gå galt. Jeg vil derfor klart anbefale, at man betaler for kvalitet og lader sig operere i Danmark. Jeg lærte lektien på den hårde måde, da jeg for et par år siden lagde mig under kvinden på en klinik i Sverige, der efterlod mig med et katastrofalt resultat.”

Vælger man at lade sig operere uden for Danmarks grænser er man ikke omfattet af den lovpligtige Patientforsikring. Det kan derfor blive dyrt, hvis man efterfølgende er utilfreds med resultatet. Det mærkede Mai på egen krop.

“Det var et hårdt og utrygt forløb, og så endte det med at blive utrolig dyrt, da jeg måtte betale for en ny operation her i Danmark for at få rettet op på resultatet.”

 

Gå efter mavefornemmelsen

Ifølge Mai er det vigtigt at lytte til ens mavefornemmelse og vælge et sted, hvor man føler sig tryg og hørt.

“Jeg bliver behandlet på Lift Clinic, da der er styr på tingene, og da jeg altid bliver taget godt imod. Alle er utrolig søde, og der bliver altid taget godt hånd om mig – også når jeg bliver nervøs for narkosen.”

“Vi har en god forventningsafstemning, og jeg får at vide straight up, hvis der er noget, der ikke er muligt eller realistisk.”

“Derudover føler jeg altid, at jeg kan gå til min kirurg og være ærlig, hvis resultatet ikke er blevet som forventet. Jeg ved, at der vil blive lyttet til mig, og at min kirurg går op i, at resultatet bliver så godt som muligt.”

Spørger man Mai, så er hun ikke færdig med at få foretaget kosmetiske operationer. 

“Jeg er helt sikker på, at jeg skal have foretaget flere operationer på Lift Clinic i fremtiden. Måske et trådløft, et ansigtsløft eller noget helt tredje.”

Lift Clinic Aarhus

Om Lift Clinic

På Lift Clinic er vi specialister i kosmetiske og plastikkirurgiske behandlinger. Vi lægger vægt på den personlige kontakt og prioriterer høj kvalitet, sikkerhed og tryghed. Lift Clinic blev etableret i 2020 af to af Danmarks førende kosmetiske plastikkirurger, Christian Sneistrup og Jens Bengaard.